E2 Frankfurt – Urbanizarea: transport pe verticală și pe orizontală în orașul viitorului

Comunicat de presă  Messe Frankfurt, 29 mai 2018

Transportul rapid și sigur al persoanelor în mediul urban este în creștere iar infrastructura aferentă reprezintă una dintre marile provocări ale viitorului. Reducerea timpilor de deplasare și transport în orașele și în clădirile inteligente nu pot fi realizate fără ascensoare inteligente, benzi și scări rulante inteligente. Acestea oferă provocări considerabile atât pentru operatorii clădirilor cât și pentru industria lifturilor și a scărilor rulante în ansamblu. În septembrie, Messe Frankfurt împreună cu asociația germană VDMA(Asociația Producătorilor de mașini și instalații din Germania) va organiza în zilele de 18 și 19 septembrie 2018, la Frankfurt pe Main, Forumul E2 , un eveniment mixt, conferință și expoziție, unde se vor lua  decizii majore, de către managementul clădirilor capabil să discute problemele cheie împreună cu reprezentanții industriei lifturilor și scărilor rulante.  Cu  titlul „Inovare, digitalizare și durabilitate în clădirile de mâine „, conferința se va ocupa de problemele cruciale legate de integrarea digitală a sistemelor de ascensoare și scări rulante în clădiri.

Profilul industriei

Industria ascensoarelor și a scărilor rulante este un important segment industrial în ​​Germania și în multe alte țări. Potrivit raportului annual al VDMA, tendințele de dezvoltare și provocările din industria lifturilor și scărilor rulante, în 2017, industria din Germania a avut o cifră de afaceri mai mare de 2,5 miliarde de euro și aproximativ 17.000 de angajați, împreună cu unii 750.000 de ascensoare instalate și 36.000 de scări rulante. Companiile implicate acoperă un spectru de activități care variază de la producția întregului set de instalații și / sau componente pentru vânzarea și amenajarea ascensoarelor, scări rulante și rulote, până la întreținerea, repararea și modernizarea lor. În același timp, piața din Germania este extremă de diversă. Pe de o parte, piața este determinată în mare măsură de cele patru companii majore, Kone, Otis, Schindler și ThyssenKrupp, cu o cotă de piață de aproximativ 60%. Pe de altă parte, conform Institutului IMU din 2015 un raport privind industria, există o mulțime de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) active în industrie, cu o cotă de piață de 40%.

O piață în creștere continuă

Creșterea continuă a cifrei pieței de afaceri din industria ascensoarelor și a scărilor rulante din ultimii ani este legată semnificativ de activitatea sporită atât în ​​domeniul construcțiilor industriale cât și cel rezidențial. Ca rezultat, vânzările și comenzile în construcții au crescut cu 9,8% și respectiv cu 6,7% în 2017. În aceeași ordine de idei, comenzile pentru ascensoare în 2017 au crescut cu 2,4%, iar cele pentru scări rulante cu până la 53,5% , conform raportului anual al VDMA din 2017. Comenzile noi au înregistrat, de asemenea, o creștere continuă de la 191 milioane EUR în 2013   la 227,2 milioane de euro în 2017.

Majoritatea covârșitoare a companiilor din sectorul ascensoarelor și scărilor rulante din VDMA (Asociația Producătorii de mașini și de plante din Germania) evaluează situația actuală la fel de bună  ca în trecut și rata așteptărilor lor de afaceri în următoarele șase luni ca mai bună   sau la fel de bună ca în prezent.

Perspective excelente în domeniul construcțiilor

Este clar  faptul că dezvoltarea pieței pentru ascensoare și scări rulante este strâns legată de activitatea din sectorul construcțiilor. Prognozele pentru industria construcțiilor sunt similare cu așteptările companiilor din industria lifturilor și scărilor rulante. În prognoza pe termen mediu pentru Germania, Institutul Ifo afirmă că munca în industria construcțiilor va continua să crească în anul curent. Nivelul construcțiilor finalizate a crescut cu aproximativ o cincime mai mult decât valoarea anuală din 2009 și ar trebui să continue să crească până la sfârșitul deceniului.

Creșterea construcției de noi locuințe interne a fost forța motrice a evoluțiilor  pozitive începând cu 2009. Importantă pentru industria ascensoare a fost creșterea considerabilă în construcția de locuințe multifamilale (blocuri de locuințe). Din cauza recentelor creșteri ale cererii de locuințe interne și, de asemenea, datorită lipsei tot mai acute de spațiu în zonele urbane, din ce în ce mai aglomerate, clădirile construite acum sunt mai mari – sau mai degrabă mai înalte. Deoarece obiectivele anuale pentru clădiri suplimentare în sectorul rezidențial sunt departe de a fi atinse, putem să luăm în considerare o rată sănătoasă de lucrări de construcție în viitorul deceniu.

Lucrările de construcție sunt, conform concluziilor Institutului Ifo, stabilite să rămână la un nivel ridicat în următorii câțiva ani. În același timp, se va pune  accent pe construirea unor structuri mai înalte.
Sursa: Institutul Ifo – Institutul de Cercetări Economice din Leibniz, Universitatea din München, aprilie 2018

 

Lucrările de construcție au crescut din 2016, atât pe segmentul comercial cât și pe cel public, și de aici creșterea semnificativă din sectorul ascensoarelor și  al scărilor rulante.  „Există mai multe motive pentru care ne putem aștepta la o activitate de construcție plină de viață în următorii ani și lipsa de locuințe din multe localități se va îmbunătăți încet. În afară de sectorul rezidențial, va continua să existe o semnificativă cerere pentru o suprafață suplimentară de clădiri de birouri, facilități de logistică, școli și hoteluri, pentru a numi doar câteva din segmentle cu creștere. În paralel, autoritățile locale au oferit recent încă o dată, un spațiu de manevră mai mare în ceea ce privește investițiile financiare. În ciuda progreselor lente din sectorul construcțiilor noi, este probabil, de asemenea, să se acorde o atenție deosebită, în viitor, întreținerii stocului de clădiri existent „. Aceasta este opinia lui Ludwig Dorffmeister din cadrul Institutului ifo, în discursul său la reuniunea anuală VDMA din aprilie.

Idei vizionare pentru viitorul clădirilor și infrastructurii

Industria lifturilor și a scărilor rulante este una dintre cele mai inovatoare zone de afaceri din lume din sectorul ingineriei mecanice din Germania. Nu în ultimul rând, prin introducerea standardelor europene și naționale, producătorii au introdus o serie de idei noi pe piață, multe dintre ele inovatoare în domeniul lor și, în general, conducând la economii semnificative pentru  client. Acestea include printre altele liftul acționat de motor electric  fără camera mașinilor și mai recent, liftul fără cablu, care se mișcă cu mare viteză atât pe verticală cât și pe orizontală, în interiorul clădirii.

Acest fundal istoric al domeniului + inovația așa cum este ea, este pregătit  pentru a ajuta companiile din sectorul lifturilor și scărilor rulante și pentru a depăși provocările din viitor care apar ca urmare a unor tendințe cum ar fi evoluțiile demografice și urbanizarea. Conferința de la Forumul E2 din Frankfurt va fi în concordanță cu aceste tendințe și se va concentra asupra următoarelor aspecte actuale: BIM (Building Information Modelling)  din punct de vedere al clienților; planificarea clădirilor cu lifturi luând în considerare problemele legate de reducerea zgomotului și de ventilare; regulile și reglementările pentru proiectarea ascensoarelor și factorii care au impact asupra măsurilor de protecție împotriva incendiilor: concepte de digitalizare în lumina provocărilor impuse de soluțiile bazate pe cloud și IoT aplicații în clădiri: cerințele de energie și eficiența costurilor, cerințele privind întreținerea; interfețe cu normele de construcție și standardele, obligațiile operaționale și implicațiile liftului ca echipament la locul de muncă. Lista expozanților include producători de lifturi, scari rulante și componente relevante, cum ar fi Bosch Service Solutions, Cedes (Elveția), Kleemann, Kollmorgen, Kone, Meiller, OSMA, OTIS, RLS Wacon, Schindler Deutschland, Serapid Deutschland, Siemens, Ascensor Thyssenkrupp, Vestner și Wittur.

Expozitia care prezintă provocarile ingineriei serviciilor de constructii și industria internă a construcțiilor,  Forumul E2 de la Frankfurt va avea loc pentru prima dată la 18 și 19 Septembrie 2018, în clădirea de conferințe Forum 1 a Centrului de Expoziții Messe Frankfurt. Evenimentul este planificat ca un forum de inovare care se va repeta la fiecare doi ani. Forumul E2 Frankfurt este organizat de către Messe Frankfurt, în colaborare cu Divizia ascensoare și scări rulante a VDMA (Asociația Producătorilor de mașini și instalații din Germania), care își asumă responsabilitatea pentru conținut și planificarea elementului conferinței. Veți găsi informații suplimentare despre pe internet la: www.e2forum.com

Forumul E2 Forum Frankfurt este cel de-al treilea eveniment pentru sectorul ascensoarelor și scărilor rulante din portofoliul de evenimente dedicate tehnologiilor pentru clădiri din Frankfurt, care include  IEE-Expo din Mumbai (India) și Forumul E2 Milano, introdus în 2016. În domeniul specializat al tehnologiilor de construcție Messe Frankfurt organizează un total de 25 de târguri pe trei continente, inclusiv cele două branduri de renume mondial pentru construcții tehnologii: Light + Building și ISH. Mai multe informații sunt disponibile la nivel internațional la: www.e2Forum.it, www.ieeexpo.com,     www.technology.messefrankfurt.com

 

 

 

 

Share