Energie curată și sigură pentru încălzire și răcire cu pompele de căldură Immergas

Gama largă a pompelor de căldură IMMERGAS utilizează energia electrică pentru a încălzi/răci spațiile de locuit și oferă un confort ridicat, reducând consumul și emisiile dăunătoare și respectând le mai noi standarde din domeniu. Dacă la acestea se adaugă și panouri fotovoltaice, se obțin avantaje și mai mari. Din acest considerent, toate echipamentele IMMERGAS sunt echipate cu un contact fotovoltaic și pot profita la maximum de energia soarelui la încălzire și răcire.

AUDAX – Pompe de căldură monobloc
aer-apă, cu invertor

Gama AUDAX, pe lângă îndeplinireacerinț elor noilor directive europene privind utilizarea energiei, permite climatizarea clădirilor moderne și a structurilor comerciale cu performanțe și eficiență ridicate. Gama este disponibilă în puteri de la 6 la 21 kW. Întregul sistem frigorific și hidraulic al acestor pompe de căldură este situat în exteriorul clădirii, în interiorul acesteia ajungând numai conductele (tur și retur) cu agent termic (apă).

FUNCȚIONARE OPTIMĂ CU
DIFERITE TIPURI DE INSTALAȚII

Putând atinge până la 60°C pe tur  în regim de încălzire, AUDAX poate funcționa în instalații de încălzire cu temperatură scăzută sau medie; în plus, în regim de răcire (de vară) funcționează perfect împreună cu ventilo-convectoare sau cu panouri radiante combinate cu dezumidificatoare.

INSTALARE UȘOARĂ ȘI RAPIDĂ

Furnizate de serie cu pompă de circulație cu consum redus de energie, vas de expansiune, amortizoare de vibrații (opționale pentru AUDAX 18 – 21), filtru de apă Y de 1″ și racord de evacuare a condensului,   mpele de căldură AUDAX sunt ușor de instalat.

CONSUM ELECTRIC REDUS
ȘI SILENȚIOZITATE MAXIMĂ

Datorită tehnologiei „invertor“, consumul de energie electrică scade, iar performanța, atât în regim de încălzire, cât și în regim de răcire, rămâne ridicată, mai ales în perioada de trecere între anotimpuri, atunci când sarcina termică este redusă. În plus, fiindcă s-au luat măsuri tehnice speciale, emisiile de zgomot sunt reduse.

INTERFAȚĂ A UTILIZATORULUI
SIMPLĂ

Panoul de comandă de la distanță – furnizat standard – pe lângă afișarea diagnosticului de funcționare, acționează și ca un cronotermostat săptămânal pentru gestionarea încălzirii/răcirii cu funcție de senzor de temperatură/umiditate a camerei în aplicații independente. Ușor de conectat – doi conductori de tip BUS sunt suficienți pentru a permite schimbul de informații și alți doi conductori pentru ca sursa de alimentare să fie conectată la AUDAX; prin urmare, panoul de comandă de la distanță nu necesită baterii de alimentare.
Panoul de comandă de la distanță vă permite să:
– programați temperatura camerei în regim confort/economic;
– setați intervalele orare de funcționare și curba climatică (în regim de încălzire și de răcire);
– afișați codurile de eroare ale pompei de căldură.

Pompele de căldură AUDAX au :

– funcție „dezghețare automată“;
-compresor rotativ dublu-rotativ cu invertor hibrid de curent continuu (PAM și PWM) pentru toate modelele;
– gaz refrigerant R410A preîncărcat;
– ventilator cu palete cu turbulență redusă și grilă de tur cu pierdere redusă de presiune;
– schimbător cu plăci apă/gaz, din oțel;
– vană electronică de laminare bi-flux;
– vană de inversare cu 4 căi;
– vas de expansiune instalație, de serie;
– pompă de circulație cu condum redus, de serie;
– sondă pentru exterior, de serie.
AUDAX are funcționare în regim de încălzire/răcire (reversibilă) și poate fi instalată la exterior, sub cerul liber.
Reglarea parametrilor se face de la panoul de comandă de la distanță furnizat de serie, care permite și afișarea stării de funcționare, precum și autodiagnosticarea cu afișarea codului de eroare pe display.

 

De asemenea, pompa de căldură AUDAX poate fi racordată la un boiler  aparat pentru prepararea apei calde de consum.

 

 

MAGIS PRO V2 – Pompe de căldură aer-apă tip „split“, cu unitate exterioară și modul hidronic separat

MAGIS PRO V2 este gama pompelor de căldură aer/apă tip „split“, cu invertor, ideală pentru clădiri rezidențiale, având o unitate exterioară și un modul hidronic care se instalează în interiorul clădirii. Aparatele care funcționează cu gaz refrigerant R32 sunt disponibile în puteri de 4, 6 și 9 kW, iar cele cu gaz refrigerant R410A au puteri de 12, 14, 16 kW și sunt produse în versiuni monofazate și trifazate.

 

 

SOLUȚII PENTRU CLĂDIRI NOI

MAGIS PRO V2 este o gamă de aparate cu modele performante, care funcționează cu gaz refrigerant R32: sunt disponibile în 3 versiuni, de 4, 6 și 9 kW; aceste soluții sunt ideale pentru clădirile rezidențiale noi care au clase energetice foarte ridicate, chiar și în zone cu temperaturi exterioare nefavorabile.

PROTECȚIE IDEALĂ LA ÎNGHEȚ

Circuitul de apă este protejat complet de îngheț deoarece este poziționat în întregime în interiorul  clădirii. Între unitatea exterioară și unitatea interioară (hidronică) circulă numai agent frigorific, iar schimbătorul de căldură gaz/apă este situat în modulul hidronic, deci în interiorul clădirii. Drept urmare, MAGIS PRO V2 este aplicația ideală pentru zone deosebit de reci.

SOLUȚIE COMPACTĂ

MAGIS PRO V2 integrează componentele principale ale sistemului hidraulic în modulul hidronic, cum ar fi: kitul suplimentar rezistență electrică pentru instalația de încălzire (opțional), vas de expansiune, vană deviatoare cu 3 căi pentru ACC.

IMPACT ESTETIC MINIM

Deoarece componentele principale ale sistemului hidraulic sunt amplasate în unitatea interioară (modulul hidronic), unitatea exterioară este mai mică decât o pompă de căldură generică (monobloc), rezultând o flexibilitate mai mare în poziționarea acesteia în exteriorul clădirii sau pe balcon.

ELECTRONICA SISTEMULUI

Hidraulica și electronica instalației sunt gestionate direct de panoul de comandă al MAGIS PRO V2, prin urmare nu sunt necesare plăci electronice suplimentare pentru supraveghere.
Principalele funcții de reglare și control sunt: identificarea funcționării fiecărei zone individuale de instalație prin alegerea variantelor: numai încălzire, încălzire și răcire, încălzire și răcire cu dezumidificare, numai răcire și numai răcire cu dezumidificare, cu posibilitatea de a seta curba de încălzire pentru fiecare zonă.
Cu MAGIS PRO V2 se pot controla 1 zonă de instalație încălzită direct și 2 zone de instalație de amestec. Temperatura maximă a agentului termic care pleacă în instalația de încălzire este de 65°C.
De asemenea, în unitatea interioară poate fi integrat un kit rezistență electrică de 3 kW pentru instalația de încălzire.

UNITATEA EXTERIOARĂ
(numită AUDAX PRO V2) pentru
modelele 4/6/9 kW

Această unitate are în componență:
– compresor rotativ cu invertor pentru toate modelele;
– gaz refrigerant R32 preîncărcat;
– robinete de separare R32 de serie;
– serpentină cu aripioare pentru schimbul de căldură cu aerul exterior (cu un singur ventilator);
– vană electronică de laminare bi-flux;
– vană de inversare cu 4 căi.
MAGIS PRO V2 are funcționare în regim de încălzire/răcire (reversibilă) și poate fi instalată la exterior, sub cerul liber.
MODULUL HIDRONIC al modelelor 4/6/9 kW are în compunere:
– schimbător de căldură R32/apă, cu 72 de plăci;
– vas de expansiune instalație, de 12 litri;
– debitmetru și colector de apă, cu posibilitatea introducerii unei rezistențe electrice de 3 kW (opțional);
– grup hidraulic cu pompă de 7 m c.a. cu consum redus;
– vană deviatoare cu 3 căi, motorizată pentru racordarea unui boiler separat;
– electronică concepută pentru a gestiona direct 3 zone;
– robinete de separare și filtru ” de serie.
La modulul hidronic poate fi conectat un manager de sistem (opțional), care permite integrarea unei centrale termice cu combustibil gazos.

MAGIS PRO V2 DE PUTERE MARE

IMMERGAS are în gamă și 6 modele (3 monofazate și 3 trifazate) cu putere mai mare. Cu această gamă de soluții este posibilă satisfacerea tuturor nevoilor, chiar și pentru locuințele mari, atât pentru aerul condiționat de vară, cât și pentru prepararea de apă caldă de consum, racordând la MAGIS Pro V2 boilere de capacitate adecvată. Gama de putere mare a MAGIS PRO V2 funcționează cu gaz refrigerant R410A, preîncărcat. Modelele MAGIS PRO V2 12/14/16 includ:
– pompă de 10 m c.a.;
– vas de expansiune de 10 litri;
– filtru Y + robinete de serie pe returul de la instalație;
– schimbător apă-gaz R410A cu 72 de plăci.

Electronica acestora este aceeași cu cea a modelelor de 4/6/9 kW. Temperatura maximă a agentului termic pe tur este de 55°C.

immergas.com

 

 

 

Share