Tesla va instala 3 superchargere în București, Craiova și Brăila

Informaţia apare pe site-ul oficial al companiei şi a fost confirmată pe Twitter, chiar de CEO-ul Elon Musk. Tesla își propune de altfel să amplaseze stații de încărcare rapidă pentru autovehicule electrice în întreaga lume. Numărul și densitatea acestora variază, în Germania fiind câteva zeci de stații,  iar în Bulgaria una singură.

Lista completă a acestora structurată pe țări și localități, se găsește la adresa de internet :

https://www.tesla.com/findus/list

Prin  extinderea infrastructurii de stații de încărcare, Tesla sprijină astfel direct și mărirea numărului de vehicule electrice. Pe de altă parte, furnizarea de energie electrică pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice și asigurarea funcționării acestor stații vor oferi oportunități noi de afaceri pentru viitor. Mai multe proiecte de construcție de stații de încărcare  a vehiculelor electrice se derulează în Europa. Dacă stațiile de încărcare normale, cu durate de încărcare  de circa 8 ore, pentru un singur vehicul,  nu implică costuri mari și montajul lor este relativ simplu, ele putând fi montate și la domiciliul posesorilor de vehicule electrice,   stațiile de încărcare rapidă sau ultrarapidă (Fast Chargers sau Super Chargers)  sunt mai costisitoare, permit echiparea cu mai multe prize de încărcare pentru mai multe vehicule simultan, și vor putea fi montate și în afara orașelor, pe autostrăzi, pentru a permite efectuarea de călătorii mai lungi cu vehiculele electrice.

 

Compatibilitatea cu priza CCS

Superchargerele  ce vor fi instalate de Tesla în Europa vor  fi echipate cu conector  CCS/Combo2 , conform cu standardul IEC 62196-3. Vor fi  posibile astfel și încărcarea rapidă în c.c. folosind priza din partea inferioară a CCS și încărcarea normală  în c.a. folosind priza Type 2, plasată în partea superioară a CCS, standardizată în Europa. Vehiculele Tesla mai vechi, Model S și Model X, echipate numai cu priza proprie de  c.c.  TESLA,  vor putea folosi în Europa noile superchargere direct , fie cu adaptorul CHAdeMO.

Tesla va echipa de acum vehiculele sale Model 3 vândute pentru Europa cu o priză CCS/Combo 2, pentru a permite compatibilitatea cu celelalte stații de încărcare  rapide instalate în Europa.

Share