Seiko Epson Corporation lansează o nouă linie de roboți

 Noua serie ProSix-S5 este slim, compactă și rapidă

 București, 15 decembrie 2010 – Seiko Epson Corporation® anunță lansarea seriei S5, o nouă linie de roboți industriali articulați vertical, cu șase axe, din gama ProSix. Seria S5, cu modelele S5 și S5L, continuă tradiția seriei PS de roboți verticali cu șase axe, ce beneficiază de tehnologia unică Epson Smart Motion Control*. Această serie permite o acuratețe uimitoare a traseului și o viteză de lucru ridicată, cu un nivel de vibrații redus. Noii roboți sunt proiectați astfel încât să asambleze rapid și precis chiar și componentele mai mici, iar designul lor compact contribuie la eficientizarea spațiului.

 

Avantajele seriei S5

1.  Agilitate și repetabilitate ridicată, fiind unii dintre cei mai buni roboți din clasa lor

  • Având unul dintre cele mai scurte cicluri de lucru din clasa lor, acești roboți se descurcă excelent în procesul de asamblare, care cere viteză și acuratețe.
  • Ciclul standard de lucru este în medie de 0.4 secunde, cu o repetabilitate de +/-0.02 mm (S5) și de +/-0.03 mm, la modelul S5L cu braț lung

 2.  Eficientizare a spațiului

• Design slim, cu o rază largă de mișcare

–    Aria cotului (braț J3) este doar jumătate din cea a modelelor seriei PS precedente

–    Construcție compactă, având o arie de operare de 1,7 ori mai mare decât cea a seriei PS, iar spațiul ariei de operare este de 46 de ori (S5) și de 87 de ori (S5L) mai mare decât volumul cubic al robotului. Acești roboți sunt soluția perfectă pentru clienții care doresc să utilizeze cât mai puțin spațiu și să facă linia de asamblare cât mai compactă.

–    Axa J5 are raza de mișcare cu 10% mai amplă decât modelele precedente, având o încheietură cu o mare mobilitate, de +/-135 grade.

 3.  Compatibilitate cu o varietate mare de medii de lucru

– Acești roboți pot fi instalați în medii de operare diverse, fiind disponibili în format standard sau având protecție îmbunătățită împotriva prafului sau a apei (IP65)

 4.  Green Automation

Având o singură linie de curent de 230V, noul produs consumă doar 1 KVA, în medie. Astfel, utilizatorii își pot reduce consumul de energie și costurile de operare.

 * Tehnologia Epson Smart Motion: Noul modul de accelerare/ decelerare și celelalte tehnologii originale Epson de control permit o viteză ridicată de operare, cu un nivel redus de vibrații, prin optimizarea mișcării robotului (mișcări drepte și arcuite și un proces de mișcare la transportarea greutăților)

  Despre Epson

Epson (www.epson.ro) este lider global în produse de imagine și încearcă permanent să surprindă așteptările clienților din toată lumea prin tehnologiile sale compacte, de înaltă precizie, ce oferă posibilitatea de economisire a energiei. Gama Epson include produse începând de la imprimante și proiectoare 3LCD business sau home cinema, până la dispozitive cu cristale sau electronice.

Condus de Seiko Epson Corporation cu sediul central în Japonia, grupul Epson are 80.000 de angajați în 102 companii din toată lumea și aduce contribuții permanente mediului și comunităților în care operează. http://global.epson.com/

Despre Epson Europa

Epson Europa B.V., cu sediul în Amsterdam, este centrul zonal al grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia și Africa. Având 2.400 de angajați, vânzările Epson Europa în anul fiscal 2009 au fost de 1,875 de milioane de euro. http://www.epson-europe.com/

Share