Info  Asociația Patronală Surse Noi de Energie

Va transmitem up-datarea situatiei legate de microgenerare in Romania:

  • In data de 18 noiembrie ANRE a finalizat si publicat Ordinul pentru  aprobarea documentului „Contract -cadru de vânzare-cumpărare a energiei electrice produsă de prosumatorii care dețin centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum și care nu beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi și pentru modificarea Anexei nr. 2 la Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei  nr. 31/2018 privind aprobarea Regulamentului de funcționare și de decontare a pieței de echilibrare și a Regulamentului de calcul și de decontare a dezechilibrelor părților responsabile cu echilibrarea” – documentul   poate fi descarcat de pe site-ul ANRE (www.anre.ro)
  • In data de 6 noiembrie AFM a publicat pe site spre dezbatere  Ghidul de finanţare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice ; documentul e poate fi descarcat de pe site-ul AFM(www.afm.ro)
  • Promisiunile privind demararea programului celor „3kW” sunt in „stand-by”.

In concordanta cu cele de mai sus,  va informam ca suntem intr-un stadiu avansat in actiunea de demarare a traingului de formare  „instalator solar fotovoltaic” in regiunea de Nord-Est. Trainingul va fi organizat de parteneriatul APSNE SUNE – AREL – TU Iasi. Activitatea de formare in acest sens se va derula in 2019 in Bucuresti, Targoviste, Iasi, Cluj, Timisoara si Bacau.

Cu ganduri bune,

Manuela Draghicescu

Executive Director

APSNE SUNE

New Energy Industry Association

Mob: +40 0723 215 532

manuela.draghicescu@gmail.com

office@sune.ro

Share