Noul sistem Legrand de cablare structurată: LCS3

Legrand, specialist global în infrastructuri electrice și digitale pentru clădiri, a lansat în luna octombrie noua soluție de cablare structurată: sistemul LCS3. Acesta consolidează poziția companiei în materie de soluții destinate în special clădirilor de birouri sau datacenter-elor, venind în întâmpinarea provocărilor impuse de creșterea în volum a schimbului de date, de în mulțirea numărului de rețele și de nevoia unor viteze mai mari pentru transmiterea datelor. Cei peste 130 de specialiști din domeniu care au participat la evenimentul de lansare din 19 Octombrie au apreciat în mod special inovațiile aduse de LCS3 pe care le-au putut testa și posibilitatea de a afla ultimele noutăți și tendințe în cablare structurată de la experții internaționali Legrand și Fluke Networks.

LCS3, noua gamă completă de soluții de cablare, atât de cupru cât și de fibră optică, respectă cu strictețe standardele în domeniu și demonstrează excelența companiei în cele 3 aspecte cheie pentru rețelele digitale:performanță, scalabilitate și eficiență. ”În contextul în care infrastructurile digitale noi trebuie să răspundă unor cerințe tot mai ridicate, iar cele existente
au nevoie de îmbunătățiri pentru a face față evoluției tehnologiei, noul sistem LCS3 garantează soluții fiabile, sigure și de cea mai înaltă performanță. Noua ofertă vine să consolideze poziția Legrand Ro mânia în domeniul soluțiilor de cablare structurată adresate atât clă dirilor de birouri, cât și data center-elor, organizația vizând o creștere cu 30% a business-ului pe plan local în următorii 3 ani“, a declarat Călin Pașcalău, Director General Legrand România.

Performanta, scalabilitate si eficienta

Noul sistem LCS3 permite atingerea unor rate de transfer considerabil mai mari, datorită noilor conectori de cupru RJ45 Cat. 8, precum și obținerea unor performanțe superioare, grație noilor conectori de fibră optică ce asigură rate de transfer de până la 100 Gbps. Printre elementele care contribuie la performanța ridicată a noului sistem LCS3, se numără și conectorii STP Cat. 8, meniți să asigure o viteză de transmisie până la 40 Gbps. Astfel, combinând conectorul Legrand Cat. 8 cu cablul Legrand Cat. 8, performanța obținută este de 4 ori mai mare decât în cazul soluțiilor Cat. 6A. Toți conectorii de cupru din această gamă dețin certificare standard PoE+, aspect ce permite conectarea în siguranță a dispozitivelor de tipul punctelor de acces Wi-Fi, camerelor IP etc. Gama completă de soluții de ca blare LCS3 oferă nu doar soluții optime pentru a crește viteza de transfer a datelor, ci și o eficiență ridicată în ceea ce privește instalarea și întreținerea componentelor pentru o bună desfășurare a activității zilnice.

 

Astfel, noua soluție Legrand oferă beneficiul modularității prin intermediul patch panel-urilor care permit combinarea fibrei optice și a cuprului concomitent cu creșterea punctelor de conexiune. Noile patch panel-uri au fost concepute și produse pentru optimizarea spațiului, cu până la 48 de porturi per unitate, facilitând mentenanța și modificările ulterioare. Patch panel-urile modulare au un sistem inovator de clipsare în cabinet și casete glisante, asigurând extragerea ușoară și rapidă a casetelor prin apăsarea unui buton. Totodată, noile cabinete de servere asigură posibilitatea de optimizare a consumului de energie, în timp ce instalarea și întreținerea sunt facilitate de noul sistem de blocare al conectorilor și de casetele cu extragere prin glisare automată.

Solutia pentru orice tip de proiect
LCS3 permite oricui, fie că este investitor sau specialist în domeniul managementului de clădiri sau al infrastructurilor digitale, să identifice soluția adecvată nevoii sale specifice. Sistemul răspunde în egală măsură cerințelor rețelelor locale (LAN-uri) și celor impuse de Data Center, respectiv viteză, densitate ridicată, scalabilitate și garanția continuității serviciului.
De asemenea, noul sistem LCS3 permite abordarea proiectelor pe toate verticalele: clădiri de birouri, data center, spitale, centre universitare, școli, ansambluri rezidențiale etc.
Beneficiul adițional este reprezentat de integrarea perfectă cu alte soluții Legrand, precum noile cabinete LCS3 și unitățile PDU (Power Distribution Units), care asigură o conectare optimă la rețeaua de distribuție.

Inovatie în actiune
Sistemul LCS3 integrează numeroase inovații care garanteză performanța conectorilor de cupru, ce permit rate de transfer de până la 40 Gbps și sunt POE++ Ready. În plus, LCS3 aduce soluții patentate Legrand, cum ar fi patch panel-urile modulare cu sistem Quick-Fix de fixare rapidă, casetele culisante și noul Smart Splicer – aparat de sudură pentru fibră optică.

 

Descoperă noul sistem LCS3 pe www.legrand.ro

Share