Grupul Bosch își schimbă conducerea: Volkmar Denner îi va lua locul lui Franz Fehrenbach

În data de 30 iunie 2012, Franz Fehrenbach, președintele Consiliului de administrație al companiei Bosch, și-a anunțat retragerea din această funcție. Din data de 1 iulie 2012, Franz Fehrenbach va deveni președintele Consiliului de supraveghere al Robert Bosch GmbH. Domnul Volkmar Denner, doctor în științe ale naturii, în vârstă de 55 de ani, a fost numit noul președinte al Consiliului de administrație al Bosch, funcție pe care o va exercita începând cu data de 1 iulie 2012. După 50 de ani de activitate în compania Bosch, în cadrul căreia a deținut numeroase funcții importante, dl. profesor doctor inginer Hermann Scholl își va da demisia începând cu data de 30 iunie 2012.

Dr. Volkmar Denner


Din 30 iunie 2012, Franz Fehrenbach, care este membru al Consiliului de administrație al companiei Bosch din 1999 și președintele acestuia din 2003, se va retrage din Consiliul de administrație. Conform hotărârii acționarilor companiei Robert Bosch GmbH, acesta se va alătura Consiliului de supraveghere al companiei Bosch. Astfel, din 1 iulie 2012, Franz Fehrenbach va deveni președintele Consiliului de supraveghere. În ceea ce privește Robert Bosch Industrietreuhand KG, în cadrul căreia domnul Fehrenbach este acționar din 2003, acesta va deveni asociat și va prelua funcția de președinte al Adunării acționarilor.

Adunarea acționarilor și Consiliul de supraveghere i-au mulțumit domnului Fehrenbach pentru cei nouă ani în care a deținut funcția de președinte al Consiliului de administrație al Bosch, pe parcursul cărora compania a înregistrat un succes extraordinar. Domnul Volkmar Denner, doctor în științe ale naturii, în vârstă de 55 de ani, a fost numit noul președinte al Consiliului de administrație al Bosch, funcție pe care o va exercita începând cu data de 1 iulie 2012. Domnul Volkmar Denner s-a alăturat companiei Robert Bosch GmbH în 1986 și este membru al Consiliului de administrație din 2006. Înainte de a face parte din Consiliul de administrație, domnul Denner, care are un doctorat în fizică, a deținut funcția de președinte al diviziei Componente electronice începând cu 2003. În cadrul Consiliului de administrație, acesta era responsabil inițial de diviziile Componente electronice, Car Multimedia, Demaroare și alternatoare și Sisteme de propulsie electrice. Începând cu data de 1 iulie 2010, domnul Denner este responsabil pentru departamentul Cercetare și inginerie avansată în sectorul corporatist, pentru planificarea produselor și coordonarea tehnologiei, precum și pentru „experiențele utilizatorilor” din toate cele trei sectoare de activitate. În plus, este responsabil și pentru diviziile Componente electronice și Car Multimedia. Începând cu data de 1 iulie 2012, domnul Denner se va alătura, de asemenea, companiei Robert Bosch Industrietreuhand KG, în calitate de acționar. Timp de mai mulți ani, dl. Denner și-a concentrat atenția asupra schimbărilor tehnologice dinamice și oportunităților ce apar pentru Bosch datorită serviciilor și soluțiilor care se bazează din ce în ce mai mult pe tehnologia web. Un exemplu în acest sens îl constituie interconectivitatea autovehiculelor.

După 50 de ani de activitate în compania Bosch, dl. profesor doctor inginer Hermann Scholl își va da demisia începând cu data de 30 iunie 2012. Hermann Scholl a fost numit membru junior al Consiliului de administrație în 1973 și a devenit membru cu drepturi depline în 1975, deținând funcția de președinte al consiliului până în 2003. Din 2003 a fost președinte al Consiliului de supraveghere. În 1993 s-a alăturat Robert Bosch Industrietreuhand KG în calitate de acționar, devenind asociat în 1995. Din 2000, a ocupat și funcția de președinte al Adunării acționarilor. Acționarii și membrii Consiliului de supraveghere au apreciat activitatea remarcabilă a domnului Hermann Scholl în decursul acestor mulți ani petrecuți în cadrul companiei. Acționarii Robert Bosch Industrietreuhand KG au decis să-i confere domnului Scholl titlul de „Președintele de onoare al Grupului Bosch”.

Începând cu data de 1 iulie 2012, domnul doctor inginer Dirk Hoheisel, în vârstă de 53 de ani, se va alătura Consiliului de administrație Bosch. Fiind de profesie inginer pentru sisteme electrice, domnul Hoheisel lucrează în cadrul companiei Bosch din 1990 și a deținut numeroase funcții în domeniul ingineriei. În prezent, dl. Hoheisel ocupă funcția de vicepreședinte executiv pe partea de inginerie a diviziei Sisteme de control al șasiului din Abstatt, lângă Stuttgart. Din data de 1 iulie 2012, acesta va fi membru al Consiliului de administrație, responsabil pentru diviziile Componente electronice și Car Multimedia.

Share