ABB și Kawasaki anunță cooperarea în domeniul automatizării cu roboți colaborativi

 

Zurich, ELVETIA, 27 NOIEMBRIE 2017

Prima colaborare la nivel mondial care se concentrează pe „coboți” și pe crearea unor abordări comune ale industriei în ceea ce privește siguranța, programarea și comunicațiile

ABB și Kawasaki Heavy Industries, doi furnizori globali de automatizare industrială și furnizori de roboți, au anunțat astăzi că cele două companii își vor uni forțele pentru a împărtăși cunoștințele și a promova avantajele roboților colaborativi, în special ale celor cu două brațe. Cooperarea globală va intra în vigoare imediat.

În cadrul noii cooperări, care este prima din lume care se concentrează pe „coboți”, ambii producători de roboți vor continua în mod independent producția și comercializarea propriilor oferte, în timp ce vor conlucra în ceea ce privește oportunitățile tehnice și comune de dezvoltare. Aceasta include educarea factorilor de decizie, a ONG-urilor și a publicului larg cu privire la beneficiile automatizării colaborative și a creării unor abordări comune ale industriei în domeniul siguranței, programării și comunicațiilor.

Colaborarea dintre oameni și roboți, mașini și procese devine din ce în ce mai importantă, deoarece producția din multe industrii s-a mutat de la loturi mai mari, cu mici variații, la volume mai mici, cu un mix ridicat. Acest lucru înseamnă mai multă variabilitate și mai multă intervenție umană. Automatizarea colaborativă permite oamenilor și roboților să contribuie fiecare cu punctele lor forte – oamenii oferă cunoștințe de proces, înțelegere și improvizație pentru schimbare, în timp ce roboții oferă rezistență neobosită pentru sarcini repetitive.

Cooperarea reprezintă de asemenea, o colaborare transfrontalieră, cu ABB ca fiind cel mai mare furnizor de roboți din Europa și Kawasaki, unul dintre giganții industriali din Asia. „Dimensiunea și ritmul schimbărilor din industria robotică sunt astăzi inimaginabile”, a declarat Per Vegard Nerseth, Director General al business-ului de Robotică din cadrul ABB. „Dincolo de tehnologiile care se află în spatele automatizării colaborative, există, de asemenea nevoia de noi modalități de lucru inovatoare și de creare a unor abordări comune ale industriei în ceea ce privește siguranța, programarea și comunicațiile”.

„Roboții colaborativi, în special cei cu două brațe capabili să interacționeze cu oamenii, pot contribui în mare măsură în cadrul societății, putând ajuta lumea să facă față lipsei forței de muncă și a celei în curs de îmbătrânire. Vedem un potențial ridicat în ceea ce privește extinderea aplicațiilor și proceselor colaborative în care oamenii și tehnologia colaborează pentru a crea soluții „, a declarat Yasuhiko Hashimoto, Director Executiv și Director General, Divizia Kawasaki Robot. „Sunt foarte mulțumit de faptul că ABB si Kawasaki își unesc forțele pentru a prelua conducerea spre o automatizare colaborativă mai prietenoasa cu utilizatorul și mai avansata.”

ABB este recunoscută ca fiind un pionier în automatizarea colaborativă prin intermediul robotului său cu două brațe YuMi , primul robot cu adevărat colaborativ din lume. Robotul YuMi oferă posibilitatea ca oamenii și roboții să împartă în siguranță sarcinile comune cum ar fi asamblarea pieselor electronice mici.

Kawasaki oferă un robot unic și extrem de inovator cu două brațe SCARA Robot „duAro”, care a fost dezvoltat pe baza cunoștințelor vaste în domeniul aplicațiilor și care poate colabora în condiții de siguranță cu oamenii la locul de muncă.

Primul rezultat al acestei cooperări va fi o demonstrație a roboților colaborativi cu două brațe la Standul IR3-56, IR5-22 și SR-82 din cadrul IREX, care va avea loc la Tokyo, Japonia în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2017.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologia  de pionierat în produse de electrificare, robotică și mișcare, automatizări industriale și rețele energetice, deservind clienții în domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând o istorie de peste 125 de ani de inovație, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, fiind parte activa a Revolutiei Energetice si a celei de a patra Revolutii Industriale. ABB operează în peste 100 de ţări având aproximativ 136,000 angajaţi. www.abb.com

ABB Robotics este un pionier în roboți industriali și colaborativi și în servicii digitale avansate. Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de robotică la nivel mondial, suntem activi în 53 de țări și în peste 100 de locații și am livrat peste 300.000 de soluții robotizate într-o gamă diversă de industrii și aplicații. Îi ajutăm pe clienții nostri să își imbunatateasca flexibilitatea, eficiența, siguranța si fiabilitatea, în timp ce se indreaptă spre modelul fabricii viitorului, conectată și colaborativă. www.abb.com/robotics

Kawasaki a fost fondată acum mai bine de 120 de ani și s-a dezvoltat la nivel mondial în timp ce a produs produse revoluționare, pe baza colaborării dintre diviziile sale pentru a asigura sinergii tehnologice.

Kawasaki este recunoscută acum ca lider mondial în diverse domenii industriale, în domenii largi, care depășesc nivelul de sol, maritim și aer, oferind tehnologii de ultima generație pentru infrastructura de mediu și cea energetică, mașini și robotică de la diverse tipuri de transporturi maritime, feroviare și aerospațiale, pînă la vehicule de agrement, cum ar fi motociclete și nave personale, având o bază globală de aproximativ 35.200 de angajați. global.kawasaki.com

Kawasaki Robotics este un furnizor de top al robotilor industriali și al sistemelor de automatizare pentru roboți, cu un portofoliu extins de produse, care a livrat 170 000 de roboți în aproximativ 50 de țări. Ca și pionier în Japonia, Kawasaki sărbătorește cea de-a 50-a aniversare în 2017. Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de robotică din lume, în prezent ne transformăm de la un furnizor de roboți industriali la unul complet integrat. Kawasaki este un furnizor de soluții cu profunde cunoștințe în domeniul aplicațiilor prin afacerile sale variate și produse pe uscat, pe mare și în aer. robotics.kawasaki.com

 

 


Pentru mai multe informații vă rugăm contactați:
ABB Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.comABB Investor Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: investor.relations@ch.abb.com
Kawasaki Media Relations

Email: webadmin@khi.co.jp

 

Share