AMI812x combină servomotorul, partea de alimentare  și conexiunea fieldbus

Servo drive integrat AMI812x  pentru automatizare în afara dulapurilor de comandă-control

Noua serie AMI812x de servo drive-uri integrate extinde portofoliul tehnologiei drive compacte (până la 48 V DC) de la Beckhoff prin device-uri extrem de compacte pentru instalări distribuite în câmp. Integrarea servomotorului, părții de alimentare și a conexiunii fieldbus într-un design economic din punct de vedere al spațiului, face drive-urile ideale pentru automatizare în afara dulapurilor de comandă-control cu puteri nominale de pănâ la 400 W.

 Ca slave EtherCAT, servo drive-ul integrat AMI812x poate fi pus direct pe echipament fără un dulap de comandă-control și fără nivelul superior de I/O, permițând astfel implementarea de mașini foarte compacte fără dulapuri de comandă-control. La introducerea pe piață, seria AMI812x include trei lungimi totale în gama de flanșă F2, cu cupluri nominale  de la 0.5 la 1.1 Nm. AMI812x este disponibil opțional cu un encoder absolut multi-turn fără baterie de rezervă și cu o frână de retenție. Cu un inel de etanșare adițional, servo drive-ul obține un rating înalt de protecție IP 65 și este potrivit pentru toate pozițiile de instalare. Funcția pentru siguranță STO poate fi integrată ca opțiune prin TwinSAFE Logic.

Tehnologia de comandă-control rapidă, bazată pe curent vectorial și controlul vitezei PI, suportă sarcini de poziționare foarte dinamice. Numeroasele opțiuni de monitorizare, precum supra și sub-tensiune, supracurent sau utilizarea motorului prin calcularea unui model  I²T, oferă fiabilitate operațională ridicată. Starea de funcționare este indicată de către LED-uri de status integrate.

Părțile electronice și motorul sunt alimentate prin interfața de putere M12. Interfața bus M8 pentru EtherCAT oferă un al doilea port pentru cascadare într-o rețea radială.  În plus, este planificată deja introducerea unei versiuni de motor cu conexiune EtherCAT P. Interfața I/O (M8) permite conectarea directă a doi senzori sau a două elemente de acționare în intervalul de semnal 24 V DC de până la 0.5 A. Cablurile de conectare sunt disponibile cu prize drepte și unghiulare. Cupluri foarte înalte pot fi obținute și cu reductoare de cuplu din seria AG2250.

www.beckhoff.com/ami812x

Picture caption:

AMI812x în trei lungimi totale stabilește o nouă serie de servo drive-uri integrate pentru automatizare în afara dulapurilor de comandă-control.

Distribuitor Romania:  Kreatron Automation office@kreatron.ro www.kreatron.ro

Share