Softstarterele SIRIUS 3RW5 de la Siemens

Motoarele electrice sunt o   necesitate în lumea de astăzi. Cu gama Sirius 3RW5, Siemens lansează o nouă generație de softstartere. Această gamă largă de aparate asigură pornirea ușoară a motoarelor asincrone trifazate, de la 5,5 până la 1 200 kW, permite implementarea cu ușurință și costuri eficiente a unor concepte de mașini eficiente energetic și cu o durată mare  de exploatare.

 

Noile softstartere Sirius 3RW5 sunt potrivite pentru orice fel de acționare, ele pot fi ușor integrate în sistemul de automatizare și furnizează date până la MindSphere, sis temul de operare IoT deschis în sistem cloud al Siemens. Funcțiile legate de practică, cum ar fi parametrizarea automată cu schimbarea caracteristicilor de pornire sunt robuste.
În cazul în care tensiunea rețelei electrice este fluctuantă, toate acestea asigură o funcționare fără probleme.
Sirius 3RW55 oferă hardware-ul potrivit pentru toate cerințele, precum și pentru accesoriile individuale, cum ar fi panourile operator cu display (HMI) sau comunicație prin Profinet/Profibus și Modbus. Aparatele sunt potrivite pentru utilizare globală datorită numeroaselor certificari și aprobări, cum ar fi IEC, UL și CSA. Combinațiile testate pentru întregul sistem de alimentare motor extind gama de utilizări posibile.
Noile softstartere Sirius 3RW5 pot fi utilizate într-o serie largă de aplicații grație unor funcții specifice, de la pompare, ventilație și compresie până la mișcare și prelucrare. În plus, acestea au funcții speciale, cum ar fi monitorizarea timpului de pornire, parametrizarea automată în funcție de pornirea motorului, oprirea pompei pentru a evita vârfurile de presiune în sistemele de conducte și monitorizarea stării cu limite de avertizare și alarmă.
Unitatea de control a SIRIUS 3RW55 este pregătită pentru proceduri dificile de pornire și oprire la un cost minim pentru proiectare preliminară, inginerie, punere în funcțiune și monitorizare.
Tehnologia hibridă de comutație asigură o comutație eficientă cu integrarea contactorilor de by-pass în aparat, fapt ce contribuie la economisirea energiei electrice și asigurarea unei durate mărite de viață a aparatului.

Softul SIRIUS Soft Starter ES vă asigura parametrizarea, monitorizarea și diagnosticarea în mod on-line. Parametrii dispozitivului 3RW55 pot fi setați direct de pe un PC și transferați la softstarter printr-un cablu Ethernet și interfața locală integrată a HMI.
Aparatul este disponibil în 5 mărimi constructive; mărimile constructive 1-4 ale softstarter-ului SIRIUS 3RW5 au fost disponibile pentru livrare începând din septembrie 2018, iar gabaritul 5, din aprilie 2019. Pe lângă dimensiunea 5 și suport pentru module noi de comunicații, cea mai recentă versiune a soft starter-ului SIRIUS 3RW55 E02 și versiunea firmware V2.0.1 se bucură, de asemenea, de funcții noi: aprobarea ATEX, citirea valorilor măsurate PROFIenergy, noi funcții de frânare și detectarea staționării, precum și modurile speciale de func –
ționare bypass, modul de testare cu motoare mici și multe altele (mai multe informații sunt disponibile, ca întotdeauna, pe paginile de descărcare a firmware-ului SIOS).
Noua generație armonizată SIRIUS 3RW5 softstarter oferă hardware-ul potrivit pentru toate cerințele, precum și pentru extinderea individuală. Starter-ul soft SIRIUS 3RW55 poate fi echipat opțional cu un modul de comunicație (PROFINET, PROFIBUS, Ethernet IP sau Modbus RTU și TCP) și are un modul detașabil High Feature HMI.
Aparatele sunt potrivite pentru utilizare globală datorită numeroaselor certificate și aprobări, cum ar fi IEC, UL, CSA și CCC.
Noua generație de aparate de comutație statică Sirius 3RW5 este echipată cu o tehnologie modernă de co mutație hibridă pentru a asigura funcționarea eficientă a comutării și reducerea pierderilor în putere. Această tehno logie permite comutație la uzură scăzută, prelungește durata de viață a apa ratelor. Pornirea ușoară asigură faptul că dispozitivele evită vârfurile de curent în sistemul de alimentare cu energie electrică. În general, utilizarea noilor dispozitive Sirius 3RW5 îmbunătățește fiabilitatea apli cației și crește eficiența costurilor sistemului.
Un avantaj suplimentar atunci când se utilizează noua generație de softstartere 3RW5 este furnizarea de date, de exemplu, pentru instru mentele ECAD precum Eplan. În plus, instrumentul de simulare pentru Soft Starters (STS) ajută utilizatorul să facă o selecție simplă a produ sului. Noile softstartere 3RW5 pot fi configurate și co mandate cu ușurință și într-un mod standardizat în Portalul TIA folosind software-ul Soft Starter ES. Ele sunt pur și simplu legate de sistemul de automatizare prin diferitele opțiuni de comunicare.
Pentru informații ulterioare actualizate periodic, consultați: http://www.siemens.com/softstarter3RW5
Despre Siemens
Siemens AG este o companie mondială de tehnologie care a deținut timp de 170 de ani excelență în inginerie, inovație, calitate, fiabilitate și internaționalitate. Compania este activă pe tot globul, concentrându-se pe domeniile electrificării, automatizării și digitalizării. Unul dintre cei mai mari producători de tehnologii eficiente din punct de vedere energetic și de economisire a resurselor, Siemens este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții eficiente de generare a energiei și de transmisie a energiei și un pionier în soluții de infrastructură, precum și soluții de automatizare, drive și software pentru industrie.
Compania este, de ase menea, un important furnizor de echipamente de ima gistică medicală – cum ar fi tomografia compu terizată și sistemele de imagistică prin rezonanță magnetică – și un lider în diagnosticarea de laborator, precum și în IT-ul clinic.
Informații suplimentare sunt disponibile pe internet la: www.siemens.com.

Share