Schneider Electric a primit premiul „Cel mai bun endorser” în cadrul Data Centers Europe 2011

Angajamentul luat de Schneider Electric cu privire la utilizarea eficientă a energiei în centrele de date a fost bine întâmpinat de “Codul de conduită” al Comisiei europene.

București, 14 iulie 2011 – Schenider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, a fost premiat în cadrul Conferinței Data Centers Europe 2011, la categoria “Cel mai bun endorser 2011” al Codului de Conduită*. Acest premiu a fost acordat de Paolo Bertoldi, președintele Codului de Conduită, în semn de recunoștință față de angajamentul companiei de a optimiza performanțele în utilizarea energiei în centrele de date.

Schneider Electric a fost selectat pentru acest premiu dintre cele 120 de companii europene participante la concurs. Compania a fost aleasă datorită competențelor sale, sprijinului acordat și angajamentului luat față de industria centrelor de date, precum și datorită programului de economisire a energiei. Schneider Electric a semnat Codul de Conduită în aprilie 2011 și s-a alăturat furnizorilor principali de soluții pentru eficientizarea folosirii energiei. În acest sens, Schneider Electric s-a angajat:

  • Să promoveze cele mai bune practici ale centrelor de date în cadrul clienților-companii.
  • Să adopte o abordare prietenoasă față de mediul înconjurător.

 

“Suntem încântați că angajamentul nostru de a promova o abordare eco în centrele de date a fost recunoscut astăzi. De peste 10 ani Schneider Electric dezvoltă soluții de optimizare a consumului de energie cu scopul de a oferi o energie electrică mai sigură, de încredere și prin care să protejăm mediul înconjurător”, a spus Paul-François Cattier, Global Vice-President Data Center Solutions la Schneider Electric.

Premiul “Cel mai bun endorser” este rezultatul unei politici dezvoltate în urmă cu mulți ani de Aaron Davis, Chief Marketing Officer al companiei, care a vizat câștigarea recunoașterii excelenței Schneider Electric. Ca un adevărat vizionar, Paul-François Cattier, Global Vice-President Data Center Solutions, anticipează soluțiile ce vor fi necesare în viitor pentru a răspunde schimbărilor din domeniul IT din prezent.

„Întotdeauna a reprezentat o prioritate pentru noi să ne asigurăm că centrele de date funcționează cât mai eficient. Astăzi, densitatea serverului, virtualizarea și cloud computingul sunt oportunități fantastice când vorbim despre utilizarea eficientă a energiei. Dar cloud computingul necesită și ca centrele de date să fie proiectate pentru a livra densitate reală, mai multă flexibilitate și automatizare.”, spune Paul-François Cattier. “Schneider Electric oferă soluții complet integrate care optimizează consumul de energie și capacitatea de răcire din centrele de date. Tehnologia avansează rapid, la fel și cerințele consumatorilor. De aceea soluțiile noastre pot fi folosite atât pentru a actualiza și a extinde implementarea, cât și pentru a crește densitatea sistemelor IT, fără a supradimensiona centrele de date.”

* Eliberat în 2009 de Centrul de Cercetare al Comisiei Europene, “Codul European de Conduită” este primul ghid destinat utilizării eficiente a energiei în centrele de date. Scopul său este de a reduce impactul economic și de mediu a consumului în creștere de energie în camerele IT. De asemenea, codul setează principiile generale care pot fi aplicate și descrie acțiuni specifice ce pot fi desfășurate de toți jucătorii pentru folosirea optimizată a energiei fără a altera siguranța sau continuitatea serviciilor oferite de centrele de date.

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în peste 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul energiei și al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 110 000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, de încredere și eficientă, realizând venituri din vânzari în valoare de peste 20 miliarde de euro în 2010, prin activitatea lor constantă de a ajuta indivizii și organizațiile “să profite la maxim de resursele energetice” .

www.schneider‑electric.com

Despre APC by Schneider Electric

APC by Schneider Electric, lider global în furnizarea de soluții integrate de electro-alimentare de siguranță și climatizare de precizie, oferă produse, software și sisteme destinate reședințelor, birourilor, centrelor de date și mediilor industriale. Printr-un angajament strict în privința calității, APC oferă soluții revoluționare, eficiente din punct de vedere energetic pentru aplicații tehnologice critice și industriale care sunt instalate și întreținute într-un mod exemplar pe tot parcursul vieții. Soluțiile APC includ surse de putere neîntreruptibilă (UPS), echipamente de climatizare de precizie, rack-uri, software de control, monitorizare și administrare, precum și arhitectura APC InfraStruXure® – cea mai bună soluție din industrie – o soluție completă care integrează electro-alimentarea, climatizarea de precizie și administrarea.

www.apc.com

Share