Noul bec E27 de la Optogan: Lansarea lămpii E27 construite în Europa

15,09,2011, BucureștiOptogan Group a lansat prima sa lampă cu LED produsă și distribuită în Rusia. Becul E27 a fost proiectat în cooperare cu studioul de design art.lebedev și este înlocuitorul becului incamdescent de 60W.

Lansarea E27 în studiourile de artă art.lebedev din Moscova


Construit cu tehnologie de ultimă oră, din componente de origine germano-rusă, becul  E27 prezintă caracteristici în concordanță cu cele mai înalte standarde mondiale.
Noua sursă de lumină este semnificativ mai eficientă din punct de vedere al costurilor decât echivalentele sale europene. Începând cu luna septembrie, primul stoc de becuri E27 va fi disponibil la prețul de 995 de Ruble atât în Moscova, cât și în St. Petersburg.  La începutul anului 2012, becul va fi introdus și pe piața mondială, la un preț estimatimativ de aproximativ 30 de euro.

Bec optogan e27

Becul produs de Optogan reprezintă o contribuție convingătoare la economia globală de energie. Consumul de energie al lămpii este de 11 Wați, de șase ori ma puțin decât cel al unei lămpi incandescente clasice. Durata de viață depășește 50.000 de ore  – aceasta corespunde cu aproximativ 6 ani de folosire continuă. În cazul unei utilizări zilnice de 3-4 ore, becul este proiectat să funcționeze pentru o perioadă de peste 46 de ani.

O altă caracteristică: becul E27 de la  Optogan a rezolvat problema fluctuației de lumină – fluctuații care afectează sănătatea care lucrează pentru perioade prelungite în medii iluminate artificial. E27 oferă o lumină caldă, albă, cu un efect pozitiv asupra bunei dispoziții. Spre deosebire de lămpile incandescente și fluorescente, acesta nu conține substanțe periculoase, precum mercur sau plumb.

„Am reușit sa creăm nu doar o lampă cu o performanță tehnică excelentă, dar și una atractivă pentru consumatori. Becul E27 de la Optogan este rodul muncii unor oameni de știință europeni, reunind tehnologia de talie mondială și dezvoltarea creativă a celor mai bune studiouri de design din Rusia”, declară Maxim Odnoblyudov, președinte al Optogan Group. „Pe lângă aceasta, suntem mândri de calitatea inconfundabilă a becului E27. Structura Optogan de producție, integrată pe verticală, ne permite verificarea calității în orice etapă a producției, de la fabricarea cipurilor în Germania, până la asamblarea și ambalarea produsului final în St. Petersburg”.

Sursele de lumină LED nu sunt afectate de procedura frecventă de aprindere-stingere. Aceasta nu afectează durata de viață a becului, așa cum se întâmplă în cazul celui incandescent sau al celui fluorescent.

În prezent, cota de piață din Rusia a surselor de lumină cu LED este de  5-6%. Experții estimeză că până în anul 2015, cota de piață a LED-urilor pe piața internă va depăși 25%. Rata de adopție a tehnnologiei de iluminare LED la nivel mondial este, în prezent,  de aproximativ 3% și se preconizează o creștere de până la 20% până la mijlocul acestui deceniu.
La momentul actual, o creștere puternică pe piața LED este generată de sectoarele industrial, administrativ și corporate; însă până la finalul anului 2013 este așteptată o creștere semnificativă și în sectorul de retail.

Share