Zumtobel bmLINK, soluție pentru controlul wireless al iluminatului

De ce bmLINK ?

Complicații tehnice, costuri mari sau sisteme incomplete? Oricare ar fi motivul pentru care o linie de control al iluminatului nu există, bmLINK este o soluție elegantă pentru probleme de instalare. Fără cabluri, dar cu componente compatibile cu sistemele actuale, noi sau mai vechi. Pentru corpurile de iluminat CRAFT și TECTON, modulul bmLINK este integrat în corpurile de iluminat direct din fabrică.

Ce este bmLINK?

bmLINK este o soluție wireless pentru sisteme DALI, cum este LITECOM, care formează o punte între controllere DALI clasice și ultimele modele de corpuri de iluminat și senzori care funcționează pe  protocol DALI. bmLINK folosește ultimele inovații în domeniu și standarde deschise, cum este  tehnologia Bluetooth Mesh, care propagă automat semnalele către dispozitive din apropiere.
În acest fel se mărește raza de acoperire și semnalul este mai robust.

Puterea și inteligența se combină la înalt nivel: un transmițător bmLINK poate controla simultan toate corpurile de iluminat CRAFT dintr-un grup, în timp ce informațiile de la senzor sunt trimsie la controller. CRAFT bmLINK SENS combină un receptor, un senzor de mișcare și un senzor de lumină într-un sigur corp de iluminat.
.

Șina TECTON poate fi acum accesată prin Bluetooth. Un transmițător bmLINK integrează wireless controlul DALI într-una sau mai multe șine precablate. Pentru a optimiza iluminatul și a avea economii de energie este posibilă integrarea unui multi-senzor MDH* pentru controlul iluminatului în funcție de lumina ambiantă și detecția miscarii, pentru înălțimi de până la 10 metri.

La fel ca DALI, Bluetooth este un protocol standardizat. Bluetooth Mesh a introdus noi posibilități în lumea automatizării, oferind o acoperire care îndeplinește cerințele unui design de iluminat modern. Bluetooth Mesh trimite semnalele către receptorul corect prin intermediul mai multor dispozitive, asigurând o rețea stabilă. În plus, autentificarea și criptarea transmisiei te asigură că
informația este protejată tot timpul.

Note de proiectare
Un transmițător bmLINK se comportă ca un dispozitiv DALI și transmite semnalul prin Bluetooth Mesh la receptori bmLINK individuali sau grupați. Toți receptorii alocați la un transmițător primesc aceeași comandă. Ei dau mai departe această comandă la unul sau mai multe corpuri de iluminat DALI cu un semnal broadcast. Datele de la senzori și erorile de la corpurile de iluminat sunt înaintate prin transmițător către controllerul DALI într-un singur semnal care însumează toate datele de la recep tori. În acest mod este posibil să creați rețele cu câteva mii de  dispozitive.


Doar transmițătorii bmLINK sunt parametrizați prin DALI. Receptorii bmLINK sunt alocați prin aplicație mobilă și nu au nevoie de adresare DALI, deoarece nu apar ca dispozitive DALI în sistem. Senzorii conectați la receptor sunt grupați și văzuți de sistem ca un singur senzor de mișcare sau lumină.
Linia dintre transmițător și receptor trebuie să fie cât mai liberă, fară obstacole. Semnalul radio va fi atenuat dacă transmițătorul și receptorul sunt la distanță mare. Elementele structurale ale clădirii pot și ele să influențeze calitatea semnalului. Tavanele suspendate cu benzi de metal sau cele din fibră minerală, obiecte mari îmbrăcate în oțel, sticlă sau metal sau panourile de metal, partițiile antifoc, lifturile, casa scării pot să afecteze semnalul radio.

Product Photo
Product Photo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.zumtobelgroup.com/en/

Share