EMO Hanovra, 16-21 septembrie 2019

Ce înseamnă EMO 2019  pentru  prelucrarea metalelor  

Motto:  Smart technologies driving tomorrow‘s production!

Între 16 și septembrie a.c., la Hanovra se va desfășura EMO, cel mai important  târg mondial, dedicat prelucrării metalelor. EMO Hanovra abordează toate tehnologiile de prelucrare a metalelor, de la cele clasice (strunjire, frezare, alezare etc.) și până la foarte moderna tehnologie denumită „additive manufacturing” , proces prin care piesele sunt realizate prin depunerea unor straturi succesive de material . De altfel și soluția 3-D printing este un exmplu de Additive manufacturing” .

Multe tehnologii vor fi expuse la EMO , unele mai vechi, cum ar fi procesarea uscată (fără lichid de răcire) alte ce țin de viitor cum ar fi  mașinile echipate cu interfețe UMATI (Universal Machine Tools Interface)  interfețe ce vor permite o extinderea digitalizării și interconectării pentru mașinile unelte ceea ce va permite practic extinderea noii Industrii 4.0 . Sunt numeroși pași de făcut dar industria, cea a prelucrărilor mecanice inclusiv, se află în fața unei revoluții. Interconectarea și digitalizarea vor împinge la maxim performanțele mașinilor unelte,  liniilor automate, roboților, centrelor de prelucrare. Uzina de mâine nu va mai fi similară cu cea de azi și se vorbește chiar de o nouă revoluție industrială.

EMO Press București, 15 aprilie 2019

EMO este organizat în parteneriat de „Asociația Germană a Producătorilor de Mașini Unelte (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken / VDW ,  împreună cu Deutsche Messe AG, marele organizator de expoziții din Hanovra. Ca parte a efortului de promovare a EMO, pe 15 aprilie a.c., a avut loc la București Conferința de Presă cu tema EMO Hannover 2019. Au participat domnul Christoph Miller, director al departamentului expoziții   în cadrul VDW, doamna Stefanie Mäckler, director departament târguri partenere în cadrul Deutsche Messe AG și reprezentantul în România și Moldova  al Deutsche Messe AG , doamna Luminița Constantin. La conferință au fost prezenți reprezentanți ai presei de specialitate și ai presei economice din România, Asociații de profil, reprezentați ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane și ai Germany Trade and Invest.

Pentru detalii accesați https://www.emo-hannover.de/home

 

 

Share