Conferința Națională SIEAR 2016

Conferința Națională SIEAR 2016

Joi, 13 octombrie a.c., SIEAR (Societatea pentru Instalații Electrice și Automatizări din România) a organizat la Sinaia Conferința sa anuală, prilej cu care au fost discutate teme de interes pentru domeniul instalațiilor și echipamentelor electrice, protecției umane, aparatajului eletric și au fost prezentate mai multe expuneri pe teme de interes din domeniul instalațiilor electrice de joasă tensiune. Firmele Honeywell, Eaton Electric, Obo Bettermann și Proenerg au susținut prezentări extrem de interesante pe teme actuale care au provocat dezbateri cu cei prezenți.

Prof. Niculae Mira: “Protecția la defectul de arc electric trebuie introdusă în normativul I7“.

Una dintre temele prezentate pe larg la Conferința SIEAR a fost protecția la defectul de arc electric în instalațiile de joasă tensiune, cel mai frecvent defect care se întâlnește în instalațiile electrice, așa cum afirmă de mai multă vreme Prof. Niculae Mira, președintele SIEAR. Acest defect este extrem de periculos și din nefericire, în prezent, nu este obligatorie la nivelul Europei analiza riscului de formare a arcului electric, așa cum se prevede în legislația din SUA. Dacă în rețelele și instalațiile de tensiuni medii și mari arcul electric este tratat în mod adecvat pentru limitare și stingere, în instalațiile de joasă tensiune, unde defectele de arc electric apar frecvent, dacă arcul electric nu este limitat de sisteme de protecție adecvate, pot apărea grave deteriorări ale instalației.

Dacă în 2015 firma Schneider a prezentat aparatul pentru protecția la arc electric, anul acesta firma Eaton a prezentat propriul său dispozitiv de protecția la arc electric.

Obo Betterman a prezentat celor prezenți cele mai noi sisteme de protecție la trăznet și la foc iar Honeywell a prezentat printre altele un proiect amplu de protecție la foc la un mare fabricant de automobile din România, desfășurat pe o suprafață extinsă, ce a folosit cablu termic pentru detecția focului. Proenerg a expus un model din cea mai nouă generație de sisteme de protecție la trăznet cu descărcare anticipată, PDA, produse de firma franceză Preventron.

Share