Bosch AVIOTEC a primit prima recunoaștere VdS din lume pentru detectarea incendiilor cu camere video

Detecția precisă a incendiului și alertare în câteva secunde

 Sistemul de detectare a incendiilor AVIOTEC de la Bosch a primit prima recunoaștere din lume de la VdS  Damage Prevention GmbH (VdS), ca o cameră video automată pentru supravegherea focului , cu numărul G217090. VdS este o instituție independentă, renumită pentru siguranța și securitatea întreprinderilor și un organism armonizat pentru standardele internaționale de siguranță. Certificarea VdS este considerată un criteriu important pentru decizia de a investi într-un produs și deseori servește drept bază pentru standardizarea ulterioară EN.

 VdS a elaborat o procedură de testare sofisticată pentru detecția incendiilor pe bază de video care încorporează recomandările 2203 privind VdS, „Cerințe pentru software-ul pentru protecția împotriva incendiilor” și „Cerințele pentru testarea detectoarelor de flacără”. AVIOTEC IP starlight 8000 este primul produs din lume care a trecut de aceste teste. Au fost testate imunitatea împotriva alarmei false, dar și siguranța și fiabilitatea funcțională pe termen lung în condiții dificile de mediu, precum și influențele mecanice care apar în operare.

 Lumina este mai rapidă decât fumul

Avantajul decisiv al detectării focului bazat pe camere video este viteza sa. Analiza video a imaginilor preluate in timp real din zona supravegheata, detectează vizual apariția incendiului direct la sursă, indiferent de migrarea fumului către detectorul de fum, ce poate fi afectată de curenții de aer. Philipp Mondrik, manager de proiect la VdS, subliniază și viteza de detecție: „În general, testele noastre au arătat că această detecție a incendiilor video în condiții ideale poate fi descrisă drept” cea mai veche cale de detecție a incendiilor „.

Camera Aviotec de la Bosch îndeplinește criteriul important de imunitate împotriva alarmei false într-o măsură specială, deoarece algoritmii de detectare a incendiilor, dezvoltați pe baza unui model fizic sofisticat și complex al dezvoltării fumului și flacării, definesc și identifică cu precizie proprietățile specifice ale focului și distinge clar focul de posibilele valori de perturbație. Astfel, AVIOTEC oferă nu numai o soluție foarte rapidă, dar și o soluție fiabilă și robustă pentru detectarea incendiilor video și începând cu 16 noiembrie 2017 și cu aprobarea VdS.

www.boschsecurity.com

Share