Tridonic și Casambi: soluție versatilă pentru controlul  wireless  al iluminatului

Parteneriatul promovează tehnologia inovatoare de control

Dornbirn, 1 iulie 2019. Tridonic și Casambi s-au asociat  pentru a dezvolta o nouă soluție inovatoare de control wireless a iluminatului. Sistemul wireless basicDIM de la Tridonic, bazat pe tehnologia Bluetooth de joasă energie (BLE) de la Casambi, oferă o soluție interconectată și interoperabilă pentru conectarea wireless a corpurilor de iluminat fără probleme.

Controlul wireless al iluminatului deschide o multitudine de noi posibilități. Toate părțile implicate în instalarea unui nou sistem de iluminat – de la producătorul de corpuri de iluminat și de la instalator până la administratorii de clădiri și  la utilizatorul final – vor beneficia de flexibilitatea și versatilitatea pe care tehnologiile wireless le oferă. De asemenea, infrastructurile de iluminat existente pot fi ușor actualizate și dotate cu caracteristici suplimentare.

Parteneriatul tehnologic are ca rezultat un portofoliu pentru o soluție completă

Tridonic, furnizor mondial de tehnologie de iluminat, și Casambi, un pionier în controlul iluminatului wireless, au colaborat pentru a dezvolta o soluție inovatoare de management al iluminatului wireless. Parteneriatul culminează cu gama  basicDIM Wireless de la Tridonic, care cuprinde dispozitive LED, module de comunicații, senzori, interfață utilizator și software-ul  4remote BT App.

„În ultimii ani, tehnologia Casambi de control wireless al iluminatului bazată pe tehnologia Bluetooth Low Energy a devenit o platformă principală pentru controlul inovator. Îmbinarea tehnologiei Casambi cu experiența noastră îndelungată în dezvoltarea componentelor de iluminat a dus la un nou sistem flexibil și versatil, care este benefic pentru fiecare jucător din industria de iluminat. Cooperarea strânsă în fazele de dezvoltare și testare dintre companiile noastre s-a dovedit a fi extrem de fertilă și suntem mândri să comercializăm acum noul sistem „, explică Bert Tuyt, Senior Director Global Systems la Tridonic.

„Interconectarea și interoperabilitatea wireless reprezintă fundamentul tehnologiei noastre. Suntem mândri că am găsit un partener în Tridonic care folosește acești piloni pentru a dezvolta și comercializa soluțiile Casambi Ready. Dispozitivele și software-ul dezvoltat oferă beneficii multiple producătorilor de iluminat, instalatorilor, administratorilor de clădiri și, mai ales, utilizatorilor finali, care sunt întotdeauna principala prioritate în procesele de dezvoltare ale companiei noastre și  ale firmei Tridonic „, scrie fondatorul Casambi, Timo Pakkala.

Cele trei versiuni diferite ale driver-elor Tridonic Casambi Ready echipate cu modulul de bază basicDIM integrat acoperă un spectru larg de aplicații pentru o gamă largă de tipuri de corpuri de iluminat

 

basicDIM Wireless aduce valoare adaugată instalațiilor de iluminat

Tehnologia basicDIM Wireless de la Tridonic este soluția ideală pentru comunicația wireless cu corpurile de iluminat fără a necesita cablaje sau construcții suplimentare. Controlul convenabil prin Bluetooth, comutarea on/off și funcțiile de dimare sunt la fel de simple precum gruparea corpurilor de iluminat și crearea setărilor de iluminat. Ideal pentru clădirile de birouri sau sălile de clasă, fiecare cameră și zonă, sistemul beneficiază de ușurința în utilizare a sistemului și de inteligența multifuncțională.

Pentru a exploata beneficiile sistemului basicDIM Wireless, corpurile de iluminat pot fi echipate cu driverele Casambi Ready Tridonic LED sau pot fi ulterior upgradate cu modulele basicDIM Wireless. Senzorii wireless basicDIM integrat sunt adiționalul ideal pentru sistem, deoarece permit detectarea gestionării zilnice și a prezenței. Tehnologia wireless de bază Casambi Ready basicDIM permite economisirea de energie în birouri în plan deschis, flexibilitatea designului pentru sălile de conferințe, iluminatul personalizat pentru birouri și controlul pentru iluminarea spațiilor cu lumină caldă  sau energizantă.

 Cele trei versiuni diferite ale driver-elor Tridonic Casambi Ready echipate cu modulul de bază basicDIM integrat acoperă un spectru larg de aplicații pentru o gamă largă de tipuri de corpuri de iluminat.

Despre Tridonic

Tridonic este un furnizor mondial de tehnologie de iluminat, ce sprijină clienții săi cu hardware și software intelligent și oferă cel mai înalt nivel de calitate, fiabilitate și economie de energie. Ca un motor global de inovare în domeniul tehnologiei de rețea bazate pe iluminat, Tridonic dezvoltă soluții scalabile și orientate spre viitor, care permit noi modele de afaceri pentru producătorii de iluminat, administratorii de clădiri, integratorii de sisteme, planificatori și multe alte tipuri de clienți.

Pentru a promova viziunea „Internetului Luminii”, Tridonic se bazează pe parteneriate cu alți specialiști. Scopul este dezvoltarea în comun a unor soluții tehnologice inovatoare care transformă sistemele de iluminat în rețele inteligente și permit astfel servicii asociate. Expertiza sa profundă în domeniul tehnic face ca Tridonic să devină un partener ideal pentru mărcile stabilite și pentru noii veniți pe piață.

Tridonic este compania tehnologică a grupului Zumtobel și are sediul în Dornbirn, Austria. În anul fiscal 2018/19, Tridonic a generat vânzări de 348,3 milioane de euro. 1.778 de angajați cu înaltă calificare și o prezență la nivel mondial de vânzări în peste 50 de țări reflectă angajamentul companiei de a dezvolta și implementa sisteme de iluminat noi, inteligente și conectate.

www.tridonic.com

Despre Casambi

Fondată în 2011, platforma software Casambi pentru controlul iluminării wireless permite utilizatorilor de dispozitive inteligente să interacționeze fără efort cu iluminatul modern din jurul lor. Bazat pe tehnologia Bluetooth low energy, soluția Casambi premiată oferă o experiență dinamică a utilizatorilor, o fiabilitate excepțională și performanțe de neegalat. De la controalele de bază, corpuri de iluminat individuale la soluții la scară industrială, cu control la distanță în cloud, monitorizare și înregistrare de date, tehnologia Casambi poate fi ușor integrată la costuri scăzute în corpuri de iluminat, șoferi și module. În plus, instalațiile pot beneficia de o funcționalitate avansată de control al iluminării, cu un minim de hardware și cheltuieli de implementare. Casambi își dezvoltă produsele în Finlanda și are un serviciu de vânzări și suport în creștere în Europa, America de Nord și Asia. Pentru mai multe informații, vizitați www.casambi.com.

Share