Light + Building 3-8 martie 2024: Spectacolul de inovație fulminantă , etapă pentru sustenabilitate și eficiență în clădiri

Comunicat de presă, Frankfurt pe Main, 08 martie 2024.

Clădirea modernă este inteligentă, conectată și ca rezultat economisește energie. În combinație cu sursele alternative de energie și cu soluțiile eficiente de iluminat, emisiile din sectorul clădirilor, pot fi drastic reduse. Acest lucru aduce o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor climatice. 2.169 firme expozante(10 din România)  au prezentat cele mai recente evoluții în tehnologia clădirilor și tendințele în designul inovator al iluminatului  la Light + Building din Frankfurt pe Main, între 3 și  8 Martie 2024. Peste 151.000 de vizitatori (1022 din România) fost prezenți la cel mai important târg comercial din lume pentru tehnologia iluminatului și a echipamentelor electrice din clădiri.

„Atmosfera la standurile expozanților, în săli și pe toată durata expoziției a fost extraordinră. Suntem extrem de încântați că atât de mulți expozanți și vizitatori, precum și partenerii noștri de lungă durată, au continuat povestea de succes a cel mai important târg mondial pentru iluminat și tehnologie pentru echipamentelor electrice din clădiri din 2024”, rezumă Wolfgang Marzin, președinte și director executiv al Messe Frankfurt.

El adaugă: „Odată cu trecerea la surse regenerabile de energie, la o eficiență mai mare și sustenabilitate sporită în clădiri, industria are obiective cheie pe agenda sa. De aceea firmele au folosit platforma intens, mai ales în primele zile, pentru a prezenta și a descoperi inovații și a promova subiecte cheie. La urma urmei, dacă vrem să atingem obiectivele de protecție climatică, sectorul clădirilor este o etapă esențială. Este regretabil că grevele din transportul aerian și feroviar au afectat cel de-al treilea lider internațional al Messe Frankfurt eveniment de la începutul anului”.

Clădiri de mâine și soluții de iluminat inspiratoare

Subiectele cheie sunt electrificarea și digitalizarea locuințelor și clădirilor pentru reducerea emisiilor și reutilizarea materiilor prime. La Light + Building, industria a prezentat infrastructura digitală și electrotehnică pentru aceasta și, pe această bază, soluții prezentate pentru controlul dinamic al puterii, sisteme de stocare a energiei și aplicații pentru securitatea interconectată a clădirilor. Un domeniu în creștere este mobilitatea electrică și infrastructura aferentă de încărcare, inovațiile și produsele pentru sisteme și componente descentralizate de alimentare cu energie.

Lumina joacă un rol important în arhitectura de mâine. La Light + Building 2024, 65% dintre expozanți a aparținut acestui sector. Ei au prezentat un iluminat de înaltă calitate, cu soluții pentru zone interioare și exterioare, precum și concepte dinamice de iluminat al încăperilor Instalațiile moderne de iluminat cu LED asigură eficiența necesară în prezent și se îmbină armonios în arhitectură sau subliniază elementele de design. Iluminatul trebuie să ofere confort vizual maxim în toate mediile de viață și de activitate. Datorita materialelor folosite, iluminatul acoustic  combină o atmosferă de iluminat plăcută  cu funcții de absorbție a sunetului. Durabilitatea joacă un rol esențial atât în materialele utilizate, cât și în procesele de fabricație. Mulți producători proiectează corpuri de iluminat astfel încât materiile prime utilizate pot fi reciclate la sfârșitul duratei de viață utilă.

Light + Building 2024 în cifre

Portofoliul de înaltă calitate, extins și internațional de tehnologie de iluminat și echipamente electrice pentru clădiri a impresionat vizitatorii. 95 la sută dintre ei au fost extrem de mulțumiți exponate și au declarat că au atins 93% din tintele propuse pentru participarea lor la târg.

Cei mai mulți vizitatori au venit la expoziție din Germania, China, Italia, Țările de Jos, Franța, Elveția, Belgia, Austria, Marea Britanie, Spania și Polonia. Ei au provenit dintr-un total de 146 de țări – inclusiv, de exemplu, India, SUA, Statele Unite,Emiratele Arabe, Australia, Brazilia și Singapore. Gradul de internaționalitate a fost astfel de circa 51 %.

Nivelul de internaționalitate în rândul celor 2.169 de expozanți a fost, de asemenea, ridicat fiind de  76 %.

Succes în cifre. Sursa: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

Loc de întâlnire pentru comunitatea de social media

Comunitatea rețelelor sociale și-a găsit casa și la Light + Building. Pe 3 și 4 martie, cei mai importanți creatori de conținut în sectorul tehnologiei de iluminat și al echipamentelor pentru clădiri, s-au adunat pentru Zilele Creatorului de Energie. Pe lângă podcasturi live, discuții cu experți și  studii de caz, vizitatorii au avut șansa de a pedala pentru o cauză bună și de a lucra împreună pentru a atinge o țintă de  energie cât mai înaltă. Un total de 1.510 de minute au fost parcurse pe cele șase biciclete de fitness iar sponsorii vor transforma rezultatul într-o donație în numerar pentru Fundația Leberecht, pe care Messe Frankfurt o va dubla. Suma exactă va fi anunțată pe rețelele de socializare în continuare.

Următorul Light + Building va avea loc în perioada 8 – 13 martie 2026 la Frankfurt pe Main.

www.light-building.messefrankfurt.com

 Voci din industrie

Alexander Neuhäuser, Director General ZVEH  

„Light + Building demonstrează modul în care cuplarea sectorială poate reuși prin ceea ce este necesar – conectivitatea. Meseriile electrice integrează fotovoltaicele, stocarea, electromobilitatea șipompele de căldură. Ele arată modul în care cerinţele industriei energetice pentru controlul dispozitivelor de consum pot fi îndeplinite și astfel se ține seama de un întreg pr oces de transformare. Atmosfera bună de la Light + Building 2024 de anul acesta a fost remarcată și la standul comun al meseriilor electrice, care a fost foarte aglomerat în toate zilele   evenimentului…”

Wolfgang Weber, CEO, ZVEI :

„În contextul obiectivelor climatice și al situației economice ce necesită crearea urgentă a mai multor spații de locuit accesibil în Germania, tehnologiile sunt din ce în ce mai puse în atenție. Companiile expozante de la Light + Building au demonstrat în mod impresionant cât de ușor proiectarea ce ține cont de protecția climatică poate duce la o mai mare eficiență economică a folosirii caselor și  cladirilor.  Acest lucru necesită soluții potrivite, în special din industria electrică și digitală, precum pompele de căldură, iluminatul controlabil, punctele  de încărcare pentru vehicule electrice și un sistem de management al energiei. Acest lucru este relevant – nu doar în Germania și Europa, dar în întreaga lume. Light + Building este locul potrivit pentru a prezenta tehnologii și soluții inovatoare, ecologice și să se angajeze în dialog cu vizitatori comerciali din Germania și din străinătate.”

Informații de presă și material fotografic:

www.light-building.com/presse

www.technology-marketing.messefrankfurt.com

Link-uri către site-uri web:

www.light-building.com/facebook | www.light-building.com/x

www.light-building.com/youtube | www.light-building.com/linkedin

www.instagram.com/lightbuildingfrankfurt

www.instagram.com/building.technologies.solutions

 

Share