Pria Renewable Energy Conference în 22 iunie 2023

PRIAevents, având ca și parteneri principali Prysmian GroupFabrica de Consultanță și ASEMER, organizează Pria Renewable Energy Conference în 22 iunie 2023, la Biblioteca Națională a României – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre renewable energy, care va oferi o viziune exclusivă pentru întregul lanț valoric al durabilității, inclusiv alături de companii globale și regionale, investitori, mediul academic, antreprenori etc., va prezenta modalități de a atenua criza climatică prin soluții de afaceri durabile si tehnologie inovatoare. Evenimentul este dedicat explorării modului în care putem accelera rapid calea către emisiile nete de dioxid de carbon zero.

Pentru participare trebuie doar să ne scrieti la office@priaevents.ro.

Datorită strategiilor și modelelor de afaceri legate de calcul, digitalizare, automatizare, rețea inteligentă, energie regenerabilă, calea către o reducere substanțială a emisiilor de gaze cu efect de seră este din ce în ce mai tangibilă.

Știm cu toții că tranziția energetică în curs ridică provocări existențiale pentru industria energetică din România. Cum putem profita de avantajele pe care le are România, de infrastructura deja creată?

Întregul ecosistem energetic este reconstruit de la zero și, în timp ce tranziția va afecta toate sectoarele de afaceri europene, acțiunile de impact trebuie să înceapă de la părțile interesate din domeniul energiei.

Energia regenerabilă si rețelele viitorului sunt termenii pe care ii vom auzi tot mai des. Cum pot contribui companiile din mai multe sectoare la înfăptuirea acestora, companiile energetice existente, companiile care produc cabluri, companiile care se rezumă numai la energie regenerabilă, companiile de iluminat, companiile IT, industria, companiile care produc materiale reciclabile și companiile de fier si aliajele acestuia, dar și companiile de consultanță, băncile, investitorii și nu numai.

 

 

AGENDA

9,30-10,00 – Welcome Coffee Break si înregistrarea participantilor

10,00-12,30 – Panel Interactiv – Viitorul Energiei Regenerabile în România

Strategia Ministerului Energiei pentru energia regenerabilă

Startegia Ministerului Mediului pentru energia regenerabilă și programele de finațare

Scheme de stimulare pentru producerea de energie verde pe care le are în vedere Statul. Ținte și evoluții privind energia regenerabilă în România

Impactul recentelor modificărilor legislative asupra Energiei Regenerabile în România – Ordonanța 119/2022

Exploatarea rețelei de transport a energiei electrice în România – planuri de dezvoltare

Integrarea în Sistemul Energetic Naţional a centralelor electrice din surse regenerabile

Fondurile UE pentru energia regenerabilă în România. Cum le absorbim?

Investițiile care au realizat până acum în energia regenerabilă la noi. Ce alte investiții se preconizează pentru viitor?

Cum devin marile companii de utilități verzi? Ce investiții și proiecte pregătesc în acest sens? Reglementările privind terenurile care vor fi folosite pentru parcuri eolienne sau panouri solare

Rolul esențial al tehnologiei în a permite companiilor energetice să transforme rezistența, fiabilitatea și intensitatea carbonului sistemelor noastre energetice

Prysmian – facilitator pentru accelerarea tranziției energetice, creând în același timp și valoare de afaceri, prin sprijinirea dezvoltării mai verzi şi rețele electrice mai inteligente cu cablu inovator tehnologii pentru a acoperi distanţe mai mari şi adâncimea mării, asigurând performanțe mai mari, fiabilitate și durabilitate.

Eticheta ECO CABLE, prima etichetă proprie de produs verde din industria cablurilor sprijină companiile utilitățile și distribuitorii să-și consolideze lanțul de aprovizionare ecologic și valoarea.

Finanțarea tranziției europene -aflați ce anume îi motivează pe investitorii în luarea deciziilor, cum și unde investitorii își acordă cu prioritate capitalul și cum să vă poziționați organizația pentru a se concentra asupra investitorilor

Reglementările privind stocarea energiei provenită din surse regenerabile? Integrarea energiei regenerabile în sistemul național de rețea electrică

Care sunt trendurile în materie de produse destinate acestui sector? Ce se produce dintre acestea în industria din România? Sunt pregătite rețelele actuale pentru a face față trendu-lui de energie regenerabilă?

Fondurile UE pentru sectorul regenerabilelor

Descentralizarea producţiei de energie poate fi o solutie bună?

Viitorul mobilității electrice CO2

M&A pe piata de regenerabile in România. Bilant 2022, status 2023

Finantarea energiei regenerabile in România. Rolul băncilor, investitorilor, al sectorului real estate și al avocaților și consultanților

Ce presupune evaluarea performanței unei companii pe baza factorilor de mediu, sociali și de guvernanță – ESG?

Cum putem crește iluminatul solar în România?

Se poate renunțala la supraimpozitarea venitului și la suspendarea certificatelor verzi, pentru a nu pune în pericol securitatea energetică a României?

Sfaturile Consultantilor despre cum se pregătesc proiectele astfel încât acestea să poată fi finanţate prin PNRR sau alte fonduri UE? Care sunt principalele provocări?

Cum va arăta România din punct de vedere energetic în urmîtorii ani? Cum putem profita să devenim printre primii?

 

12,30-13,00 – Q&A și concluzii

Beneficiile:

Alăturați-vă celor peste 300 de directori seniori din domeniul energiei și domeniile conexe din România pentru o reflecție cat mai clară pentru afaceri asupra viitorului energiei din Romania. Pria Renewable Energy Conference este locul în care cele mai strălucite minți din domeniul energiei vor aborda această provocare existențială cu o strategie practică și cu studii de caz, exemple. De asemenea vom vedea care sunt noutățile legislative și fiscale ce ar putea ajuta creșterea acestui sector. Schimbarea sistemică și structurală este la orizont. Jucătorii din România se vor ridica la înălțime?

Nicio persoană, corporație sau măcar guvern nu are puterea de a aborda de unul singur criza climatică. Cu toate acestea, accelerarea tranziției energetice, avansarea decarbonizării și asigurarea securității energetice necesită atât responsabilitate individuală, cât și responsabilitate globală.

În fiecare zi, vedem un focus din ce în ce mai mare pentru acest segment de la jucătorii existenți – producători, transportatori și companiile de uilități, cu noi proiecte , dar și jucători noi, investiori. Toți se focusează pe green energy, spre un medium ai curat – energie regenerabilă, eoliană, hidro și economie circulară, reciclare și refolosire a materialeleor. De asemenea, băncile și finanțatorii în general se focusează pe sprijinirea proiectelor sustenabile.

Nu ratați acest eveniment prin a vă alătura comunității inovatorilor și astfel, rămâneți la curent cu cele mai recente teme despre viitorul energetic, dar vă și puteți prezenta soluțiile și produsele în acest domeniu.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum vă pot ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Stabiliți contacte și încheiați parteneriate

Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.
Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din RomâniaRepublica Moldova și Bulgaria.
Lectorii și audiența interacționa și pot răspunde în timp real la întrebările fiecăruia!

Daca doriți să fiti parteneri sau expozanti, va rugam sa ne dati de veste și noi vă vom trimite toate detaliile .

Va multumim, 

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO at PRIA

P | +4031 4219254

C | +40723 12 14 18 /+40744 584 661

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

www.priaevents.ro

www.priainfo.ro

Download PRIAEVENTS – YOUR BUSINESS CALENDAR for ROMANIA, MOLDOVA and BULGARIA in 2023 here!

Share