Butoanele de oprire de urgență de la Eaton – indicare clară a poziției chiar și în întuneric

Divizia Electrică a grupului Eaton își întregește familia butoanelor de oprire de urgență din gama RMQ-Titan. Acest nou sistem include butoane de oprire de urgență (45/60 mm), cu sau fără cheie, cu declanșare prin rotire și tragere, cu sau fără iluminare, cu LED-uri sau cu indicator mecanic al poziției butonului (verde/roșu).

Elementele de contact cu monitorizare proprie asigură o fiabilitate operațională, chiar în condițiile unei instalări incorecte sau după o acționare cu forță excesivă. Pentru aceasta, elementele de contact includ un al doilea contact încorporat lângă butonul de oprire de urgență normal închis, astfel încât să poată fi realizată conexiunea mecanică la elementul de acționare al butonului de oprire de urgență. Elementele de contact sunt disponibile pentru fixarea frontală sau în cutie M22, precum și pentru circuitele de siguranță cu 1 sau 2 canale.

eaton1

Butonul de oprire de urgență poate fi evidențiat pe suprafața unei mașini sau în fabrică, cu un inel opțional luminos. Astfel, poziția butonului de oprire de urgență este indicată clar, chiar și în întuneric. Inelul luminos indică funcționarea corectă a sistemului, chiar de la distanță. La declanșare, de exemplu, pot fi activate trei rânduri separate de LED-uri pentru regimul de mers în gol. Poate fi planificată și marcarea individuală a inelului luminos cu ajutorul programului Labeleditor. Noua cutie de plastic M22-IY1-XPV60 cu capac galben și protecție IP 67 este special proiectată pentru montarea butonului de oprire de urgență cu inel luminos.

Butoanele de oprire de urgență M22 cu protecții IP67 și IP69K sunt rezistente la șocuri, în conformitate cu EN ISO 13850 și cu standardele Europene și internaționale de siguranță, EN60204 și IEC60204.

Elementele sunt în curs de aprobare în cadrul UL/CSA, precum și pentru utilizarea în domeniul naval, de către Germanischer Lloyd și Registrul de Transport Lloyd.

Sectorul Electric Eaton este lider pentru produse de protecția și distribuția energiei electrice, calitatea energiei, comandă și automatizări industriale, monitorizare, produse și servicii de managementul energiei. Eaton, prin seriile de produse electrice Cutler-Hammer®, Moeller®, Powerware®, Holec®, MEM® și Santak®, răspunde cu succes provocărilor actuale cele mai importante de management al energiei electrice.

Eaton Corporation este un concern diversificat specializat în managementul energiei, cu mai bine de un secol de experiență în oferirea de soluții eficiente care să asiste clienții în gestionarea efectivă a energiei electrice, hidraulice și mecanice. Cu o cifră de afaceri de 16 miliarde de dolari SUA. Compania Eaton este unul dintre liderii renumiți pe piața mondială în următoarele domenii tehnologice: componente, sisteme și servicii electrice pentru alimentarea, distribuția și controlul energiei în condiții de siguranță; componente hidraulice, sisteme și servicii pentru echipamente industriale și mobile; sisteme hidraulice, pneumatice și de aprovizionare cu carburanți pentru avioane de pasageri și aeronave militare, precum și sisteme de transmisie pentru mașini, asigurând un randament sporit, mai multă siguranță și consum redus de carburant la automobile și autocamioane. Eaton are circa 72.000 de angajați și distribuie produse în peste 150 de țări.

Pentru mai multe informații accesați www.eaton.eu; www.eaton.de/electrical

Share