ABB extinde portofoliul de echipamente de încărcare pentru autobuze electrice cu un pantograf automat

STOCKHOLM, SUEDIA, 9 IUNIE, 2019

În completarea gamei largi de soluții de încărcare pentru transportul public durabil, a fost lansat un pantograf flexibil și automatizat care să permită funcționarea eficientă a flotelor de autobuze electrice.
Cu piața globală de autobuze electrice prognozată să înregistreze o rată anuală de creștere agregată de 16,6% până în 2025 *, ABB și-a demonstrat în continuare angajamentul de a transforma mobilitatea prin lansarea celui mai recent pantograf de încărcarea pentru autobuze electrice, Panto Up.
Lansat la recenta expoziție pe tema transportului public UITP 2019 din Stockholm, Suedia, Panto Up a fost proiectat pentru a oferi o soluție flexibilă, eficientă și complet automatizată de încărcare pentru flotele mai mari de autobuze electrice, unde spațiul de depozitare limitat a determinat alegerea autobuzelor electrice cu pantograf montat pe acoperiș.
Panto Up, combinat cu sistemul de încărcare secvențială al ABB pentru depouri, se bazează pe un concept de încărcare ușor de instalat, care permite încărcarea secvențială de până la trei autobuze în același timp, cu o putere de 50-150kW per vehicul. Panto Up oferă, de asemenea, o gamă de putere de 150-600kW pentru „încărcarea ocazională” la opririle terminale ale liniilor de autobuz din timpul zilei, oferind o soluție ideală pentru a asigura transportul public cu emisii zero fără a afecta operarea normală.
„În calitate de furnizor de soluții de încărcare  pentru vehicule electrice(EV), rolul nostru este acela de a oferi întreprinderilor gândire și expertiză inovatoare pentru a face mobilitatea mai durabilă”, a declarat Frank Muehlon, șeful departamentului ABB pentru infrastructura de încărcare EV. „Panto Up reprezintă o etapă esențială în călătoria noastră pentru a face ca încărcarea automată să fie o opțiune fezabilă pentru operatorii care doresc să-și reducă amprenta de carbon, să reducă costurile și să obțină un control mai bun asupra performanței flotei”.
Panto Up completează portofoliul principal de încărcare eBus de la ABB, care cuprinde soluții de încărcare a conectorilor, de la 24kW DC Wallbox la 1000V și 50kW Terra 54 HV la încărcătoare de 1000V cu până la 350kW cu cabluri răcite cu lichid. Acesta include, de asemenea platforma Panto Down bazată pe OppCharge, o interfață deschisă pentru încărcarea autobuzelor în cc.
Muehlon continuă: „Odată cu extinderea continuă a portofoliului nostru de încărcătoare, ABB poate răspunde acum cerințelor diferite ale tuturor operatorilor de autobuze electrice din întreaga lume, indiferent de mărimea flotei. Nevoia de a adopta rapid sisteme de transport public durabil este clară și suntem mândri că permitem această tranziție cu inovațiile noastre continue în tehnologia încărcării electrice”.
Fiind parte din portofoliul ABB AbilityTM de soluții digitale și conectate, Panto Up beneficiază de instrumente de diagnosticare și de gestionare la distanță. Aceste servicii avansate asigură un timp îndelungat de funcționare a echipamentului, un răspuns rapid la probleme și furnizează întreprinderilor statistici puternice privind operațiunile de încărcare.
Astăzi, ABB este lider mondial în infrastructura vehiculelor electrice, oferind întreaga gamă de soluții de încărcare și electrificare pentru autoturisme electrice, autobuze electrice și hibride, precum și pentru nave și căi ferate. În 2010, ABB a intrat pe piața de încărcare a vehiculelor electrice  iar astăzi a vândut peste 10000 de încărcătoare rapide în c.c.în 73 de țări.
Fortune Magazine a clasat recent ABB # 8 pe lista sa de companii care „schimbă lumea” pentru progresele pe care le-a făcut în e-mobilitate  și încărcarea vehiculelor electrice. În rolul său de partener titular al campionatului ABB FIA Formula E și ca partener oficial de încărcare  pentru seria Jaguar I-PACE, ABB își extinde angajamentul de a sprijini și extinde viitorul transportului inteligent și durabil.
Vizitați ABB la standul A3116 la UITP Global Transport Summit, Stockholm 2019 la Stockholmsmässan
www.uitpsummit.org

* P & S Intelligence
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider tehnologic de pionierat, cu o ofertă cuprinzătoare pentru industria digitală. Cu o istorie de inovare care se întinde pe mai mult de 130 de ani, ABB este astăzi un lider în industria digitală, cu patru companii orientate către clienți, lider mondial în electrificare, automatizare industrială, mișcare, roboți și automatică discretă, toate aceestea fiind susținute de platforma digitală  ABB Ability™ digital platform. Afacerea  ABB din domeniul rețelelor electrice va fi cedată companiei Hitachi în 2020. ABB operează în peste 100 de țări, cu aproximativ 147.000 de angajați. www.abb.com

 

Share