Legrand la CES 2017: Programul Eliot aduce casa inteligentă a viitorului în prezent

http://www.legrand.fr

 Programul Eliot

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice şi digitale, a participat la Consumer Electronics Show (CES), care în 2017 a avut loc în Las Vegas, între 5 şi 8 ianuarie. Pentru a ilustra dezvoltarea rapidă a programului său Eliot, dedicat produselor interconectate IoT, Grupul Legrand a prezentat o nouă soluţie de control inteligent al casei conectate – Céliane cu Netatmo, un nou sistem de videointerfonie controlabil de pe smartphone – Classe 300 şi sistemul Digital Lighting Management, care permite gestionarea sistemelor de iluminat profesionale.

„Participarea la CES 2017 reflectă ambiţiile noastre globale pe piaţa caselor şi clădirilor inteligente”, a declarat Gilles Schnepp, Preşedinte şi CEO al Grupului Legrand. „Strategia noastră presupune dezvoltarea de soluţii inovatoare conectate, crearea unei infrastructuri adecvate, precum şi promovarea interoperabilităţii prin intermediul parteneriatelor, astfel încât să ne putem adapta tuturor cerinţelor existente pe piaţă”, a completat acesta.

Programul Eliot în acţiune la CES 2017: produse şi soluţii interconectate pentru o experienţă de utilizare îmbunătăţită în mod constant

Deoarece dispozitivele interconectate reprezintă unul dintre cei trei piloni ai programului Eliot, Legrand a decis să prezinte în special produse pentru case inteligente, conectate. Céliane, cu gama Netatmo de întrerupătoare şi prize de curent conectate, întruchipează eforturile Legrand de a inova şi de a face popular conceptul de casă inteligentă. Noua gamă permite instalarea cu uşurinţă a luminilor, storurilor sau termostatelor interconectate care pot fi controlate, local sau de la distanţă, cu ajutorul unui întrerupător sau al unui smartphone, sau pur şi simplu prin comenzi vocale.

În cadrul spaţiului expoziţional de la CES, Legrand a prezentat, de asemenea, noul videointerfon conectat, Classe 300, care s-a dovedit a fi un mare succes încă de la lansarea sa în Europa, în octombrie 2016. Acesta le permite utilizatorilor să acţioneze (să vadă, să vorbească, să permită accesul) în orice moment, utilizând o tabletă sau un smartphone, prin intermediul aplicaţiei Door Entry, care este disponibilă gratuit spre descărcare.

A fost prezentat şi sistemul DLM (Digital Lighting Management), dedicat în special pieţei americane. Acesta oferă soluţii conectate pentru managementul iluminatului profesional în sectorul comercial, de exemplu, pentru magazine.

Inovaţia susţinută de o infrastructură electrică şi digitală, care este tot mai scalabilă, puternică şi sigură

Pentru ca dispozitivele interconectate să comunice, nu este nevoie doar de reţele de înaltă performanţă, ci şi de o infrastructură în interiorul clădirilor care să le permită conectarea cu uşurinţă la aceste reţele. Astfel, infrastructura reprezintă cel de-al doilea pilon al programului Eliot.

Legrand îşi îmbunătăţeşte infrastructura prin aducerea tuturor produselor conectate în Legrand Cloud şi lansarea propriului API (interfaţă de programare a aplicaţiilor).

Parteneriate şi interoperabilitate: la baza strategiei IoT (Internetul Tuturor Lucrurilor) Legrand

Cel de-al treilea pilon al programului Eliot, interoperabilitatea, reprezintă nucleul abordării Legrand. Deoarece aceasta este o condiţie esenţială pentru dezvoltarea dispozitivelor interconectate, Legrand acţionează în mai multe moduri pentru a contribui la stabilirea standardelor în această privinţă. Ceea ce contează este abilitatea de a promova utilizarea limbajelor deschise, capabile să se integreze cu sisteme de tip third-party şi să schimbe date. Acesta este motivul pentru care Legrand se poziţionează ca un generator de servicii furnizate către terţe părţi, prin oferirea de instalaţii electrice fiabile şi durabile, fără de care multe servicii nu ar putea fi puse la dispoziţia utilizatorilor. Legrand este astfel implicat în multiple parteneriate cum sunt cele cu The French IOT, Zigbee Alliance, Thread Group sau La Poste.

Despre Legrand

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice şi digitale. Soluţiile sale complete pentru clădiri rezidenţiale, comerciale, de birouri, învăţământ, data center, spitale şi alte centre de sănătate, hoteluri şi construcţii industriale, îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume. Inovaţia, care include lansarea constantă de produse cu valoare adăugată, precum şi achiziţiile, sunt cei mai importanţi factori cărora li se datorează creşterea companiei.

Cu reprezentanţe în mai bine de 70 ţări, Legrand îşi distribuie produsele în peste 180 ţări din lumea întreagă. Mai mult decât atât, compania de origine franceză realizează două treimi din cifra sa de afaceri datorită unor produse care sunt pe locul I sau II, în materie de vânzări, în ţări de pe tot Globul.

În România, compania Legrand este prezentă de peste 12 ani, timp în care a comercializat, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate şi inovatoare produse din domeniul electric sub următoarele mărci: Legrand, Bticino, Cablofil, Zucchini, Alpes Technologies, Vantage, NuVo, Sarlam, Estap, Minkels, Raritan, IME şi C2G.

Despre Programul Eliot

Eliot este un program lansat în anul 2015 de către Legrand pentru a accelera utilizarea produselor conectate prezente în oferta sa. Fiind rezultatul strategiei de inovaţie a Grupului, Eliot îşi propune să dezvolte soluţii de interconectare şi interoperabilitate, care să ofere beneficii durabile atât pentru consumatorii finali, cât şi pentru profesionişti. Eliot a fost lansat în Europa în 2015 şi în Statele Unite ale Americii în 2016.

www.legrand.com/EN/eliot-program_13238.html

Share