Conectori USB Bulgin Buccaneer – calitate fiabilă a conexiunii

Conectori etanși și rezistenți pentru transmiterea datelor

Conectori fiabili, instalații sigure
Într-o epocă de dezvoltare tehnologică constantă, cererea de bunuri de bază, printre care se numără fără îndoială și energia electrică, este în creștere. Continuitatea accesului la alimentarea cu energie electrică este de o importanță capitalăîn unitățile industriale sau în clădirile de birouri. Dezvoltarea tehnologiei face ca și calitatea transmisiei de date să fie la fel de importantă. Fiabilitatea unei instalații și, prinur mare, funcționarea mașinilor și echipamentelor individuale și, în cele din urmă, a unor întregi linii de producție, este afectată în mare măsură de calitatea materialelor și a componentelor utilizate. Trebuie remarcat faptul că, din cauza naturii muncii, condițiile cu care se confruntă aceste elemente sunt adesea departe de a fi favorabile. De exemplu, parcurile eoliene situate în zone maritime, care sunt extrem de corozive, sau echipamentele care lucrează pe un șantier de construcții, cu praf, șocuri și vibrații puternice.
Deci, cum se realizează conexiunile de instalare care vor fi supuse acestor încercări? Cu acest răspuns vine compania Bulgin, care oferă o gamă largă de conectori Buccaneer pentru aplicații speciale.

Bulgin – calitatea transmiterii semnalului în condiții nefavorabile
Lider în fabricarea de conectori pentru medii solicitante, marca Bulgin oferă o gamă de articole care îndeplinesc cerințele stricte de rezistență la apă, foc și praf. Siguranța unei instalații bazate pe tehnologiile Bulgin nu este compromisă atunci când este expusă la jeturi puternice de apă caldă sau atunci când funcționează în medii foarte saline. Producătorul își supune conectorii la teste riguroase efectuate de organisme acreditate, care testează produsele pentru solicitări de mediu foarte severe în condiții adecvate. Proprietățile de rezistență a îmbinărilor menționate mai sus sunt confirmate de următoarele standarde:
Standardul IP68 confirmă faptul că respectivul conector este protejat împotriva pătrunderii particulelor de praf și a apei. Testul de etanșeitate constă în scufundarea elementului de testare în apă la o adâncime de 10 m și, după o perioadă de 14 zile, inspectarea acestuia pentru a verifica dacă este uscat în interiorul îmbinării, apoi scufundarea la o adâncime de 100 m și inspectarea acestuia după 12 ore;
Standardul IP69K – nivel de siguranță care asigură rezistența la acțiunea unui curent puternic de apă caldă;
Norma UL 94 – este responsabilă pentru confirmarea incombustibilității produselor oferite;
Norma EN60068-2-52 – se referă la rezistența conectorului la un mediu foarte salin.

Construcția conectorilor Bulgin Buccaneer
Îndeplinirea cerințelor de mai sus este posibilă datorită construcției corespunzătoare a conectorilor. Datorită utilizării unei garnituri de etanșare O-Ring și a unui capac de etanșare, precum și a unui corp etanș cu filet care poate fi înșurubat pe dispozitivul alimentat, conexiunea este protejată 100% împotriva pătrunderii particulelor. Cu toate acestea, pentru produsele din gama de produse incombustibile, producătorul folosește materiale incombustibile și neinflamabile de primă clasă.

Conectori USB și mini USB de la Bulgin
Toate produsele din gama USB Buccaneer sunt clasificate IP68 pentru durabilitate. Gama largă include cele mai populare trei tipuri de conectori: USB A, USB B, mini USB B și USB C. Cablurile sunt vândute în diferite configurații, în funcție de nevoile fiecărui consumator, și astfel cablul poate conecta atât prize, cât și mufe. Unul sau ambele capete ale cablului pot fi sigilate. Priza poate avea atât filete externe, cât și interne. De asemenea, terminarea cablului este prevăzută cu un bloc electric cu patru sau cinci pini

Un exemplu de astfel de produs este cablul PX0840/B/2M00. Este prevăzut cu USB tip A pentru conectare într-un mediu sigur și USB tip B cu o mufă sigilată IP68.Filetul intern utilizat pe carcasa conectorului permite fixarea prizei împotriva deconectării și protejează împotriva pătrunderii apei și a particulelor de praf.

O altă soluție, așa cum s-a menționat în paragrafele anterioare, este un cablu terminat cu un conector cu patru pini. Un astfel de produs este PX0843/A BULGIN. Pe o parte există un conector USB de tip A cu O-Ring și conexiune filetată, iar pe cealaltă parte există un bloc electric cu patru pini în care se introduc firele cablului electric.

Conectori Bulgin Buccaneer – o soluție pentru cei mai exigenți clienți
Indiferent de condițiile de mediu în care funcționează mașinile, conectorii fixați corespunzător vor asigura o funcționare sigură și fără probleme, iar varietatea de combinații vă va permite să alegeți tipul de conexiune necesară. Certitudinea unei fabricări fiabile și respectarea parametrilor de rezistență necesari ai conectorilor Bulgin sunt confirmate de atestări și standarde, aprobate de organisme de inspecție externe specializate.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.
The original source of text: https://www.tme.eu/ro/news/
library-articles/page/45314/conectori-usb-bulgin-buccaneer-
calitate-fiabila-a-conexiunii/

 

Share