Detecția integrată și precisă a incendiilor în doar câteva secunde

Detecția integrată și precisă a incendiilor în doar câteva secunde

Bosch Security Systems prezintă AVIOTEC, o nouă soluție pentru detecția sigură și timpurie a incendiilor în medii dificile. Pornind de la tehnologia consacrată a camerelor video Bosch și de la Analiza Video Inteligentă Bosch (IVA), sistemul de detecție video a incendiilor poate completa tehnologiile de detecție a incendiilor de ultimă generație, permițând detecția timpurie a fumului ș a flăcărilor în medii în care aceste tehnologii nu pot oferi timpi de reacție satisfăcători, cum ar fi clădiri cu tavane înalte sau zone umede și cu mult praf. De asemenea, AVIOTEC poate fi utilizat în medii în care nu există alte soluții, de exemplu, fabrici de cherestea sau fabrici de hârtie, hangare sau zone foarte întinse ce necesită monitorizare.

Detecția incendiului la sursă

Folosind algoritmi inteligenți pentru camerele de supraveghere video, AVIOTEC poate detecta fumul și flăcările de îndată ce acestea intră în raza de acțiune a camerei, în loc să aștepte ca fumul să ajungă la detectorii de fum de ultimă generație. Prin detecția incendiilor la sursă, și nu la nivelul tavanului, camerele video pot declanșa alarma în doar câteva secunde, în timp ce detectoarele de fum fixe sesizează o situație de alarmă în câteva minute. Sistemul AVIOTEC se bazează pe algoritmi inteligenți pentru a distinge între incendiile reale și interferențe, cum ar fi reflexii, mișcări sau lumini de fundal. Acest lucru garantează o detecție foarte sigură, aproape fără nicio alarmă falsă. Sistemul AVIOTEC asigură o detecție sigură, dovedită în toate testele efectuate în caz de incendiu (de la testul în caz de incendiu nr.1 până la testul în caz de incendiu nr. 8), conform cerințelor standardului EN54.

Sistemul video AVIOTEC de detecție a incendiilor poate fi compus dintr-o singură cameră video, ajungând până la un sistem în rețea cu camere video distribuite, având o consolă centrală și un sistem de management. Folosind tehnologia Bosch de transcodificare dinamică, sistemul poate transmite alarme la un panou de alarmă în caz de incendiu deja existent sau le poate transmite prin intermediul Ethernet la un centru de monitorizare, sau chiar la un dispozitiv mobil precum un iPad. Primind imagini video de calitate HD în timp real, pompierii au o mai bună înțelegere a situației de fapt, chiar înainte de a ajunge la fața locului.

Combină siguranța și securitatea

Camerele video sunt ușor de instalat și necesită foarte puțină mentenanță în comparație cu detectorii de fum și flăcări de ultimă generație. Utilizarea camerelor video PoE (Power over Ethernet – cu alimentare printr-un singur cablu Ethernet) poate elimina necesitatea unor surse de alimentare individuală și a unor cabluri de alimentare, făcând sistemul AVIOTEC și mai rentabil din punct de vedere al costurilor. Sistemul AVIOTEC poate fi utilizat și pentru locațiile foarte mici și dispersate, cum ar fi centralele electrice și posturile de semnalizare unde nu se justifică instalarea unor panouri de detecție a incendiilor.

Divizia Bosch Security Systems este un furnizor de top la nivel mondial de produse, soluții și servicii de securitate, siguranță și comunicare. În anul fiscal 2014, peste 12.400 de angajați au generat vânzări în valoare de 1,5 miliarde de euro. Obiectivul nostru este acela de a proteja vieți, clădiri și bunuri. Portofoliul de produse include supraveghere video, detectarea intruziunilor, detectarea incendiilor și sisteme de evacuare cu asistență vocală, precum și control de acces și sisteme de gestionare. Sistemele audio și de conferință profesionale pentru transmiterea vocii, a sunetelor și a muzicii completează gama de produse. Bosch Security Systems creează și produce aceste produse în propriile fabrici din lumea întreagă.

Pentru informații suplimentare, accesați www.boschsecurity.com

Share