Luminale 2018 , festivalul luminii la Frankfurt

Bienala Luminale este un festival in cadrul caruia sunt expuse opere de lumina dinamica (dar nu numai). Unele din aceste opere sunt adevarate spectacole in aer liber,  ele avand si sunet, asa cum a fost spectacolul desfasurat in piata Operei vechi din Frankfurt (Alte Opera) ce a relatat in cateva minute o  adevarata istorie a orasului Frankfurt, distrus in timpul ultimului razboi.

Peste 240000 de persoane au asistat la unul sau mai multe spectacole de lumina  din cadrul Bienalei de arta iluminatului si de  design urban  de la Frankfurt de anul acesta.  Pe site-ul :

https://luminale-frankfurt.de/en/startpage/

pot fi vazute toate lucrarile care au redesenat imagini din cele doua orase,  Frankfurt si Offenbach, cu ajutorul luminii si pe timpul noptii.

Au putut fi admirate adevarate opere de arta, realizate cu  lumina si culoare. Aceste opere si spectacole au aratat forta luminii si capacitatea ei de a reinventa piete, cladiri, spatii comune  pe timpul noptii, cu multa fantezie,  dar si cu tehnologie de varf.

Un numar de  149 proiecte au fost incluse in programul -catalogul Luminale 2018, desfasurata intre 18 si  23 martie anul acesta, in 5 categorii ale festivalului luminii: ART, COMMUNITY, STUDY, SOLUTIONS and BETTER CITY.

 

 

Share