Schneider Electric achiziționează compania americană Lee Technologies

  București, 12 aprilie 2011 — Schneider Electric, specialistul global în managementul energiei, anunță achizitionarea companiei Lee Technologies, un important furnizor de servicii pentru centrele de date din America de Nord.

 Cu sediul central în Fairfax, Virginia, Lee Technologies are peste 300 de angajați, înregistrând în 2010 vânzări de peste 140 milioane de dolari (aproximativ 104 milioane euro). Compania este specializată în oferirea de servicii  specifice pentru centre de date, inclusiv centre de monitorizare permanentă, de la distanță, a operațiunilor locale pentru infrasctructuri critice. Lee Technologies are clienți din zona guvernamentală, a serviciilor financiare, telecomunicațiilor, tehnologiei informației și sănătății.

 Lee Technologies va îmbogăți expertiza Schneider Electric prin servicii de consultanță, prospectare zonală, design, descrierea și selecția echipamentelor pentru integrare, punere în funcțiune, recrutarea personalului pentru punctele de lucru, întreținere și monitorizare proactivă, de la distanță, 24/7.

 Această gamă de servicii va îmbunătăți abilitățile de business în domeniul IT ale Schneider Electric și capacitatea companiei de a furniza soluții pentru centre de date, categorie de consumatori finali aflată în continuă creștere la nivel mondial, cu cele mai înalte standarde în privința consumului de energie și al fiabilității.

 Laurent Vernerey, vicepreședinte executiv Schneider Electric în sectorul IT, a declarat: ”Lee Technologies posedă o cunoaștere profundă și temeinică atât a nevoilor clienților, cât și a operațiunilor din centrele de date. Această combinație unică între expertiza de business, cea tehnică și serviciile disponibile de-a lungul întregului ciclu de viață a unui centru de date, va lărgi baza noastră de clienți, ne va ajuta să extindem aria serviciilor oferite și ne va permite să satisfacem nevoile clienților oferindu-le cele mai complete soluții”.

foto Laurent Vernerey, vicepreședinte executiv Schneider Electric în sectorul IT
Laurent Vernerey, vicepreședinte executiv Schneider Electric în sectorul IT

“Suntem încântați că avem șansa să ne alăturăm companiei Schneider Electric, pe care am apreciat-o întotdeauna. Avem toată încrederea că oferta noastră largă pentru centrele de date va fi bine poziționată și va înregistra oportunități de creștere în viiitor”, a declarat John C. Lee IV, CEO și Președinte în cadrul Lee Techonologies.

foto John C. Lee IV, CEO și Președinte în cadrul Lee Techonologies
John C. Lee IV, CEO și Președinte în cadrul Lee Techonologies

Se așteaptă ca prin această achiziție să se înregistreze o creștere a profitului per acțiune încă din primul an. De asemenea, se estimează că achiziția va corespunde criteriilor Schneider Electric de rentabilitate a investițiilor.  

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în peste 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul energiei și al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 110 000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, de încredere și eficientă, realizând venituri din vânzari în valoare de peste 19.6 miliarde de euro în 2010, prin activitatea lor constantă de a ajuta indivizii și organizațiile « să profite la maxim de resursele energetice » .

www.schneider-electric.com

Share