Liderii IoT industriali acționează în vederea interoperabilității și colaborării open source

GE Digital și Bosch Software Innovations anunță cooperarea menită să conecteze lumea industrială

  • Diviziile software ale GE și Bosch elaborează împreună standarde comune cu scopul de a ajuta mașinile și dispozitivele să comunice între ele;
  • Organizațiile vor colabora strâns pentru dezvoltarea platformei IoT open source;
  • Conducerile executive ale companiilor GE Digital și Bosch Software Innovations sunt prezente împreună la evenimentul Bosch ConnectedWorld organizat în Chicago.

GE (NYSE: GE) și Bosch lucrează împreună pentru a modela lumea interconectată, printr-o colaborare între diviziile software ale ambelor organizații, GE Digital și Bosch Software Innovations. Organizațiile au semnat un memorandum de înțelegere prin care GE Digital și Bosch Software Innovations vor facilita în continuare deschiderea și dezvoltarea Internetului industrial al obiectelor (IIoT). Acordul pune accentul pe interoperabilitatea tehnologiei și integrarea platformelor prin sistemul de operare Predix al GE și Pachetul Bosch IoT. GE Digital și Bosch Software Innovations doresc să asigure disponibilitatea serviciilor software complementare pe platformele cloud ale celeilalte companii, pentru a crește valoarea totală a ceea ce are de oferit fiecare cloud și pentru a furniza soluții unei baze mai mari de clienți.

Conectivitatea dispozitivelor se află în centrul aplicațiilor IoT

Ambele companii doresc să fondeze un nucleu IoT tehnic bazat pe o sursă deschisă și să dezvolte împreună un ecosistem mai mare în jurul acestei infrastructuri tehnologice pe care pot fi construite platforme IoT. Angajamentul principal este în cadrul Fundației Eclipse, una dintre cele mai importante comunități software cu sursă deschisă la nivel global, în care ambele companii sunt membre.

Proiectele prioritare Eclipse hono, Eclipse Vorto, Eclipse Leshan, UAA (User Account and Authentication – Cont și autentificare utilizator) îmbunătățit de GE și Eclipse ACS (Access Control Service – Serviciu de control al accesului) sunt special adaptate la conectivitatea dispozitivului. În orice aplicație IoT, obiectele trebuie să fie conectate la backendul la care datele și funcționalitatea dispozitivelor sunt folosite la maximum, pentru a asigura o valoare comercială de nivel mai înalt.

În cadrul Comunității Eclipse, prin contribuția mai multor dezvoltatori IoT, se creează deschis standarde și instrumente de care pot beneficia multe companii pentru aplicațiile IoT proprii.

Deschiderea este factorul cheie de impulsionare a dezvoltării IoT

Organizațiile globale au nevoie mai mult ca oricând de o cooperare strânsă, în cadrul unor standarde deschise, pentru a valorifica întregul potențial al internetului industrial. Clienții obțin avantaje de la IoT atunci când organizațiile se axează pe punctele lor forte de bază și încurajează în comun pătrunderea pe piață a tehnologiei și aplicațiilor IoT.

„Ambele organizații au o istorie bogată în fabricarea de produse, mari și mici, și astfel împărtășim o înțelegere și viziuni comune în ceea ce privește oportunitățile în conectivitate”, a declarat Rainer Kallenbach, CEO al Bosch Software Innovations. „Nicio companie nu poate realiza singură IoT. Pentru Bosch este foarte important să se implice în ecosisteme comerciale și comunități open source. Colaborarea cu GE Digital reprezintă o altă etapă importantă pentru strategia de conectivitate a Bosch.”

„Colaborarea companiilor industriale va reprezenta diferența în Internetul industrial al obiectelor”, a declarat Bill Ruh, CEO al GE Digital. „Ne bucură foarte mult parteneriatul cu Bosch Software Innovations care are ca scop progresul dezvoltării platformei noastre IoT.”

Conducerile executive ale companiilor GE Digital și Bosch Software Innovations sunt prezente împreună la Bosch ConnectedWorld organizat în Chicago

Ruh și Kallenbach vor fi prezenți împreună la evenimentul Bosch ConnectedWorld, organizat în Chicago, pentru a discuta parteneriatul dintre GE Digital și Bosch Software Innovations, precum și tendințe industriale cheie, precum standardele globale și ecosistemele IoT.

Evenimentul Bosch ConnectedWorld, organizat în Chicago, reunește lideri în afaceri și tehnologie pentru a prezenta strategii digitale, studii de caz și bune practici cu privire la produsele, serviciile și soluțiile interconectate într-un efort permanent de colaborare menit să asigure progresul Internetului obiectelor (IoT).

Share