Megger MFT1845 – TESTERUL MULTIFUNCTIONAL Megger CU

APARAT DE MĂSURĂ AL FACTORULUI DE ÎNCREDERE INTEGRAT

Testerul multifuncțional Megger  MFT1845 este un instrument conceput pentru testarea instalațiilor electrice de joasă tensiune, în special în locații care sunt  afectate de zgomot electric ridicat. El oferă toate testele necesare pentru a efectua certificarea electrică necesară instalațiilor electrice mono sau trifazate industriale, comerciale și rezidenţiale, printre care şi testarea impedanţei de buclă.

Efectuarea noii măsurători de impedanță a buclei fără declanşare include tehnica de analiză adaptivă numită „Aparat de măsură al factorului de încredere” Megger – metodă brevetată. Deoarece valorile impedanței buclei pot fi afectate dramatic de zgomotul perturbator din circuit (semnale perturbatoare sau armonici induse), contorul de încredere de tip arc grafic cu 51 de segmente afișează gradul de încredere în precizia măsurării impedanței buclei. Instrumentul va verifica dacă există zgomot electric perturbator și va indica acest lucru pe ecran prin simbolul sinus-barat din stânga. Dacă nu se detectează nimic, secvența de test a buclei se va încheia și se va afișa o valoare finală. Folosind pe afişaj un arc digital pentru a indica procesul analitic, măsurarea este continuu monitorizată și ajustată atunci când este prezent zgomotul electric, rezultând un rezultat de test puternic îmbunătățit și repetabil.

Zgomotul extrem poate determina ca măsurarea testului de buclă să continue mai mult de un minut. În acest caz, testerul se va opri automat, iar mărimea arcului va indica cât de bun este factorul de încredere pentru valoarea afișată. Testul poate fi oprit în timpul procesului de măsurare apăsând din nou pe butonul TEST. Dacă arcul este complet închis la sfârșitul testului, testerul MFT indică un grad de încredere mare în precizia măsurării. Dacă arcul rămâne parțial deschis încrederea acordată măsurătorii este mai mică.

Noul aparat de măsură al factorului de încredere a fost activat pe modul de măsurare a impedanței buclei cu trei fire (3Lo) ale Megger MFT1845. Aceasta înlocuiește tehnologia existentă de test buclă cu 3 fire, oferind următoarele avantaje:

  • măsurare adaptativă a buclei cu indicarea factorului de încredere
  • reprezentare grafică a „calității” măsurătorilor prin arcul digital
  • teste ale buclei stabile, repetabile pe circuite cu zgomot mare
  • eliminarea necesității de a efectua teste multiple pentru ca nu se mai obțin rezultate cu diferențe mari între ele
  • posibilitatea testării circuitelor dotate cu dispozitive RCD de 10mA și RCBO
  • opțiune pentru testarea RCD-urilor de tip B de 30mA fără riscul de declanșare

Clasa de protecție a intrărilor EN61010 CATIV vă asigură că testerul multifuncţional Megger MFT1845 poate face faţă unor utilizări accidentale neconforme şi unor tensiuni tranzitorii pe care alte testere nu le pot suporta. Toate acestea integrate într-un instrument intuitiv și ușor de utilizat, fără meniuri ascunse sau ecrane complicate. Testele sunt ușor de selectat utilizând comutatoare rotative codate în culori, cu rezultate afișate clar. Megger MFT1845 are o memorie internă de mare capacitate, permite comunicaţie Bluetooth, are certificat de calibrare inclus în setul standard iar garanția poate fi extinsă la 3 ani prin simpla înregistrare a echipamentului pe site-ul www.megger.com.

SEBAKMT-SEBA DYNATRONIC GMBH
Reprezentanța în România
Str. Aviator Ștefan Protopopescu nr.1, Bl.C6, Ap. 25,
Sector 1 , 011725, București,
tel.+40(0)21 2309138
http://ro.megger.com
www.sebakmt.com
info.ro@megger.com
www.cabletestvan.com

 

Share