Gama de aparataj de câmp Niloe de la Legrand

Noua gamă de aparataj de câmp Niloe a fabricantului francez Legrand oferă câteva elemente de noutate care o individualizează și îi asigură avantaje evidente atât la montaj cât și în funcționare.

legrand4
Gama de culori ale aparatajului Niloe

Gama de aparataj de câmp Niloe se adresează segmentelor de piață standard și economic. Niloe este o gamă caracterizată de o funcționalitate extinsă, care țintește o piață largă de utilizatori și aplicații, cu cerințe diverse.

Niloe este destinată cu precădere unui larg segment de piață, cel rezidențial, dar poate fi utilizată cu succes și în clădiri de birouri și în hoteluri.

Gama Niloe are facilități care îi permit să fie folosită în clădirile ce se renovează, acolo unde fiecare din caracteristicile ei noi pot face diferența față de soluțiile altor producători.

1. Soluția constructivă ingenioasă pentru o instalare ușoară și rapidă

Demnă de remarcat este soluția constructivă ingenioasă adoptată pentru funcțiuni, ce are în componență doar două subansamble, mecanismul (ce include placa realizată dintr-un plastic dur) și rama.

Simplitatea constructivă obținută astfel asigură un montaj rapid și simplu al aparatului, în numai 2 pași: montarea mecanismului
(Pasul 1), urmată de fixarea ramei aparatului (Pasul 2).

legrand1

Ar mai fi de remarcat grija cu care elementele constructive sunt finisate, cu numeroase posibilități de montaj.

2. Elementele constructive ale gamei Niloe

2.1 Rama cu prindere graduală

Rama Niloe este unul din elementele cheie ale noii game, pentru că deși plasticul din care este realizată este unul  rezistent, aceasta este extrem de flexibilă. De asemenea, rama are prevăzut un sistem de fixare ingenios, cu reglaje fine, ce urmărește denivelările suprafeței peretelui pe care se montează mecanismul.

După montarea mecanismului în doza de perete, se fixează și rama, prin simpla împingere cu mâna.

Prin împingerea suplimentară a fiecărei laturi a ramei se obține o aderență perfectă chiar și pe pereți neuniformi.

Se evită astfel apariția aspectului neplăcut al mecanismului cu rama distanțată de peretele pe care a fost montat.

Detașarea ramei de mecanism se face la fel de simplu, doar cu mâna, prin apăsarea laturilor acesteia.

2.2. Suportul flexibil și rezistent Niloe

Mecanismele Niloe pot fi fixate în doza de perete fie direct cu șuruburi, în cazul dozelor care permit acest lucru, fie cu sistemul clasic, cu gheare de prindere. Suportul mecanismului, realizat din plastic de înaltă calitate, este la fel de rezistent ca un suport metalic și flexibil pentru instalarea chiar și pe pereți neuniformi.

3. Funcțiuni inovative – control Radio ZigBee

Gama Niloe oferă funcțiuni cu control radio ZigBee, întrerupătoare emițător și receptor radio, pentru acționarea de la distanță asupra comenzii iluminatului și storurilor.

Se elimină astfel costurile importante cauzate de instalarea cablurilor, timpul de instalare, deteriorarea pereților pentru pozarea cablurilor, costul reparațiilor necesare, aceasta fără a mai vorbi de cazul unor clădiri la care intervențiile trebuie să fie minimale, nefiind permise deteriorările pereților.

Cu întrerupătorul emițător, ce are rol de telecomandă, poziționarea și controlul iluminatului și storurilor sunt la îndemână.

4. Niloe – o gamă funcțională și completă

Noua gamă de aparataj de câmp, Niloe, include o multitudine de funcțiuni, de la cele esențiale, cum ar fi întrerupătoarele simple, duble, cap-scară  și cruce, butoanele, prizele și prizele pentru date și telefon, până la cele avansate, cum ar fi variatoarele de tensiune, întrerupătoarele automate și comenzile pentru storuri și ventilatoare.

Gama este completată cu funcțiuni inovatoare: soluțiile de control al temperaturii permit încălzirea încăperilor doar unde și atunci când este necesar. Termostatul asigură un confort ridicat și optimizează costurile de energie.

Întrerupătoarele emițător și receptor radio, cu tehnologia ZigBee, reprezintă soluția ideală în cazul renovărilor, prin eliminarea necesității legăturilor prin cablu.

Nu în ultimul rând, ramele cu IP44/IK07, transformă mecanismele Niloe în mecanisme cu protecție ridicată împotriva umidității și a șocurilor mecanice.

Noua gamă asigură instalare multipost (până la 5 posturi) cu dispunere atât pe orizontală cât și pe verticală.

Funcțiunile avansate sunt echipate de fabricant cu un capac din plastic pentru protecția mecanismelor la praf, lovituri și materiale de construcții, util pe toata durata lucrărilor.

Niloe se distinge prin design-ul elegant și modern, suplețe și finisaj lucios. Mecanismele sunt disponibile în culorile alb și ivoar, iar ramele în alb, ivoar, roșu și argilă.

Rezultatul constă în șase combinații de culoare care, împreună cu armonia formei, aduc un plus de stil și eleganță încăperilor.

Share