O lampă LED marca Philips realizată din 24 de CD-uri reciclate – Află cum

Una dintre cele mai mari provocări la nivel global este reprezentată de schimbările climatice. Poluarea și consumul excesiv cresc rapid emisiile cu efect de seră, încălzind planeta într-un ritm alarmant. Urbanizarea rapidă și creșterea populației exercită o presiune sporită asupra
resurselor. Toate acestea se resimt în mediul înconjurător, întrucât orașele consumă peste 2/3 din energia mondială și generează peste 70% din emisiile globale de CO2. Astfel, devine necesar ca orașele să ia măsuri urgente pentru diminuarea impactului negativ asupra mediului.

Una dintre cele mai complexe inițiativeclimatice europene este „Green Deal“. Acest proiect urmărește ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere al impactului climatic, prin reducerea consumului de energie și sporirea eficienței, până în 2050. Programul derulat de Signify se numește „Green Switch“ și este corelat cu inițiativa  europeană „Green Deal“. Obiectivul principal al programului „Green Switch“est e de a oferi soluții simple și rapide de sustenabilitate, care să aibă un impact pozitiv asupra planetei.

Obiectivul de sustenabilitate:  de la exploatare- producție-aruncare la utilizare-reutilizare-regenerare

Dacă am continua la fel ca până acum, în ritmul exploatare-producție- aruncare, toate resursele a trei planete Pământ s-ar consuma până în  2050. În prezent, jumătate dintre emisiile de gaze cu efect de seră și peste 90% dintre pierderile de biodiversitate înregistrate la nivel global sunt generate în timpul producerii și folosirii de materiale noi. Astfel, Signify a venit cu soluția: economia de tipul utilizare-reutilizare- regenerare pentru a proteja mediul și pentru a construi un viitor sustenabil.
Pentru a demara acest proiect, Signify a inițiat un serviciu unic la nivel global. Consumatorii din întreaga lume pot comanda acum corpuri de iluminat imprimate 3D și create din materiale reciclabile. Corpurile de iluminat pot fi comandate online și sunt livrate la domiciliu în termen de maximum 2 săptămâni.
Corpurile printate 3D au o amprentă de carbon cu 47% mai redusă decât un corp de iluminat din metal, realizat prin metode tradiționale, excluzând electronicele și becul. În plus, aceste corpuri pot fi returnate la finalul ciclului e viață, pentru a fi reciclate și printate din nou. Opțiunile Signify Light- as-a-Service oferă clienților posibilitatea de a plăti doar lumina folosită, în timp ce aceștia gestionează, reutilizează, reciclează corpurile de iluminat și promovează sustenabilitateap e toată durata ciclului de viață a produselor de iluminat. În plus, utilizarea metodei iluminatului circular reduce costurile de întreținere cu 60% și generează zero deșeuri.
Datorită cererii mari, serviciul de personalizare a corpurilor de iluminat a fost lansat în toată Europa, în urma unui proiect pilot din Benelux. Cu doar câteva click-uri, consumatorii își pot proiecta propriul corp de iluminat decorativ, pornind de la un design de bază și alegând ulterior dimensiunea, culoarea, textura, tiparul și tipul de bec LED, incluzând becurile Philips Hue. Spre exemplu, o lampă de masă LED marca Philips este realizată din 24 de CD-uri reciclate, la care se folosește fir de policarbonat obținut din  materiale reciclate.

Beneficiile programului
Prin folosirea iluminatului LED circular și conectat de către companii, în orașe și locuințe, Europa poate realiza economii extraordinare de electricitate, putând ajunge chiar și la eliminarea nevoii de a construi noi centrale electrice.
Corpurile de iluminat imprimate 3D Signify respectă normele de dezvoltare durabilă, folosind drept material de bază un policarbonat puternic, 100% reciclabil. De asemenea, pentru crearea produselor nu este folosit niciun lipici, iar ansamblurile au mai puține componente, măsurând 66% din greutatea unui corp de iluminat convențional.
Astfel, emisiile de carbon sunt reduse cu aproximativ 35% la expediere.

Știați că…
– În prezent, în UE sunt reciclate mai puțin de 40% din deșeurile de echipamente electronice?
-În prezent folosim echivalentul resurselor a 1,6 planete?
– Până în 2030, economia circulară poate crea în UE aproximativ 700.000 locuri noi de muncă?
– Corpurile de iluminat printate 3D sunt cu 35% mai ușoare, permițând reducerea emisiilor generate de transporturi?
– Iluminatul circular reduce costurile de întreținere cu 60% și generează 0 deșeuri?
Green Switch este viitorul, iar guvernele și consumatorii trebuie să înțeleagă că viitorul stă în soluții smart, care economisesc energie și reprezință soluții cu adevărat sustenabile.
Acesta este un moment decisiv pentru România.

 

www.signify.com

Share