Camerele FLIR din seria T500(T530, T540)

http://www.instrumente-de-masura.ro

Camrele FLIR din seria T500 (T530, T540)

Excelenta în performanta si design


FLIR Systems, lider mondial în domeniul echipamentelor de termoviziune, a lansat o noua gama de camere termografice pentru profesionisti – FLIR T500.

 

Seria FLIR T500 îti capteaza atentia de la prima vedere. Designul simplu si în acelasi timp revolutionar, materialele utilizate, nivelul de finisare si calitatea executiei sunt la superlativ. Butoanele de acces si functiile de control sunt accesibile  intuitiv,  toate  fiind la locul în care te astepti sa le gasesti. Îti face efectiv placere sa o privesti. Suprafetele sunt placute la atingere si abia astepti sa vezi daca performantele camerei sunt la nivelul asteptat de la un produs  marca  FLIR  Systems.

Pornesti camera si motorul lentilei de germaniu se misca usor. Focalizarea optica este foarte precisa. Indiferent de optiunea aleasa (focalizare manuala sau autofocalizare continua), sistemul bazat pe telemetrare laser ofera de fiecare data cea mai buna imagine.

Ecranul LCD color cu functie touchscreen a crescut în dimensiuni (diagonala de 4”), fiind dotat acum cu tehnologie PCAP, ceea ce permite afisarea unei imagini cu un contrast foarte mare, un raspuns foarte bun la comenzile date prin touchscreen si o rezistenta crescuta la zgârieturi. Faceti o comparatie directa cu orice alta camera de pe piata si veti vedea imediat diferenta.

FLIR T500 beneficiaza acum de lentile interschimbabile, dotate cu mecanisme de focalizare ultrasensibile si de noua functie AutoCal ce permite utilizatorului sa cupleze la camera orice tip de lentila, fara a fi necesara calibrarea ei ulterioara. Profesionistii stiu ca fara aceasta operatiune nu se poate asigura precizia de masurare.

Detectorul cu microbolometru VOx face parte din noua generatie FLIR cu pitch-ul de 17μm, rezolutie marita pâna la 464×348 pixeli fizici si sensibilitate termica (NETD) sub 30mK. Operatorul va obtine o imagine termica cu o rezolutie dubla fata de cea generata de o camera echipata cu detector IR de rezolutie 320×240 sau 382×288 pixeli, cu aproape de 2 ori mai multe detalii termice datorita sensi- bilitatii foarte bune si, evident, o cali- tate excelenta a imaginii datorita detectorului Vox, în comparatie cu tehnologia a.Si. Nu este suficienta re- zolutia data? Nu este nicio problema, functia UltraMax va permite marirea ei de 4 ori !

Afisarea imaginii se poate face atât în infrarosu cât si în vizibil, dar sunt convins ca majoritatea utilizatorilor vor alege combinatia MSX generatia II. Avantajul afisarii imaginilor în combinatia MSX (conturul obiectelor din vizibil este afisat peste imaginea termala) este impresionant din punctul de vedere  al informatiei oferite,  fara a afecta  calitatea imaginii termice. Noua generatie MSX corecteaza efectul datorat profunzimii câmpului de vedere.

Seria T500 este echipata cu o gama completa de functii de masurare si de analiza termica. Operatorul poate face ulterior salvarii imaginii termice o serie de adnotari, acestea fiind de tip text, comentariu vocal sau schita. Imaginile salvate pot include si valori de temperatura/umiditate/ curent/tensiune etc. furnizate de instrumente de masura FLIR prin conexiunea Meterlink sau coordonatele GPS corespunzatoare pozitiei din care a fost preluata imaginea.

Telemetrul laser integrat în camera îti poate oferi informatii asupra distantei pâna la obiectul masurat sau a unei arii definite  de  utilizator.

Tipul si numarul de aplicatii în care se poate utiliza FLIR T500 este limitat numai de imaginatia utilizatorilor. Pentru cei care chiar doresc sa stie unde o pot utiliza, iata câteva exemple:

  • inspectia instalatiilor electrice si mecanice;
  • scanarea termica a cladirilor;
  • cercetare;
  • medicina

O concluzie finala: FLIR T500 este un produs de lux, cu performante tehnice ce întrec orice asteptare si un pret de lansare foarte bun. Camerele de termoviziune FLIR Systems sunt si vor ramâne un etalon în domeniu, fiind întodeauna garantia unei investitii sigure. Profesionistii aleg întotdeauna FLIR Systems !

  

Link-uri utile: www.micronix.ro; www.termoviziune.ro; www.instrumente-de-masura.ro

Str. 1 Mai, nr. 2 OtopeniMICRONIX PLUS SRL, Tel. 021 3124081, 3124082 Email:  office@micronix.ro

 

Share