Cuprins revista Electricianul nr.5/2011

Comunicare cu locuința prin sistemul My Home
Conectare “Plug and Play” – Blocuri terminale cu tehnologie de conectare directă
Conceptul EATON pentru Clădiri Verzi (I)
Noua unitate de declanșare Micrologic E cu capabilități de măsurare a parametrilor electrici
Sistem de încălzire NOBO
Dulapul de protecție 110kV, cel mai nou produs al Diviziei Joasă Tensiune Electroalfa
TOPJOB® și X-COM® creează sinergii
Noutăți de la SIEMENS
Centrala de detecție și semnalizare a incendiilor flexES control
Soluții inovatoare pentru spații medicale
Noul demaror Altistart 22

Read more

Ariston Thermo a transformat stadionul Ilie Oană în prima arenă ECO din România

București, 28 septembrie 2011 Ariston Thermo România a transformat stadionul Ilie Oană din Ploiești în prima arenă ecologică din România. Compania, lider pe piața de centrale termice și unul dintre principalii jucători ai pieței locale de panouri solare, a sprijinit Municipalitatea din Ploiești cu o instalație solară completă și un sistem de centrale termice în condensare ce au fost deja montate pe stadion.

Read more

Ghid pentru standardul EN 62305 – măsurători ale rezistenței prizei de legare la pământ

Măsurătorile rezistenței prizei de legare la pământ diferă semnificativ de alte măsurători realizate pentru a evalua protecția la șocurile electrice. Ele necesită o aprofundată cunoaștere a construcției sistemelor de legare la pământ, a fenomenelor ce apar în timpul măsurătorilor și a metodelor și a metodelor pentru gestionarea condițiilor dificile de pe teren.

Read more

Schneider Electric, partener principal al Conferinței de Mediu, Tehnologie și Design

București (România), 22 septembrie 2011 — Schneider Electric România, specialistul mondial în managementul energiei, este partener principal al evenimentului Mediu, Tehnologie și Design, organizat de Romania Green Building Council.

Conferința se adresează tuturor celor care înțeleg importanța unei abordări responsabile față de mediu a design-ului, renovărilor și operațiunilor tehnologice din cadrul unei construcții. Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii își propun să prezinte cazuri de bune practici legate de îmbunătățirea eficienței energetice. În același timp, în cadrul conferinței vor fi descrise soluții pentru atingerea unui nivel ridicat de performanță în designul vizual și ecologic al clădirilor.

Read more

Peste 30 de specialiști din patru țări își dau întâlnire la conferința anuală „Eficiență și Inovație prin Simulare Numerică – ANSYS & FLOWMASTER“

București, 20 septembrie 2011. Compania Tensor, alături de partenerii săi Ansys și Flowmaster, organizează Conferința anuală „Eficiență și Inovație prin Simulare Numerică – ANSYS & FLOWMASTER“, care se desfășoară, în perioada 6 – 7 octombrie, la Sinaia, și la care și-au anunțat prezența peste 30 de specialiști din patru țări – Marea Britanie, Germania, Franța și România. În cadrul conferinței vor fi prezentate inovațiile pe care le aduc ultimele versiuni ale programelor Ansys (FEA, CFD și electromagnetism) și Flowmaster (rețele de conducte), vor fi expuse posibilitățile de valorificare a acestor programe de simulare și se va vorbi despre performanțele obținute de clienții din România.

Read more