EXTRO își extinde gama de produse, pentru a satisface nevoile instalatorilor de fotovoltaice

Activă pe piața instalațiilor fotovoltaice ca furnizor de tuburi de protecție garantate 30 de ani în privința rezistenței la raze ultraviolete (UV) prin gamele EXTRO Flex și EXTRO Sub, firma EXTRO Plastica își diversifică portofoliul prin gama de coliere rezistente UV, destinate utilizării la exterior.

În linie cu strategia firmei de a oferi în mod exclusiv produse fără halogenuri (Halogen Free), colierele comercializate sunt produse din poliamidă (PA6 și PA6.6), fiind destinate folosirii lor la exterior în condiții din cele mai vitrege, cum ar fi temperaturile negative, expunerea directă la razele solare, arșiță și temperaturi ridicate etc. pentru fixarea tuburilor EXTRO Flex și a cablurilor solare pe structura de susținere a panourilor fotovoltaice.
Procedând în mod similar produselor deja existente în gama EXTRO, firma a căutat să creeze, încă din faza de proiectare a colierelor și a matrițelor folosite la producția acestora, o serie de avantaje, pe care să le ofere atât instalatorului de sisteme fotovoltaice, cât și beneficiarului final, operatorului instalației fotovoltaice:

1. Planul de separare a matrițelor a fost optimizat din faza de design a acestora, fiind depărtat cu 0,5 mm de suprafața de contact a colierelor cu tuburile sau cablurile pe care le strâng acestea. Acest lucru a permis proiectantului să prevadă în acel loc (vezi poza mărită a colierului secționat) o rază aproape imperceptibilă, dar foarte importantă și care face diferența, având rolul de protecție a elementelor ce urmează să fie fixate. în cazul existenței unei muchii ascuțite în acel loc, suprafețele de contact ale tuburilor și cablurilor solare ar fi ușor crestate și deteriorate încă din timpul montării.
Așa cum este cunoscut de către ingineri, rezistența tuturor pieselor, și în general a produselor, este dată de către integritatea suprafeței lor. În cazul unei deteriorări chiar și minore a acesteia, o eventuală ruptură în urma tensiunilor acumulate prin funcționare ar avea un punct de început, un fapt esențial și care trebuie neapărat să fie evitat!

2. Punctele de injecție prin care se injectează materialul plastic în matriță au fost și ele plasate în planul de separare, lăsând fără asperități ambele fețe plane ale colierelor, pentru o utilizare mai sigură și mai versatilă. Astfel, mănunchiuri de cabluri pot fi prinse cu ajutorul mai multor coliere și fixate împreună fără pericolul de deteriorare a cablurilor.

3. Procesul de injecție a fost completat cu un proces de debavurare automată pentru îndepărtarea bavurilor, a resturilor de material, care ar putea, în caz contrar, duce la muchii ascuțite pe suprafața laterală a colierelor, periculoase pentru instalator în timpul manipulării și al strângerii acestora.

Gama de dimensiuni a colierelor este una optimizată pentru folosirea lor la exterior: dimensiunile standard încep cu 150 × 3,5 mm (lungime × lățime), iar cele mai lungi ajung la 720 × 8,7 mm.

Colierele din PA6.6 sunt cu autostingere, clasă de rezistență V2 după UL94, pentru aplicații pe acoperiș, când este necesară o rezistență sporită la foc.

Gama de coliere este disponibilă împreună cu toate celelalte game de produse EXTRO la distribuitorii noștri din întreaga țară.

Pentru mai multe informații în legătură cu produsele EXTRO, vă rugăm să accesați www.extro.ro.

Share