ABB iese din business-ul de invertoare solare

ABB a anunțat achiziția diviziei sale de invertoare solare de către compania italiană FIMER S.p.A.  Tranzacția va spori perspectivele viitoare ale business-ului de invertoare solare și va permite ABB să își concentreze portofoliul de business pe alte piețe în creștere.

Business-ul ABB de invertoare solare are aproximativ 800 de angajați în peste 30 de țări, cu unități de producție și de cercetare-dezvoltare situate în Italia, India și Finlanda. Acesta include afacerea de invertoare solare de la Power-One, achiziționată de divizia ABB de Automatizare și Acționări în 2013. Business-ul oferă un portofoliu cuprinzător de produse, sisteme și servicii pentru diferite tipuri de instalații solare. Această activitate aparține în prezent business-ului Electrificare al companiei ABB și a realizat venituri de aproximativ 290 milioane USD în 2018.

Ambele companii vor asigura o tranziție lină atât pentru clienți, cât și pentru angajați. FIMER va onora toate garanțiile existente, iar ABB va compensa FIMER pentru preluarea afacerii și a obligațiilor acesteia.

Ca rezultat, ABB se așteaptă să înregistreze o taxă non-operațională după impozitare de aproximativ 430 milioane USD în cel de-al doilea trimestru al anului 2019, rezultatele de la jumătatea anului 2019 fiind impactate în consecință iar aproximativ 75% din această taxă este reprezentată de ieșirile de numerar pe care le va plăti FIMER de la data încheierii tranzacției până în anul 2025. În plus, ABB preconizează până la 40 milioane USD costuri de separare aferente, începând din a doua jumătate a anului 2019.

După încheierea tranzacției, ABB se așteaptă ca marja operațională EBITA pentru business-ul Electrificare să fie afectată pozitiv cu puțin peste 50 de puncte de bază, sprijinind astfel progresul afacerii către coridorul marjei țintă de 15-19 procente.

Finalizarea este preconizată să aibă loc în primul trimestru al anului 2020 și va fi supusă anumitor condiții, inclusiv finalizarea procesului de separare și consultare prealabilă cu organismele reprezentante ale angajaților.

Tarak Mehta, Președintele business-ului Electrificare al ABB: „Cesionarea este în conformitate cu strategia noastră de gestionare continuă și sistematică a portofoliului în scopul creșterii competitivității, concentrării asupra calității veniturilor și a creșterii segmentelor. Solar-ul este un focus  bine stabilit și esential pentru FIMER și ca atare, credem că FIMER este un proprietar foarte bun pentru business-ul ABB din domeniul invertoarelor solare. Combinația portofoliilor în cadrul FIMER va sprijini creșterea în continuare a vânzărilor. Prin oferta noastră inteligentă de joasă și medie tensiune, ABB va continua să integreze energia solară într-o gamă de soluții inteligente, incluzând clădiri inteligente, stocare de energie și încărcarea autovehiculelor electrice. ”

Filippo Carzaniga, Chief Executive Officer al FIMER: „Suntem bucuroși să anunțăm acest nou pas în dezvoltarea noastră, deoarece concentrarea FIMER pe business-ul solar va fi mult sporită prin această integrare. Angajamentul nostru de a influența în mod pozitiv piața energiei va fi realizat prin dezvoltarea de noi platforme de produse și tehnologii digitale inovatoare. Vom continua activitatea excelentă realizată de ABB în ultimii ani, combinând resurse prețioase, cunoștințe și experiență acumulată în Italia și în întreaga lume. Cu un portofoliu consolidat, suntem mai bine plasați pentru a modela viitorul acestei afaceri din ce în ce mai strategice „.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este lider în tehnologia de pionierat, având o ofertă completă pentru industriile digitale, are o istorie de inovare de peste 130 de ani și  este astăzi un lider în industria digitală, operând prin patru business-uri lider la nivel mondial: Electrificare, Automatizare Industrială, Mișcare, Robotică & Acționări, susținute de platforma digitală comună ABB Ability ™. Business-ul lider de piață al ABB din domeniul Rețelelor Energetice va fi cedat companiei Hitachi în 2020. ABB operează în peste 100 de țări, cu aproximativ 147.000 de angajați. www.abb.com

FIMER Înființată în 1942 și activă în tehnologia din domeniul invertoarelor din 1983, FIMER este al optulea cel mai mare producător de invertoare din lume. Activitatea sa principală constă în producerea de invertoare pentru centrale fotovoltaice, stații de sudare și încărcare pentru vehiculele electrice la unitatea sa operațională și integrată din Vimercate, Italia. FIMER și-a construit avantajul competitiv în ceea ce privește inovația continuă și calitatea ridicată, atât în ceea ce privește produsele, dar și serviciile pentru clienți. www.fimer.com

Aceasta este informația pe care ABB Ltd este obligată să o publice în conformitate cu Regulamentul UE privind Abuzul de Piață. Informațiile au fost transmise spre publicare, prin intermediul agenției persoanelor de contact prezentate mai jos, la ora 7:00 CEST, la 9 iulie 2019.

Notă importantă despre informațiile în perspectivă

Acest comunicat de presa contine declaratii anticipative legate de vanzarea afacerii de invertoare solare a ABB. Astfel de declarații anticipative pot fi identificate prin cuvinte cum ar fi planifică, intenționează, se așteaptă și alți termeni similari. Astfel de declarații anticipative se bazează pe așteptările actuale și implică riscuri și incertitudini inerente, inclusiv factori care ar putea întârzia, devia sau schimba oricare dintre ele și ar putea determina rezultate care să difere semnificativ de așteptările actuale. Nici o declarație de perspectivă nu poate fi garantată. Printre alte riscuri, nu poate exista nici o garanție că vânzarea va fi finalizată sau, dacă va fi finalizată, că se va încheia în intervalul de timp anticipat sau că beneficiile preconizate ale vânzării vor fi realizate. Declaratiile anticipative din comunicatul de presa ar trebui evaluate impreuna cu numeroasele incertitudini care afecteaza business-ul ABB, in special cele identificate in discutia factorilor de precautie din raportul anual al ABB privind formularul 20-F pentru anul incheiat la 31 decembrie 2018. ABB nu îsi ia nici un fel de obligație de a actualiza public orice declarație de perspectivă, fie ca urmare a unor informații noi, evenimente viitoare sau altfel.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați:
Media Relations
Daniel Smith
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.com
Investor Relations
Jessica Mitchell
Phone: +41 43 317 71 11
Email: investor.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

http://www.abb.com

 

-ZURICH, ELVETIA, 9 IULIE, 2019-

Share