Conferinţa Naţionala a ARTS – Ediţia a XI-a, 5 iunie 2019 Hotel Marshal Garden București

Comunicat de presă ARTS

Avem deosebita plăcere de a vă invita la Conferinţa Naţionala a ARTS – Ediţia a XI-a organizată de Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate – asociație de utilitate publică. Evenimentul va avea loc Miercuri, 5 Iunie 2019, la Hotel Marshal Garden, sala Panoramic 1, București 010574 Calea Dorobanţilor nr. 50B,
44.4499° N, 26.0995° E,

Securitatea este un termen cu spectru larg, folosit la diverse niveluri – de la individ la nivel național, iar tehnologia inteligenței artificiale și tehnologia „machine learning” sunt aplicate și dezvoltate în acest spectru. Cu toate că aceste tehnologii au potențial și își găsesc aplicabilitate într-o mare măsură în societate, ele oferă adesea mai multe întrebări decât răspunsuri, în ceea ce privește regulile, reglementările și chiar judecata morală.  Abordând un titlu de actualitate – SECURITATEA ÎNTR-O NOUĂ DIMENSIUNE ȘI IMPLICAȚIILE INTELIGENȚEI ARTIFICIALE – ne dorim ca în ediția din acest an a conferinței, să aruncăm o privire asupra tendințelor și aplicațiilor actuale ale acestor tehnologii, aflate la intersecția dintre inteligența artificială și domeniul securității.  Inteligența artificială și securitatea au fost – în multe moduri – făcute una pentru cealaltă, iar abordările moderne ale „machine learning” par să vină exact la timp pentru a umple lacunele sistemelor anterioare de securitate bazate pe reguli. În afară de un punct de vedere cu privire la utilizările actuale, intenționăm să atingem aplicații up-and-coming și spațiu pentru inovare, declanșate de evoluția nevoilor populației. Este important să subliniem că, pe măsură ce amenințările și contextele sociale evoluează, tehnologia trebuie să se adapteze – precum și regulile care guvernează utilizarea acestor tehnologii.

Vă invităm așadar, ca pe parcursul a două paneluri să parcurgem împreună următoarele subiecte de discuție: detecția specială – metode alternative de detecție a incendiului, monitorizarea și controlul de la distanță, intelugența artificială în tehnologiile video, aplicații biometrice în securitate, viitorul serviciilor de pază versus inteligența artificială.

Participarea dumneavoastră ne-ar onora în aceeaşi măsură în care considerăm că prezența dumneavoastră va contribui la crearea ideilor cu privire la unele direcții în care se îndreaptă tehnologiile AI  și, de asemenea, la evidențierea unor obstacole și provocări cheie care trebuie reconciliate înainte ca tehnologia să poată începe să-și atingă întregul potențial.

Vă rugăm confirmaţi participarea dumneavoastră până la data de 29 mai 2019, prin trimiterea formularului de înregistrare completat pe care îl găsiți atasat şi în subsolul acestui email, la adresele de mai jos:
adina.cioclei@arts.org.ro
horatiu.marinescu@arts.org.ro
Telefon: 0314 056 402

Agenda evenimentului poate fi consultată aici.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm.

Share