CONECTORII picoMAX® pentru circuite imprimate

  • Cu 30% mai mici decât la sistemele precendente;
  • Datorită noului design – rezistența crescută la șoc și la vibrații;
  • Indicate tehnologiei THR „Through Hole Reflow”.

 

foto PicoMax
PicoMAX® furnizeaza intrari si iesiri PCB usor de identificat

 

Sistemele de conectare cu clemă au fost de mult timp adoptate de către piață, dat fiind reducerea timpului necesar cablării, furnizând conectări asigurate împotriva vibrațiilor. Caracterizat printr-un  design complet nou, WAGO a dezvoltat un nou sistem de conectare PCB cu 30% mai mic decât sistemele precedente, care furnizează o rezistență la vibrații considerabil crescută.

foto PicoMax

Factorul decisiv pentru succesul picoMAX® este regula simplă: “mai puțin înseamnă mai mult!” Pentru inginerii proiectanți această regulă înseamnă: restricționarea componentelor și materialelor la ceea ce este absolut necesar, în condițiile îmbunătățirii sau, în orice caz, a menținerii atât a gamei funcționale cât și a datelor de performanță tehnică. Mai mult, produsele trebuie să îndeplinească cerințele procesului de producție, garantând în procent de 100% o producție repetabilă calitativ.

Acum următorul pas evolutiv este făcut: de la MULTICONECTION SYSTEM (MCS) la picoMAX®, un sistem de conectare cu o tehnologie de contact cu totul nouă. Noul conector este un sistem universal ce reprezintă mai mult decât următorul pas evolutiv pentru conectorii PCB: cu un design compact și robust, cu operabilitate universală și ușoară, incluzind maximum de eficiență. Gama de aplicații pentru sistemul de conectare picoMAX® se extinde de la tehnologiile de control, comandă, convertor de frecvență și siguranță până la echipamentele electronice sau tehnologiile de transport.

foto PicoMax
Conectorul de tip “mama”, poate fi aproape total introdus în carcasa capatului

 

 Noul design reduce «gabaritul»

 Sistemele și echipamentele electronice au devenit din ce în ce mai compacte. Ca rezultat, dimensiunile conectorilor gri deschis au fost în mod semnificativ reduse: în comparație cu conectorii MCS-Mini înălțimea conectorilor picoMAX® a fost redusă de la 22.3 mm la 17.5 mm, adâncimea acestora fiind de asemenea redusă de la 13.4 mm la 2.4 mm. Acest lucru a fost în principal posibil datorită reproiectării complete a punții de contact, mult mai scurtă, și a modului său de dispunere față de clema din oțel Cr-Ni, ceea ce a permis o reducere considerabilă a dimensiunilor întregului ansamblu. Noua abordare preluată de către picoMAX® folosește forța de contact a unei singure cleme din oțel Cr-Ni pentru a prinde conductorul și a conecta capătul acestuia. Spre deosebire de sistemele de conectare din aliaj de cupru, forța de contact a oțelului rămâne constantă, chiar și la temperaturi înalte.

Noul sistem de conectare, extrem de scurt, în primul rând «plutește», transferă forța de contact, separând partea terminală de vârful conductorului.

Noul design este reprezentat prin faptul că majoritatea conectorilor de tip «mamă» sunt inserați într-o carcasă de tip «capăt tată». Această configurație optimizează distribuția de masă în timp ce crește rezistența la vibrații și șocuri. Conectorul a fost testat cu succes sub vibrații de până la 16 g. Clemele de tip CAGE CLAMP® S sunt potrivite pentru toate tipurile de conectori. Caracteristica lor specială: terminație simplă, de tip push-in, din conductori masivi sau lițați. Butoanele integrate de tip împingere (push) simplifică deschiderea contactului ca și intrarea conductorului și/sau îndepărtarea acestuia. Pentru această operațiune nu este necesară nici o unealtă specială, o șurubelniță standard fiind tot ceea ce este necesar.

foto PicoMax
Sistemul PicoMAX® în ansamblu cu prezentarea diferitelor versiuni de conectori picoMAX®

 

Porturile de teste sunt accesibile foarte ușor, odată ce conectorul a fost cablat și introdus în PCB.

PicoMAX® eCom

 O altă simplificare s-a realizat prin introducerea numai a pinilor contactului în conectorul «mamă». Rezultatul este un bloc terminal PCB (condiție de livrare) care poate fi unit direct cu un PCB folosind mijloace de sudură standard. Pentru înlocuirea PCB conectorul «mamă» este îndepărtat ca un conector de tip plug-in și apoi reconectat, făcând recablarea non-necesară.

 Concluzie

 Sistemul de conectare picoMAX® satisface condițiile standard convenționale de voltaj și amperaj.

Oricum, proprietățile referitoare la rezistența la vibrații sunt în mod semnificativ mai bune decât cele aparținând  componentelor comparabile.

Adăugat la prețul competitiv și rata de performanță de neegalat, alternativa conectorului PCB standard este disponibilă inginerilor electricieni sub numele de picoMAX®.

Informații suplimentare:

WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG – Reprezentanța România

Str. N. Caramfil nr. 26, Bl. D1, ap. 7, Sector 1, București,

Tel: +40314218568; Fax: +40212320131; Mobil: +40753934300

info-ro@wago.com  www.wago.com

Share