Siemens da semnalul sustenabilitatii la conferinta Natiunilor Unite din Rio de Janeiro

Statuia Mantuitorului Hristos straluceste in verde cu ajutorul tehnologiei de eficientizare energetica Osram

statuia Mantuitorului Hristos de pe muntele Corcovado

Inundata in lumina verde special pentru conferinta Natiunilor Unite pe tema dezvoltarii sustenabile din Rio de Janeiro, statuia Mantuitorului Hristos de pe muntele Corcovado a devenit de astazi un simbol pentru sustenabilitate, vizibil de la kilometrii departare. Trei sute de proiectoare LED de ultima generatie de la compania Osram, subsidiara a grupului Siemens, ilumineaza simbolul conferintei, care este una dintre cele sapte minuni ale lumii. Pentru a marca a 80-a aniversare a statuii in anul 2011, Osram a echipat statuia monument cu tehnologie de iluminare de ultima ora. Noul sistem LED reduce necesarul de energie pentru iluminarea atractiei inalte de 40 de metri cu mai mult de 75 la suta. Solutiile de management al iluminarii (lighting management) alaturi de produsele de iluminat cu eficienta ridicata pot genera economii de energie de pana la 80 la suta. Iluminatul artificial reprezinta aproximativ 20 la suta din consumul mondial de electricitate. In timpul conferintei Natiunilor Unite, un numar mare de proiecte Siemens demonstreaza cum tehnologiile care sunt deja disponibile astazi pot sa face ca dezvoltarea continua a umanitatii sa fie sustenabila si eficienta din punct de vedere al energiei.

Rio the Janeiro cu Muntele Sugarloaf si Golful Guanabara

Rio+20, conferinta Natiunilor Unite pe tema dezvoltarii sustenabile, va atrage un numar mare de sefi de state si de factori de decizie din intreaga lume. Conferinta va avea loc intre 20 si 22 iunie 2012 – la 20 de ani distanta de la Summit-ul Pamantului, conferinta istorica a Natiunilor Unite pe temele Mediului Inconjurator si al Dezvoltarii. De aici si numele conferintei: Rio+20. Un numar de crize recente – inclusiv politice, economice sau dezastre naturale – au expus o lipsa a gandirii sustenabile in multe domenii. Megatendinte precum urbanizarea, globalizarea si schimbarea demografica reprezinta modele tarditionale si provocatoare de crestere si dezvoltare . Unul dintre obiectivele conferintei Rio+20 este de a identifica raspunsul corect pentru astfel de provocari.

Impreuna cu partenerii sai din cadrul Natiunilor Unite si cu Fundatia Siemens, Siemens va avea o prezenta puternica in Rio inainte si dupa incheierea conferintei, demonstrand ca este o companie dedicata actiunii. Pe 18 iunie, Siemens va prezenta principalele concluzii ale unei viziuni comprehensive pentru orasul Rio de Janeiro din anul 2030.

Expozitia intitulata – Tehnologia in actiune – va demonstra cum inovatia sprijina dezvoltarea sustenabila atat la nivelul de baza cat si la cel al solutiilor tehnologice sofisticate.

Doi membrii ai board-ului Siemens AG, Barbara Kux si Roland Busch, vor sosi in Rio.

Barbara Kux

Dr. Roland Busch

Prin prezenta la conferinta Rio+20, Siemens va populariza nevoia urgenta pentru o actiune globala coordonata si va demonstra ca solutiile eficiente pentru o dezvoltare sustenabila exista inca de astazi. Putem sa actionam acum prin aplicarea acestor solutii in zone precum transportul, productia si distributia energiei si prin procese industriale de inalta eficienta energetica.

Share