Cel mai mare candelabru din lume va folosi LED-uri GE

Inginerii GE contribuie la planurile de construire a celui mai mare candelabru de cristale din lume pentru centrul Playhouse Square din Cleveland. Candelabrul, înalt de 6 metri, va fi alcătuit din 4.200 de cristale și zeci de mii de becuri și module de iluminat LED de la GE. Corpul de iluminat va fi suspendat permanent la 12 metri deasupra străzii, susținut de un sistem special din oțel. „Candelabrul GE”, așa cum se va numi, va fi mai mare decât corpul de iluminat Reflective Flow din Doha, care măsoară 5,8 metri în cel mai înalt punct, conform Cărții Guiness a recordurilor.

ge
Candelabrul va folosi 4200 de cristale si zeci de mii de becuri si module de iluminat LED de la GE.

Becurile LED de la GE iluminează multe orașe și repere emblematice ale lumii, printre care podul Tower Bridge din Londra, Statuia Libertății din New York și câteva arene ale Cupei Mondiale 2014 din Brazilia. LED-urile au un consum energetic mult mai eficient decât becurile incandescente tradiționale. Sistemul de pe Tower Bridge, de exemplu, va reduce cu 40% necesarul energetic al edificiului și va funcționa timp de 25 de ani.

LED-ul sau dioda electroluminiscentă este un dispozitiv revoluționar inventat în laboratoarele GE de către inginerul Nick Holonyak Jr. LED-urile au nevoie doar de o treime de energie pentru a ilumina la fel ca becurile obișnuite de 100 de wați și au o durată de viață de până la 25.000 de ore.

Corpurile de iluminat cu LED pot fi conectate și la internetul industrial. În curând, un astfel de sistem GE va permite unor orașe întregi să preia date de la stâlpii de iluminat stradal, să gestioneze lucrările de întreținere, să monitorizeze consumul, precum și să identifice și în cele din urmă să anticipeze întreruperile de curent electric. Cu noua generație de obiecte de iluminat „inteligent” Roadway de la GE, comunitățile vor putea ajusta iluminatul stradal de la distanță și vor putea anunța companiile de utilități cu privire la întreruperile de curent electric.

Cleveland este locul de naștere al diviziei de iluminat GE. În aprilie anul trecut, compania a sărbătorit centenarul laboratoarelor din Nela Park, unde Thomas Edison, fondatorul companiei GE, originar din Ohio, făcea experimente cu primele versiuni ale becului incandescent. „Sărbătorim ceea ce a definit Nela Park în ultimii 100 de ani și GE timp de peste 130 de ani, adică ambiția neobosită de a inventa și de a crea lucruri care contează cu adevărat” a declarat anul trecut Jeff Immelt, Președinte și CEO al GE. „Sărbătorim însăși inovația.”

Inaugurarea Candelabrului GE urmează să aibă loc la data de 2 mai.

Share