Noua serie WAGO 2273 – Small is BIG

MAI COMPACT. MAI FLEXIBIL. MAI SIGUR.

Ca un raspuns la necesitatea unui numar din ce in ce mai mare de conductori in cutiile de jonctiune (doze), WAGO a realizat o noua serie de conectori compacti de tip clema-arc®, deosebit de versatili si usor de utilizat – seria WAGO 2273.

seriei WAGO 2273

Conectorii WAGO 2273 reprezinta jumatate din marimea conectorilor din seria WAGO 273, deja cunoscuti in randul profesionistilor. Aceasta redimensionare a fost posibila prin utilizarea unui sistem de contact complet nou: conectorul este doar putin mai mare decat partea izolata a celui mai mare conductor. Aceasta serie reprezinta cei mai mici conectori cu clema-arc® dimensionati in conformitate cu normativele tehnice in vigoare pe plan international, respectiv standardele EN-6099981, EN-6099982-2-2 cat si reglementarile tehnice aprobate prin « Normativul pentru proiectarea, executia si exploatarea instalatiilor electrice aferente cladirilor. » indicativ I7-2011. Noii conectori pot fi montati in cutiile de jonctiune mult mai usor, cu reducerea riscului de deteriorare a conductorilor individuali.

Pe langa dimeniunea redusa, noua serie WAGO 2273 are si alte avantaje: avand o gama variata de aplicatii, acestia permit conectarea conductorilor solizi cu dimensiuni intre 0.5 mm² si 2.5 mm². Acum aveti nevoie de o singura serie pentru a conecta conductori cu diferite dimensiuni. Noii conectori beneficiaza de carcase transparente ce permit inspectia vizuala adtfel incat se poate verifica daca conductorii sunt introdusi in conector pana la capat (refuz) sau daca testul proba a fost introdus indeajuns in portul test. Suplimentar, o fereastra integrata de inspectie ajuta la identificarea clara a dezizolarii conductorilor, conform indicatiilor existente pe conector, ceea ce asigura protectia impotriva unui contact electric accidental.

Conectorii din seria WAGO 2273 permit o gama de curent electric de 24A pentru conductori cu dimensiune maxima de 2.5 mm² (AWG 14). Tensiunea nominala de 450V permite conectorilor sa fie utilizati in toate retelele electrice de 230V/400V. Conectorii sunt testati VDE si marcati cu marca de aprobare ENEC. Noii conectori sunt disponibili in versiuni pentru 2-, 3-, 4-, 5- si 8-conductori.  Conectorii cu terminale de la 2- la 5-conductori au dispunere in linie, pe cand cei cu 8-conductori sunt dispusi pe doua linii suprapuse. Fiecare tip de conector dispune de o culoare caracteristica unica, pentru o indentificare facila.

Dimensiunea noilor conectori WAGO seria 2273 reprezinta jumatate din cea a celor precedenti – seria WAGO 273 – oferind mai multe beneficii.

Mai multe detalii si informatii suplimentare:

WAGO Kontakttechnik GmbH& Co KG
Representative Office Bukarest Romania

Str. Nicolae G. Caramfil 26
Bloc 1D, Sc. 1, Et. 3, Apt.7
Sector 1, OP 52
014144- Bucuresti, Romania

info-ro@wago.com

http://www.wago.com

Share