Funcția releului de suprasarcină pentru PKE îmbunătățește confortul și utilitatea întrerupătoarelor de circuit pentru protecția motorului de la Eaton

Compania de management energetic Eaton și-a îmbunătățit întrerupătoarele electronice de circuit PKE pentru protecția motorului, deja cunoscute, adăugând funcții suplimentare de confort prin releul de suprasarcină al modulului XZMR. PKE-XZMR poate fi montat lateral ca un accesoriu pe toate întrerupătoarele de circuit PKE și combinații de demaroare pentru motor, fiind cablat la contactorul motorului ce trebuie protejat. În cazul unei suprasarcini, modulul primește semnalul corespunzător de suprasarcină și decuplează contactorul. Întrerupătorul de circuit PKE rămâne anclanșat. Acest lucru permite utilizatorului să identifice clar cauza declanșării – supraîncărcarea motorului (contactorul a fost decuplat) sau scurtcircuit (întrerupătorul de circuit pentru protecția motorului PKE a fost decuplat). Pentru resetarea erorii, există două opțiuni: manuală și automată. Resetarea automată memorează deschiderea anterioară a dulapului de distribuție de către personalul calificat, pentru a cupla întrerupătorul de circuit pentru protecția motorului, simplificând monitorizarea utilajului, de exemplu în zonele cu acces dificil.

3823_PKE_XZMR

Înainte de declanșarea la suprasarcină, dispozitivul cu LED de pe PKE-XZMR indică supracurenții în circuitul de sarcină. Astfel, sunt posibile implementarea mentenanței preventive a dispozitivului de antrenare și reducerea timpilor neproductivi ce pot apărea. Modulul XZMR este prevăzut cu un contact N/C pentru contactor și un contact N/O pentru semnalul de suprasarcină.

PKE-XZMR poate fi folosit împreună cu modulele îmbunătățite de protecție a motorului (PKE-XTUA… până la 65A) dar și cu modulele îmbunătățite de protecție a sistemului (PKE-XTUACP… până la 65A).

Modulul PKE-XZMR asigură întrerupătorului de circuit pentru protecția motorului PKE două funcții importante de confort. Prima reprezintă posibilitatea de asigurare a mentenanței preventive la o suprasarcină iminentă. În cazul unei suprasarcini, XZMR identifică dacă este vorba de supracurenți mai mari de 100% sau mai mari de 105%, și indică ambele situații cu o frecvență diferită a intermitenței luminii printr-un LED indicator integrat. Datorită acestui sistem de avertizare rapidă, utilizatorii pot introduce măsurile de mentenanță preventive din timp, pentru a evita timpii neproductivi nedoriți.

A doua caracteristică de confort o reprezintă repornirea automată a motorului după ce contactorul s-a declanșat în cazul unei suprasarcini. Tipul repornirii modulului XZMR poate fi setat direct de la dispozitiv: în opțiunea Auto, resetarea contactorului după o suprasarcină se realizează complet automat, iar dacă este selectată opțiunea Manual, se realizează manual. Deoarece poziția întrerupătorului PKE rămâne neschimbată, în cazul unei suprasarcini, dacă este selectată opțiunea Auto, motorul poate reporni imediat după ce modulul anulează semnalul corespunzător de decuplare. Acest lucru reduce consumul de timp și permite monitorizarea simplă și independentă a utilajelor. Dacă este selectată opțiunea manuală de operare, semnalul de eroare trebuie eliminat înainte de repornire apăsând butonul Reset al modulului XZMR. Opțiunea Manual este astfel utilă în special în cazul aplicațiilor în care siguranța este un factor esențial.

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitați www.eaton.eu.

Share