Camerele mobile AUTODOME IP 4000i, 5000i şi 7000 de la BOSCH

Bosch prezinta: Camerele mobile AUTODOME IP 4000i, 5000i şi 7000

Domeniul securităţii reprezintă de ani de zile o „cursă a pixelilor”. Totul se rezumă la detalii, lucru lesne de înţeles dacă avem în vedere faptul că în acest domeniu, detaliile fac diferenţa. Este foarte important ca operatorii să vadă toate informaţiile relevante pentru a putea acţiona mai rapid şi cu o un grad mai mare de precizie atunci când se produc anumite evenimente. Detaliile sunt importante atunci când e nevoie de identificarea de persoane sau oferirea de dovezi de necontestat.

Dar ce se întâmplă atunci când un obiect aflat în mişcare iese din câmpul vizual al camerei? Familia de camere mobile AUTODOME IP este răspunsul. Aceste camere au abilitatea de a localiza rapid şi de a urmari cu precizie (in mod automat sau manual) persoane sau alte tinte aflate în mişcare – chiar şi atunci când aceasta se află la o distanţă considerabilă , cu mult mai mare decat câmpul vizual obisnuit al unei camere fixe. Mai mult, camerele mobile oferă nivelul de zoom necesar pentru a identifica obiectele sau persoanele de interes de la mare distanţă.

Toate camerele AUTODOME IP au functia de Video-Analiza (Video Analytics) incorporata in mod standard. Acest fapt le permite să ofere – cu uşurinţă, date/informatii relevante pentru o serie de multe alte aplicaţii fata de cele clasice de securitate; precum asigurarea respectării regulilor în trafic, a zonelor cu parcare interzisă, detectarea vehiculelor ce merg în sens opus sau date privind gradul de ocupare (numărul de vehicule ce intră / părăsesc o parcare).

AUTODOME IP starlight 7000 oferă un beneficiu unic: tehnologia Starlight combinată cu Analiza Video Inteligenta (Intelligent Video Analytics). Fără a avea nevoie de iluminare aditionala, AUTODOME IP starlight 7000 asigura imagini color atunci când alte camere vor fi trecut de mult in modul monocrom. Acest lucru îmbunătăţeşte semnificativ nivelul de securitate, utilizatorii putând folosi la maximum capacitatea de Analiză – Video, inclusiv cu detectii pe baza de culoare în scene cu o lumină ambientală minimă (până la 0.0077 lucşi).

Funcţa Intelligent Tracking contribuie şi ea la o securitate sporită. La aparitia unei tinte in miscare funcţia Intelligent Tracking poate declanşată urmarirea respectivei tinte in mod automat sau printr-un simplu click al operatorului de securitate. Odată ce funcţia de Intelligent Tracking este activată, aceasta asigură  o urmărire automată şi constantă a tintelor mobile.

Tehnologia Starlight şi Video-Analiza Inteligenta integrată, împreună cu gradul de protectie NEMA-TS2 al camerei, fac din  AUTODOME IP starlight 7000 candidata ideală pentru proiectele de monitorizare a traficului.

Camerele AUTODOME IP 4000i şi IP 5000i beneficiaza de asemenea de Video-Analiza, Essential Video Analytics fiind standard incorporata in acestea. Acest lucru le permite camerelor să inteleaga evenimentele ce se desfasoara la locul de instalare si sa vă alerteze din primele momente, în cazul în care apar potenţiale ameninţări. De asemenea, Essential Video Analytics ajuta in a găsi instant imaginea video relevantă din zeci de ore de inregistrari stocate. Însă aceste camere asigură mai mult decât securitatea, ele pot oferi deasemenea statistici interesante precum numărul de oameni dintr-un anumit perimetru, pot analiza comportamentele sau pot asista în impunerea normelor de sănătate şi siguranţă, spre exemplu în cazul unei ieşiri de urgenţă blocate.

Video-Analiza permite datelor video să fie mai uşor de manipulat. Fiind posibilă setarea anumitor alarme, spre exemplu atunci când cineva se apropie sau se urcă pe un grad, operatorii de securitate vor fi alertaţi în momentul în care această regulă de alarmare se produce. Camerele ot fi chiar configurate pentru a recunoaşte schimbările de viteza, de directie sau de forma a tintelor mobile.

AUTODOME IP 4000i oferă echilibrul perfect dintre aspect şi performanţă. Concepute pentru a fi utilizate la interor, carcasa discretă a camerelor le integrează perfect în decor. Acestea pot acoperi o suprafaţă considerabilă, graţie funcţiilor tip full pan / tilt şi capabilităţii de zoom a imaginii de până la 12 ori. De asemenea, pot identifica obiecte ce se mişcă rapid, la rezoluţii de 1080p şi distanţe de până la 88 de meteri, cu 60 de cadre pe secundă.

Pentru proiectele ce necesită supavegherea unui perimetru larg, atât la interior, cât şi la exterior, AUTODOME IP 5000i este alegerea potrivită. Cu zoom-ul său optic de 30x, rezoluţia de 1080p şi 60 de cadre pe secundă, identificarea obiectelor ce se deplaseează rapid se poate face de la distanţe de până la 190 de metri în timpul zilei, chiar şi în condiţii mai puţin favoabile.

În cazurile în care obiectele trebuie indentificate de la mare distanţă, pe întuneric absolut, iar imaginea trebuie să fie de o calitate înaltă, AUTODOME IP 5000i este răspunsul. Pe timpul zilei, aceasta oferă aceeaşi calitate a imagini ca şi AUTODOME IP 5000i, însă pe timpul nopţii, modelul IP 5000i IR face posibilă identificarea obiectelor de la o distanţă de până la 150 de metri, graţie sursei cu infraroşu incorporate, care asigură iluminarea optimă a obiectelor, indiferent de nivelul de zoom.

AUTODOME IP starlight 7000 oferă ca funcţie standard tehnologia Starlight Bosch, precum şi o rezoluţie de 1080p şi o rată a cadrelor de 30 cadre/secundă. Acest lucru permite captarea imaginilor color cu un grad înalt de detalii, în condiţiile unei lumini ambientale minime.  (până la 0.0077 lucşi). Obiectele ce se deplasează cu viteză pot fi cu uşurinţă detectate, graţie ratei framerate ridicate. Expunerea perfectă a obiectelor (în mişcare) în cadre cu o luminozitate inegală este asigurată de către funcţia High Dynamic Range, de 120 dB.

Atunci când sunt vizionate scene înceţoşate sau cu un contrast scăzut, vizibilitatea este îmbunătăţită cu ajutorul funcţiei Intelligent Defog. Calitatea excelentă a imaginii oferită de către camerele AUTODOME IP starlight 7000 este susţinută de către o carcasă solidă, rezistentă la impact, la medii cu umiditate ridicată şi la temperaturi de la -40°C la + 55°C.

Toate camerele AUTODOME IP 4000i şi 5000i oferă funcţiile de reducere inteligentă a zgomotului, Intelligent Dynamic Noise Reduction, şi redarea inteligentă, alături de compresia video H.265. În funcţie de conţinutul scenei filmate, aceasta reduce valoarea bitrate cu până la 80% şi ajută la reducerea substanţială a încărcării reţelei şi a necesitatilor de stocare.

Share