Eveniment CNRI – iluminatul din România

Eveniment CNRI – iluminatul din România

Vineri 03 iunie 2016, Comitetul Național Român de Iluminat a organizat secțiunea de iluminat a celei de a 21-a ediții a Conferinței Facultății de Inginerie a Instalațiilor a Universității Tehnice de Construcții București.

Lista de lucrări prezentate cu această ocazie:

  • Breaking news: iluminatul conectat – dr. ing. Cristian Șuvagău;
  • Stadiul actual al capabilitaților INM de etalonare în domeniile transmitanței și reflectanței spectrale – dr. ing. Mihai Simionescu;
  • Competențe în iluminat, de la inițiere la specialist – prof. dr. ing. Cătălin Gălățanu;
  • Iluminatul nocturn – prieten sau dușman? Soluții și tendințe. Rolul CNRI – astronom Valentin Grigore;
  • Îmblânzirea LED-ului – chestiunea regulamentară – ing. Mihai Răzvan Pecingină.

Manifestarea a prilejuit prezentarea și vizitarea laboratorului de luminotehnică al Facultății de Inginerie a Instalațiilor. În semn de recunoaștere și apreciere a meritelor sale în crearea școlii românești de luminotehnică, conducerea facultății a hotărât ca noul laborator de iluminat să poarte numele profesorului em. dr. ing. CORNEL BIANCHI. Fost cadru didactic universitar al U.T.C.B., prof. Bianchi este întemeietorul primei catedre de iluminat din România și din Europa de Est și mentor al multor generații de specialiști din domeniul luminii și iluminatului.

O componentă de bază a activității profesorului Cornel Bianchi a reprezentat-o munca sa în cadrul Comitetului Național Român de Iluminat (CNRI), înființat în 1957 ca o parte integrantă a Comisiei Internaționale de Iluminat (CIE), structură mondială specializată în domeniul LUMINII și ILUMINATULUI, creată în 1993 la Paris, “Orașul luminii“. Timp de 22 de ani (până în 2012), profesorul Cornel Bianchi a condus destinele acestui Comitet, competența, devotamentul și capacitatea sa de lider autentic de a uni forțele creatoare ale membrilor săi  au contribuit în mod hotărâtor la consolidarea unui prestigiu de invidiat al acestui organism profesional, atât pe plan național cât și internațional.

“LUMINA ESTE VIATA!“ reprezintă deviza profesorului Cornel Bianchi și a Comitetului Național Român de Iluminat, al cărui Președinte de Onoare este.

Share