ABB E-mobility prezinta HVC360, următoarea generație în soluțiile de încărcare a flotei

  •  Noul cabinet de putere ABB E-Mobility, prezentat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, va accelera și va face electrificarea flotelor de transport și logistică mai economice
  •  Cea mai bună densitate de putere din clasă și design flexibil si rezistent, susține până la patru stații de încărcare simultan, ajutând la decarbonarea flotelor de autobuze și camioane
  •  În ciuda faptului că reprezintă doar 4% din vehicule, autobuzele și camioanele contribuie cu 40% la emisiile generate de transportul global.

ABB E-mobility a anunțat astăzi detalii despre noua sa soluție de încărcare HVC360 pentru flote, făcând posibilă schimbarea de către managerii de flote de pretutindeni.

În ultimii ani s-au făcut progrese uriașe în ceea ce privește furnizarea de soluții de mobilitate electrică, avand in vedere  faptul că decarbonarea transportului rutier ocupă un loc important pe agenda politicilor climatice ale multor națiuni. Dar, deși cresterea numărului de puncte de încărcare publice este o veste excelentă pentru șoferii de vehicule electrice, acestea singure nu răspund nevoilor flotelor electrice. În ciuda faptului că acestea reprezintă doar 4% din vehicule, autobuzele și camioanele contribuie cu 40% la emisiile generate de transportul global, făcând din electrificarea lor rapidă un pas vital în procesul de decarbonare.

Puțin sub 66.000 de autobuze electrice au fost vândute în întreaga lume în anul 2022, această cifră reprezentând aproximativ 4,5% din vânzările totale de autobuze. Cu toate acestea, cota de electrificare a pieței de autobuze crește rapid,  cu 20% în Europa și 27% în SUA, cu India generand mai multă cerere decât SUA și Europa la un loc, iar piața chineză achiziționând 98% din toate autobuzele electrice la nivel global1.

Odată cu această creștere rapidă, vine si o cerere semnificativă pentru soluții de încărcare mai flexibile și mai eficiente, care să permită flotelor de autobuze electrice să continue să circule  din depourile urbane cu spațiu limitat. Noul cabinet de alimentare cu energie electrică HVC360 al ABB E-mobility, care va fi expus săptămâna aceasta la summitul global al transportului public UITP de la Barcelona, reprezintă un pas important în facilitarea furnizării soluției cruciale pentru încărcarea la depou, îmbrățișând atfel complexitatea operațiunilor flotei, în loc de a forța adaptarea acesteia.

Oferind o flexibilitate maximă pentru orice tip de spatiu sau de utilizare, fiecare dulap de alimentare HVC360 permite conectarea a până la patru stații de încărcare până la 100 m de dulapul de alimentare în sine, în timp ce designul său compact permite instalarea spate în spate, în lateral sau de-a lungul unui perete.

Capacitatea de încărcare dinamică permite HVC360 să aloce niveluri diferentiate de putere fiecărei stații de încărcare, în funcție de numărul de vehicule conectate sau de cerințele lor de încărcare, în timp ce unitatea acceptă, de asemenea, toate interfețele de încărcare simultan, de la CCS la pantograf.

Avand cea mai bună densitate de putere din clasă și o putere remarcabilă pentru amprenta sa, capacitatea de neegalat a HVC360 permite spatiior de încărcare și depourilor de flote să ofere o gamă de opțiuni de încărcare într-un singur loc, permițând astfel furnizorilor să mixeze și să gasească configurația perfectă pentru cerințele utilizatorilor lor.

Vorbind despre lansarea HVC360, Chris Nordh, șeful global al afacerii Flote și transport la ABB E-mobility a declarat: „Lansarea de astăzi a HVC360, de Ziua Mondială a Mediului, reprezintă un angajament suplimentar din partea ABB E-mobility de a răspunde nevoilor complexe și uneori limitative din punct de vedere operațional ale operatorilor de flote de autobuze și camioane și este susținută de decenii de dezvoltare și de o experiență în teren fără egal.

„Și mai impresionante decât calitatea excepțională și densitatea de putere a unității sunt flexibilitatea și interoperabilitatea extraordinară cu o gamă largă de OEM-uri, ceea ce  face ca această soluție să fie una cu adevărat globală. Suntem deosebit de încântați să vedem cum HVC360 ajută clienții de toate categoriile să-și reducă costurile de funcționare și emisiile, pe măsură ce sectorul vehiculelor grele atinge progresele excelente deja înregistrate în electrificarea vehiculelor de pasageri.”

Un alt exemplu al potențialului global pe termen scurt al HVC360 poate fi găsit în industria de transport. Aproape 60.000 de camioane electrice medii și grele au fost vândute în întreaga lume în 20222, ceea ce reprezinta doar 1,2% din piața de camioane în ansamblu. Dar, cu o continuă extindere a sectorul la un CAGR (Rata de creștere anuală compusă) de până la 47.5%3, vânzările globale sunt de așteptat să depășească 1.1 milioane4 pe an până la sfârșitul deceniului. O astfel de creștere rapidă va fi necesară pentru a îndeplini obiectivele climatice ambițioase ale multor națiuni din întreaga lume, dar poate fi atinsă doar dacă este susținută de o infrastructură de încărcare flexibilă și eficientă, atât pe traseu, cât și în depouri.

Însă, accesibilitatea, nu poate avansa, atât timp cat  o soluție nu îndeplinește cerințele în evoluție. Prin urmare, este crucial să creăm o tehnologie care să reziste în timp iar flexibilitatea HVC360 asigură un grad crescut de adaptabilitate pentru operatorii de flote, pe măsură ce vehiculele electrice continuă să evolueze.

Prin urmare, la fel de semnificativă ca și hardware-ul HVC360 în sine, este dimensiunea sistemului de asistență pentru mobilitate electrică ABB care îl susține. Instrumentele și serviciile digitale disponibile pentru management și instalare de la distanță, combinate cu mai multe nivele de servicii și asistență, oferă o experiență superioară clienților. În plus, soluțiile de management al energiei permit performanțe optime de încărcare și consum de energie, ajutând flotele de autobuze și camioane să funcționeze mai eficient atât acum, cât și în viitor.

HVC360 de la ABB E-mobility va fi disponibil pe piețele CE și UL la sfârșitul lunii septembrie 2023.

Noul HVC360 de la ABB E-mobility este disponibil pentru vizionare la UITP pe standul 6E240 (5-7 iunie).

ABB E-mobility permite un viitor de mobilitate mai durabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor, ca lider global în soluțiile de încărcare a vehiculelor electrice (EV). ABB E-mobility este un partener de alegere pentru cei mai mari producători de vehicule electrice din lume și operatori de rețele de încărcare pentru vehicule electrice la nivel național. Oferă cel mai larg portofoliu de soluții de încărcare EV, de la încărcătoare inteligente pentru casă până la încărcătoare de mare putere pentru stațiile de autostradă ale viitorului, soluții pentru electrificarea flotelor și încărcarea autobuzelor și camioanelor electrice. Cu aproximativ 1.500 de angajați în întreaga lume, ABB E-mobility a vândut peste un milion de încărcătoare EV în peste 85 de piețe, inclusiv peste 50.000 de încărcătoare rapide DC.  https://emobility.abb.com

https://www.sustainable-bus.com/electric-bus/electric-bus-public-transport-main-fleets-projects-around-world/

https://www.iea.org/reports/global-ev-outlook-2023/trends-in-electric-heavy-duty-vehicles

https://www.thebusinessresearchcompany.com/report/electric-truck-global-market-report

https://finance.yahoo.com/news/sales-electric-trucks-1-154-142500116.html

Share