Industria de securitate la efracție și detecție a incendiilor publică un ghid pentru securitatea cibernetică

Octombrie 2019 – CoESS și Euralarm au publicat o broșură comună privind securitatea cibernetică. Prima copie a broșurii „Cibersecuritate – amenințare sau oportunitate? Ține de tine! ”A fost lansat în cadrul Adunării Generale a CoESS, care a avut loc 11 octombrie la Roma. Cibersecuritatea rupe granițele dintre dezvoltarea produsului, proiectarea, instalarea, continuitatea operațională și răspunsul la alarmă. Liniile directoare evidențiază faptul că, atunci când abordăm cibersecuritatea, este important să înțelegem că toate etapele sunt legate între ele într-un lanț de furnizare de securitate.
Cu CoESS și Euralarm, în calitate de editori ai broșurii, acoperă lanțul complet de aprovizionare pentru piața de incendii și securitate – de la producători de produse la companii private de securitate și clienții acestora. Broșura evidențiază într-un limbaj inteligibil riscurile și responsabilitățile pentru fiecare părți interesate din lanț și ce trebuie să facă companiile pentru atenuarea acestor riscuri, atât din punct de vedere uman, cât și tehnologic. Mulți nu sunt încă conștienți de importanța acestor măsuri, uneori simple, pentru securitatea și reputația afacerii lor.
Securitatea cibernetică este o prioritate maximă pentru companii și guverne. Multe întreprinderi mari, dar și mici, au deja structuri și oameni pentru a spori rezistența împotriva riscurilor cibersecurității. Dar, cu un număr în creștere rapidă de dispozitive conectate la o rețea, riscurile de securitate cibernetică sunt din ce în ce mai mari. Prin urmare, este importantă luarea de măsuri pentru îmbunătățirea rezilienței împotriva cyberthreats – pentru continuitatea activității companiilor de securitate și incendii și a clienților acestora; securitatea datelor și a activelor; și reputația industriei și a clienților acesteia.
Deși majoritatea produselor oferă instrumente pentru a oferi un nivel de protecție și multe companii au reguli și proceduri interne de securitate cibernetică în vigoare, importanța factorului uman în realizarea și menținerea cibersecurității este deseori uitată. Cu broșura comună, CoESS și Euralarm doresc să creeze conștientizarea faptului că, cu măsurile corecte de securitate, cyberthreats pot fi atenuate.
Broșura analizează întregul lanț de aprovizionare și oferă recomandări cu privire la rolul companiilor, al angajaților lor și al utilizatorilor finali în realizarea măsurilor de securitate pentru minimizarea riscurilor de securitate cibernetică. Acest lucru necesită conștientizarea faptului că fiecare parte a lanțului trebuie să își pună în aplicare propriile măsuri. Broșura evidențiază, de asemenea, ceea ce se face deja pentru atenuarea riscurilor existente și ce pot face companiile pentru a asigura integritatea lanțului. Brusc, pas cu pas, broșura informează cititorul despre riscurile și soluțiile de securitate cibernetică în diferitele faze.
Noua broșură cu informații pentru profesioniștii din industria securității și a incendiilor poate fi descărcată de pe site-urile web ale asociațiilor (www.coess.org și www.euralarm.org).

Despre CoESS
CoESS acționează ca vocea industriei de securitate. Obiectivul principal al CoESS este reprezentarea și susținerea unei industrii care oferă soluții de înaltă calitate și profesionalism, axată pe selecția și dezvoltarea personalului și tehnologiei calificate. Valorile de bază ale CoESS sunt calitatea, siguranța, conformitatea și încrederea. Este organizația umbrelă pentru 23 de asociații naționale de angajatori de securitate privată, dintre care 18 din statele membre ale UE. Comisia Europeană CoESS este recunoscută ca partener social sectorial european și este activă într-un dialog social constructiv cu UNI Europa. Mai multe informații despre CoESS pot fi găsite pe www.coess.org

Despre Euralarm
Euralarm reprezintă industria de securitate fizică și securitate la incendiu, oferind leadership și expertiză pentru industrie, piață, factorii de decizie și organele de standarde. Membrii Euralarm fac societatea mai sigură și sigură prin sisteme și servicii pentru detectarea și stingerea incendiilor, detectarea intruziunilor, controlul accesului, monitorizarea video, transmisia de alarmă și centrele de primire a alarmelor. Fondată în 1970, Euralarm reprezintă peste 5.000 de companii, care angajează 700.000 de persoane, în cadrul industriei de securitate și securitate la incendiu, cu un venit estimat de 67 de miliarde de euro. Membrii Euralarm sunt asociații naționale și companii individuale din toată Europa. Mai multe despre Euralarm pot fi găsite pe www.euralarm.org.

Mai multe informatii: Biroul de presă Euralarm  E.pressoffice@euralarm.org


În cadrul Adunării Generale a CoESS, Euralarm și CoESS au lansat broșura comună „Cibersecuritate – amenințare sau oportunitate? Depinde de tine!’

Share