Zumtobel construiește o punte spre natură cu Active Light

c

Lumina este partenerul nostru invizibil. Ea ne ajută să percepem lumea cu ochii noștri și creează o atmosferă potrivită și în timpul zilei și noaptea. Este responsabilă pentru sincronizarea proceselor noastre de ritm somn-veghe și influențează procese esențiale bio-chimice care au loc în organism. Lumina soarelui modelează realitatea într-o varietate de moduri și reprezintă sursa de lumină naturală originală, la care sunt conectați indivizii, formând o relație cheie. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor din țările industrializate petrec în jur de 80 la sută din zi în interiorul clădirilor, de multe ori fără efectele benefice ale luminii naturale directe. Ca urmare, legătura cu cronometrul natural al ceasului intern este tot mai mult compromisă.

Legătură cu natura – Lumina naturală este dinamică

În comparație cu soluțiile de cele mai multe ori statice de lumină artificială, lumina soarelui cuprinde o varietate de fațete diferite. Active Light se bazează pe această diversitate bogată, cu o distincție între intensitatea luminii și culorii precum și pe direcția luminii și pe sincronizare. Aceste patru dimensiuni ale luminii sunt adaptate în mod dinamic pentru a se potrivi nevoilor ființei umane, ajutând fiecare experiență individuală prin efecte de lumină pozitive la un nivel vizual, emoțional și biologic. În plus, Active Light integrează cunoștințele dobândite prin studii și cercetări, împreună cu o vastă experiență practică în diferite domenii de aplicare. Prin adoptarea unei abordări holistice, Active Light răspunde relației speciale dintre oameni și lumină și oferă lumina potrivită la momentul potrivit – chiar prin zi și noapte.

Active Light sprijina oamenii pe trei nivele – vizual, emotional si biologic

Lucrări de lumină dinamice

Active Light oferă o valoare adăugată durabilă în fiecare aplicație prin punerea accentului ferm pe cerințele specifice. În funcție de nevoile, sarcinile și preferințele individuale, Active Light este definit printr-o dinamică care ajută la stabilizarea bioritmului natural al ființei umane, care să permită un confort vizual maxim și stimularea emoțiilor pozitive.

Crearea de lumină creează inspirație – lumina potrivită nu numai optimizează confortul vizual în birou. Active Light aduce dinamica luminii naturale la locul de muncă, sprijină bioritmul natural și sporește bunăstarea și satisfacția, contribuind în același timp la încurajarea unei atmosfere pozitive în ceea ce privește comunicarea și creativitatea. De exemplu, noul concept MELLOW LIGHT ar putea fi inclus în acest tip de soluție de iluminat. Cu ajutorul tehnologiei tunable White și a sistemelor inteligente de control, cum ar fi LITECOM, acest corp de iluminat adaptează temperatura culorii și intensitatea luminii pe tot parcursul zilei. În plus, MELLOW LIGHT oferă mai multă lumină decât nivelul prevăzut în cele mai recente standarde de iluminat, oferind utilizatorilor posibilitatea de a lucra cu până la 800 lux, în funcție de preferințele individuale și sarcinile curente.

Creând lumină creăm precizie – Active Light în aplicațiile industriale ia în considerare nevoile vizuale, emoționale și biologice atât pentru cei care sunt ocupați în timpul zilei cât și cei pentru cei care lucrează noaptea. Iluminatul pe bază de activitate este, de asemenea, posibil, atunci când sistemele de control al iluminatului sunt completate cu senzori inovatori, cum ar fi senzorul de contrast ATIVO. Tehnologia noului senzor nu numai că transmite informații despre lumină și prezență, dar poate chiar să recunoască numărul și localizarea oamenilor într-un spațiu, împreună cu frecvența și modelele mișcărilor lor. Această capacitate permite ca scenariul de iluminat corect să fie folosit pentru o anumită activitate dar și oferă un plus de siguranță, precizie și calitate.

Creând lumină creăm emoție – Îmbinând Active Light cu abordarea de iluminat Limbic® Zumtobel în aplicații de retail, este posibilă prezentarea impecabilă a unor mărci și produse pentru grupuri țintă specifice. Se creează experiențe emoționale care fac apel la toate simțurile consumatorului. Corpurile de iluminat cum ar fi PANOS Infinity valorifică  tehnologia tunableWhite pentru a oferi o redare excelentă a culorilor Ra 90 într-o gamă largă de temperaturi de culoare. Acest lucru garantează o flexibilitate maximă constructivă, pentru că lumina poate fi adaptată cu atenție la completarea culorii și materialului produsului. Aceasta, la rândul său, facilitează percepția clientului și, prin urmare, o mai corectă și mai precisă evaluare a calității.

Active Light aduce dinamica luminii naturale la locul de munca, sprijina bioritmul natural si sporeste bunastarea si satisfactia

Active Light se concentrează asupra protecției operelor de artă sensibile în domeniul artei și culturii, creând în același timp în același timp experiențe senzoriale autentice și inspirate pentru vizitator. SuperSystem este ideal pentru instrumentul de iluminat pentru a rezolva dificile și variate sarcini de iluminat asociate cu muzee și galerii. Pentru petele delicate, care rămân foarte mult în fundal, se poate apela la o gamă largă de accesorii care să fie combinate cu controlul iluminatului pentru a obține efectul maxim pentru fiecare piesă de artă.

Crearea de lumină creează o interacțiune – Active Light oferă pentru spații publice, piețe și străzi farmec și caracter, ceea ce le face mai atractive și îmbunătățește modul în care oamenii interacționează cu lumea din jurul lor. În aplicații din aer liber, Zumtobel utilizează instrumente modulare de iluminat, cum ar fi SUPERSYSTEM outdoor, pentru a acoperi iluminatul diferențiat și pentru a răspunde nevoilor variate ale indivizilor atunci când se înserează. Integrarea adecvată a tehnologiei de control corecte, combină mai multe niveluri de lumină cu efecte tridimensionale specifice pentru a maximiza confortul vizual, siguranța și calitatea generală a vieții în aer liber.

Lumina activă oferă lumina potrivită la momentul potrivit

Pentru a imita cu atenție dinamica luminii naturale, Active Light utilizează corpuri de iluminat Zumtobel cu tehnologia Zumtobel tunableWhite, care permite reglarea perfectă a temperaturii de culoare și a intensității luminii, pentru a reflecta schimbările subtile în lumina soarelui. În birouri și clădiri industriale, tunableWhite sprijină bioritmul uman, cu lumină de culoare alb-rece până la începutul după-amiezii, urmată de o lumină de mai mică intensitate și cu nuanțe luminoase mai caldă când se apropie seara. În aplicații cum ar fi arta și cultura sau în retail, beneficiul cheie este posibilitatea de a adapta temperatura de culoare, pentru a obține cea mai bună prezentare posibilă a exponatelor și a produselor. În funcție de anumite tonuri și materializări, acest nivel de autenticitate și de calitate se poate realiza numai prin asigurarea iluminatului în culori corecte.

Pe lângă corpurile de iluminat tunableWhite, tehnologiile inteligente ale senzorilor și sistemelor de management al iluminatului, cum ar fi LITECOM, pot juca un rol crucial împreună cu Active Light. Aceste componente au în memorie date de calendar și fie integrează, fie completează cantitatea de lumină naturală disponibilă pentru a oferi scenariul de iluminat potrivit la momentul potrivit – și pentru a asigura un bilanț energetic optim. Soluțiile de iluminat care utilizează inovații ca senzorul multizonal ATIVO pun un accent în plus asupra individului. Acest lucru se realizează prin ajustarea în mod proactiv a scenariului de iluminat în conformitate cu scopul urmărit, poziția și numărul  persoanelor din cameră.

Share