Electromagnetica prezintă: Stații de încărcare pentru automobile electrice

Despre noi

Fondată în anul 1930 sub denumirea de “Standard Electrica Română”, societatea ELECTROMAGNETICA s-a constituit ca principalul producător de echipamente de telecomunicații din România. În prezent Electromagnetica este o companie cu capital integral privat, listată la categoria I a B.V.B. Electromagnetica este recunoscută ca producător și furnizor tradițional de soluții de iluminat cu LED, echipamente de distribuție și măsurare a energiei electrice, subansamble electrice și electronice, subansamble metalice și din mase plastice injectate, subansamble auto, sisteme de siguranță a traficului feroviar.
De asemenea, ELECTROMAGNETICA este orientată către producția de energie verde și tehnologii destinate creșterii eficienței energetice. Toate produsele ELECTROMAGNETICA sunt realizate conform normelor și standardelor naționale și europene. Produsele sunt proiectate și dezvoltate în propriul departament de cercetare-proiectare al companiei și au un grad înalt de integrare, grație diversității de tehnologii de fabricație pe care societatea le deține și le utilizează.

Electromagnetica și implicarea în domeniul electromobilității și infrastructurii aferente

Începând cu anul 2017, Electromagnetica proiectează și realizează primele stații de încărcare din România pentru autovehicule electrice . Ajunse la generația a III-a, stațiile de încărcare Electromagnetica oferă puteri de până la 22,1kW la un curent de 32A. Electromagnetica oferă stații de încărcare performante și eficiente pentru autovehicule electrice, care pot fi instalate în orice loc, public sau privat fără a afecta rețeaua electrică existentă sau mediul înconjurător și spațiul în care este amplasat.
Conceptul de electromobilitate se referă la un nou concept de vehicul, fie acționat exclusiv cu un motor electric și alimentat la baterie, fie acționat de o combinație de motor electric/motor cu ardere redusă.

Electromobilitatea are ca scop producerea și utilizarea de vehicule ecologice și mult mai eficiente decât cele ce utilizează motoare cu ardere internă.
Istoria acestui concept s-a născut odată cu inventarea primelor mașini electrice acum 160 de ani, mai exact în anul 1859, cu mult înaintea inventării mașinii cu motor
termic. Ca un paradox, abia acum industria auto începe să dea semne de orientare mai serioasă către tehnologia motoarelor electrice, după mai bine de un secol în care
atenția a fost îndreptată în special către motoarele cu ardere internă, folosind combustibili fosili (benzină, motorină).
Piața mașinilor electrice a cunoscut o evoluție spectaculoasă în ultimii ani, depășind pragul de 3 milioane în toată lumea, cu mai multe modele de astfel de autovehicule produse de toți marii producători de autovehicule.

Scurtă descriere a stațiilor de încărcare Electromagnetica

• Sunt compatibile cu orice autovehicul electric din Europa cu încărcare în curent alternativ.
• Sunt fiabile, performante și rezistente. Având un design modular și robust, sunt rezistente la șoc și vandalism, ignifuge și nu se decolorează.
• Compatibile OCPP – protocol cu care se poate comunica cu stațiile și care poate fi integrat în orice platformă informatică.
• ELMotion este marcă înregistrată la OSIM.
• Sunt fabricate în România.
• Garanție: 2 ani.

Variante constructive ale stațiilor de încărcare Electromagnetica

Există 3 modele constructive de bază ale stației de încărcare Electromagnetica. Pe lângă priza Shuko de 16 A, fiecare model are 2 variante, fie echipat cu priză mamă tip 2, fie echipat cu cablu propriu de încărcare cu conector tată tip 2:
 Montare pe perete – Wallbox:
– cu priză tip 2: EAVE22V3B /cod RS 81985-005
– cu cablu tip 2: EAVE22V3C / cod RS 81985-006

Montare pe sol, fixare pe picior:
– cu priză tip 2: EAVE22V3BFT / cod RS 81985-105
-cu cablu tip 2: EAVE22V3CFT / cod RS 81985-106

Montare pe sol, fixată pe cutie, ce permite includerea de opțiuni suplimentare (Protecție la supracurent, Clasa II, tip 2, Nominal 20kA, maxim 40kA):
-cu priză tip 2: EAVE22V3BEX /cod RS 81985-205 (215)
-cu cablu tip 2: EAVE22V3BEX / cod RS 81985-206 (216)

 

 

Caracteristici tehnice ale stațiilor de încărcare Electromagnetica

Tip conectare Trifazat (3P+N)
Puterea maximă de încărcare 22,1kW la 32A
Limitarea curentului de încărcare prin semnalizare 6…80A
Conectarea la vehicul Priză Schuko și priză /cablu tip 2

Stații de încărcare vehicule electrice produse de Electromagnetica și montate în România:

www.electromagnetica.ro

 

Share