Camerele super sensibile Bosch oferă funcții standard pentru capacități de analiză video „inteligentă”

Focus pe informația relevantă: supravegherea video în era Big Data.

Noile camere video Bosch echipate din fabrică cu analiză  de mare performanță sunt lansate în iunie 2016.

Cantitatea de informație rezultată din supravegherea video crește exponențial, fiind peste 30 de milioane de camere de supraveghere deja operaționale numai în SUA (NBC).

Acest flux masiv de informație digitală îndreaptă supravegherea video în era Big Data, dar pune și o imensă presiune pe personalul de securitate să interpreteze acest imens flux de date.

Faptele sunt clare: sub 10% din informația video colectată din supravegherea video este folosită ca informație utilă. Mai mult, majoritatea operatorilor de securitate video pot pierde din observație circa 90% din activitatea video supravegheată după numai 20 de minute de vizualizare. În consecință, operatorii de securitate se bazează pe algoritmi puternici, axați pe reguli de recunoaștere, pentru a separa informația vitală de zgomotul digital: piața aplicațiilor software de Video Content Analysis (VCA) este în creștere rapidă și se așteaptă să atingă 1303,8 millioane USD până în 2019 (IHS).

Odată cu introducerea noilor camere video IP 6000 și IP 7000, portofoliul Bosch se îmbogățește cu camere video cu capacități de video analiză puternice, atât pentru imaginile vizualizate în mod curent, cât și pentru înregistrările arhivate. Și pentru prima oară, aceste capacități sunt disponibile ca facilitate standard încă de la gama medie (IP 6000).

Analiza video oferă relevanță și structură informațiilor video prin utilizarea metadatelor.

Astfel, camerele de supraveghere video pot “înțelege” ceea ce văd: pot alerta utilizatorii când e cazul, pot regăsi rapid informațiile corecte și pot analiza scenele oferind statistici cheie.

Vedeți cum imaginile și metadatele sunt combinate într-un flux video.

Începând cu luna iunie 2016, analiza video este caracteristică standard

Începând cu ultima generație de camere video Bosch, din luna iunie 2016, Bosch va echipa toate echipamentele, pornind de la gama IP 4000 până la gama medie IP 6000, cu o suită completă de algoritmi de analiză video de vârf:

Analiza Video Esențială: oferind analiză de calitate ridicată a conținutului video din utilizarea zilnică a camerelor, Analiza Video Esențială va deveni disponibilă ca și caracteristică standard.

În același timp, portofoliul de camere Bosch destinate misiunilor critice (modelele de la IP 7000 la IP 9000) oferă deja Analiza Video Inteligentă ca funcție standard. Este special adaptată pentru a face diferența între alarmele de securitate reale și alarmele false, în special în mediile cu provocări cum sunt cele cu zăpadă, vânt sau reflexii datorate apei sau cu mișcări depărtate.

Aceste performanțe de analiză inteligentă sunt sprijinite de sensibilitatea remarcabilă a gamei de camere de supraveghere video: cea mai recentă generație livrează imagini color de înaltă rezoluție la 0.00825 lux, acolo unde alte camere comută pe monocrom, și imagini monocrome la 0.00275 lux, acolo unde alte camere ating limitele de funcționare.

Să facem întunericul total vizibil prin analiza video Bosch de top

Toți algoritmii video Bosch sunt dezvoltați în interiorul companiei, împreună cu divizia de componente auto pentru a oferi cea mai sigură și solidă soluție pentru aplicații auto, cum ar fi conducerea autonomă a mașinii ca și soluții pentru de supraveghere video în rețea.

Acest angajament pentru cercetare și dezvoltare este adecvat securității de vârf a datelor în toate aplicațiile de supraveghre video.

Când este vorba de camerele de supraveghere, utilizatorii pot acum să aleagă între două nivele de soluții de analiză video Bosch: Analiza Video Esențială și Analiza Video Inteligentă.

Și în linie cu tendințele curente din supravegherea video, Bosch adaugă „inteligență” analizei video ca o caracteristică standard – fără necesitatea de investiții suplimentare sau necesitatea de a plăti taxe de licențiere.

Analiza Video  Esențială, oferită de  camerele DINION IP starlight 6000 fixed box și FLEXIDOME IP starlight 6000 fixed dome cameras ca și standard, poate fi folosită pentru detecția intruziunilor ca și pentru a întări prevederile de siguranță și securitate (de exemplu, parcarea într-o zonă interzisă sau blocarea unei ieșiri de urgență). Oricum, dispune de asemenea de capabilități de analiză a afacerii pentru retail, cum ar fi contorizarea persoanelor sau detectarea aglomerației.

Analiza Video  Inteligentă oferă toate performanțele  Analizei Video Esențiale, plus funcții proiectate special pentru cele mai solicitante medii din lume. Oferă nivelul cerut de precizie pentru aplicațiile cu misiuni critice, cum sunt protecția perimetrală pentru aeroporturi, infrastructuri critice sau monitorizarea traficului.

Ceea ce diferențiază Analiza Video Inteligentă este abilitatea de a face diferența între alertele de securitate reale și alertele false, cauzate de condiții ca ploaie intensă, zăpadă, reflexii datorate apei, vibrații ale camerei și arbori în mișcare, minimizând astfel costurile generate de alarmele false.

Scenarii de securitate: Analiza video în acțiune

Acum securitatea intră în epoca Big Data, analiza video de vârf ajută substanțial la reducerea limitelor erorilor care apar la supravegherea umană permanentă.

Analiza Video Esențială și Analiza Video Inteligentă de la Bosch oferă aceeași interfață intuitivă ce ajută utilizatorul cu reguli de configurare bazate pe aplicație și pe cerințele de securitate.

Iată câteva cazuri uzuale:

Perimetrul de securitate

Când discutăm de securizarea perimetrului clădirii și a infrastructurii vitale, detectorii de alarmă uzuali includ mișcarea și urme ale prezenței omului lângă un gard de protecție, ca și obiecte lăsate în vecinătate. Analiza Video Inteligentă declanșează automat o alarmă (de exemplu dacă cineva escaladează un gard sau lasă în urmă un obiect) și de asemenea permite o trasare inteligentă a traiectoriei obiectelor în mișcare.

Zonele comerciale

Analiza video de top avertizează asupra hoților și detectează comportamentul neadecvat. Supravegherea video inteligentă oferă de asemenea date importante despre spațiile de retail, prin contorizarea clienților, trasarea momentelor zilnice cu aglomerație și prin analizarea comportamentului.

Managementul traficului

Perfecte pentru operatorii parcărilor auto și pentru a monitoriza căile de acces, soluțiile de analiză video sunt disponibile pentru contorizarea traficului, pentru a detecta vehiculele oprite pe benzile de urgență și pentru a declanșa alarme pentru vehiculele parcate în zone unde parcarea este restricționată.

Controlul zonelor aglomerate

Contorizează oamenii, monitorizează activitățile neobișnuite ale mulțimilor în zone protejate sau adunările mulțimilor de oameni în zone critice.

Investigațiile juridice

Prin adăugarea automată a metadatelor la înregistrări, atât Analiza Video Esențială cât și Analiza Video Inteligentă permit analiza evenimentelor pe timpul redării secvențelor video anterioare, chiar și când evenimentele nu au generat alarme la momentul înregistrării.

În cazul cercetărilor juridice, utilizatorii pot vizualiza înregistrările arhivate folosind noi criterii de detecție.

Perspective

Tinând cont de continua proliferare a camerelor video și de cererea crescândă pentru mai multe detalii, Bosch rămâne focusat pe supravegherea video avansată, în era BigData.

Noua generație de camere video combină supravegherea detaliată permanentă 24/7 și dezvoltă sensibilitatea la lumină cu analiza video performantă ca facilitate standard chiar și pentru gama medie.

Soluții puternice software + Soluții puternice hardware = Securitate maximă

Noile camere Bosch interpretează mișcarea filmată și decid dacă și când să ia decizii pe baza unor alarme configurabile ce acționează pe baza imaginilor.

Disponibilă în întreaga lume din iunie 2016, noua gamă de camere video ridică ștacheta pentru camerele de supraveghere permanentă  24/7 cu performanțe remarcabile:

• Excelentă sensibilitate la lumină. Funcție de modelul de cameră video, pot fi captate imagini video color de rezoluție ridicată de 1080p în scene cu lumină ambientală minimă (sub 0.00825 lux). Chiar și când nivelul de luminozitate coboară la 0.00275 lux, sunt oferite imagini monocrome detaliate de 1080p.

• Rezoluții variate: 720p, 1080p sau 5 megapixel.

• Factori de formă variați, inclusiv modele fixe, mobile, tip dome sau box.

• Excelente performanțe dinamice de până la 120 dB la 60 frames pe secundă pentru a capta obiecte în mișcare, chiar în cele mai provocatoare condiții de lumină.

• Capabilități incluse de analiză video ce nu necesită investiții suplimentare sau taxe de licențiere.

• Alerte configurabile, alarme, protocoale de securitate.

Share