INTERSOLAR 2019 – TEHNOLOGIILE DE PRODUCȚIE ȘI DEZVOLTAREA ENERGIEI SOLARE ȘI A STOCĂRII

INTERSOLAR și ees Europe,  Munchen, 15-17 mai 2019

Piața energiei solare este înfloritoare, iar cererea pentru baterii de stocare a energiei, crește de asemenea, în mod constant. Capacitățile de producție în sisteme fotovoltaice nou instalate anual au atins aproximativ 100 GW în 2018, iar piața bateriilor și a pilelor de combustie este deja în valoare de 5,5 miliarde de euro și se estimează că va depăși 81 miliarde de euro până în 2025. Creșterea impresionantă a industriei  solare și a stocării produc un boom în producție. Evoluția ascendentă continuă în următorii ani – determină Intersolar și ees Europa să se concentreze mai mult pe tehnologiile de producție. În 2019, cele două expoziții   vor consacra pentru prima dată o întreagă sală acestui subiect, al tehnologhiilor de producție pentru panouri fotovoltaice și baterii de stocare a energiei. Expozantii si vizitatorii pot afla totul despre tehnologiile de producere a PV si a bateriilor între 15 și 17 mai 2019, în hala C1 a  Complexlui expozițional al Messe Munchen.

Energia solară joacă un rol din ce în ce mai important în industria energetică. Prognozele pentru anul 2018 au anticipat că în întreaga lume vor fi instalate noi sisteme de energie solară cu o putere  de aproximativ 100 GW. Asociația SolarPower Europe prevede chiar că, în următorii cinci ani, vor fi instalate mai mult de 1.000 GW de energie fotovoltaică. Această tendință ascendentă este sprijinită de tehnologii inovatoare și rentabile de producție, cu o rată rapidă de progres și de o calitate și fiabilitate garantate. Perspectivele pentru piața de stocare sunt la fel de promițătoare. Bloomberg New Energy Finance estimează că rata anuală de instalare a dispozitivelor staționare de stocare va crește semnificativ până în 2030. Un alt factor care determină creșterea pe piața bateriilor este expansiunea rapidă a e-mobilității.

Combinația dintre o piață în plină expansiune, presiunea de a inova și planurile pentru noi fabrici de producție din întreaga lume înseamnă că producătorii trebuie acum să extindă producția și să utilizeze cele mai noi tehnologii.

E-MOBILITATEA DEZVOLTĂ PIAȚA BATERIILOR DE STOCARE

În Germania, piața sistemelor de stocare a bateriilor sa triplat în ultimii trei ani și mai mult de 100.000 de unități de stocare solară sunt deja în funcțiune începând cu luna august 2018. De asemenea, cererea de sisteme de stocare comercială de mare capacitate crește. În luna iunie, de exemplu, în Pelham, Anglia, a fost înființată o unitate de stocare a bateriilor cu o capacitate de stocare mai mare de 50 megawați  MWh  pentru a furniza servicii de rețea. Institutul de cercetare Bloomberg New Energy Finance estimează că rata anuală de instalare a dispozitivelor de stocare staționară va crește semnificativ până la o putere de 125 GW, cu o capacitate de stocare de 305  GWh până în 2030.

Alături de echipamentele de depozitare staționare, sistemele mobile contribuie, de asemenea, semnificativ la boom-ul de pe piața de stocare. Cu vehiculele electrice care probabil într-un deceniu, se așteaptă să reprezinte o treime din toate înregistrările de vehicule noi în întreaga lume, cererea de baterii este în creștere. O serie de întreprinderi și consorții în prezent înființează în Europa unități  de producție la scară largă pentru baterii litiu-ion ,  pentru a răspunde acestei cereri. Politicienii au recunoscut, de asemenea, necesitatea unor capacități de producție mai mari și au introdus programe de stimulare a producției de baterii. Maroš Šefčovič, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar UE pentru Uniunea Energetică, a profitat de oportunitatea de a promova EU Battery Alliance   la ees Europa 2018 la München. Scopul EU Battery Alliance este de a pune bazele unei industrii de baterii competitive și durabile în Europa. Asociația Germană pentru  Ingineriei Mecanice (VDMA) consideră acest lucru un obiectiv realist și vede potențialul producătorilor de baterii din Europa capabil să atingă o cotă de piață globală de 30%. Acest lucru va depinde în mare parte de sectorul construcțiilor de mașini și de utilaje, ca furnizor de tehnologii de producție și de inovații de proces.

LARG SPAȚIU EXPOZIȚIONAL PENTRU TEHNOLOGII DE PRODUCȚIE

Intersolar și ees Europe vor oferi un spațiu amplu de expunere pentru un accent special pe tehnologiile de producție pentru PV și baterii, cu o hală întregă dedicată domeniului. Acest lucru va permite industriei fotovoltaice și a stocării să-și prezinte soluțiile de producție și tehnologiile inovatoare de fabricație. Un program cuprinzător de evenimente conexe, inclusiv Forumul tehnologiilor de producție, va consolida accentul pe aceste domenii. Acest lucru face ca noua hală C1 pentru producția de PV și baterii să fie locul ideal pentru a învăța despre ultimele tendințe, pentru a întâlni noi parteneri de afaceri și pentru a fi conectat cu jucători de pe piața globală, în special din Asia de Est.

Intersolar and ees Europe 2019 va atrage vizitatori și expozanți din peste 160 de țări – nu numai clienți potențiali, ci și viitorii parteneri și forța motrice a producției.

Domenii abordate de Intersolar : Photovoltaics, Solar Thermal Technolgies, Solar Plants, Products and solutions for the integration of renewable energy

Grupuri țintă de vizitatori : Installers and Integrators, Project Developers/EPC Contractors, Manufacturers and Suppliers, Distributors, Energy Consultants, Utilities, Investors and Analysts, Architects/Energy Planer, Government Officials/Decision-makers

Date ediția 2018: 1 177 expozanți, 86 000 mp suprafața expozițională,  47 000 vizitatori din 155 de țări

 

Share