Sisteme portabile Megger de localizare defecte in cabluri de JT si MT

www.megger.com    seba.ro@sebakmt.com

Sisteme Ultra portabile Megger EZ-Thump™ pentru localizarea defectelor din retelele de cabluri de JT si MT

 

Megger este lider mondial în productia de echipamente pentru încercarea, diagnoza si defectoscopia retelelor de transport si distributie a energiei electrice, „de la centrala si pâna la priza”.

Obiectivul fundamental al oricarui sistem pentru localizarea defectelor din cabluri este de a oferi rapid, eficient, precis si sigur localizarea, conducând prin aceasta la un timp redus al întreruperii alimentarii si la un numar mic de „minute pierdute la client”. Sistemele pentru localizarea defectelor Megger va ajuta sa gasiti rapid locatia defectelor subterane. Noua serie EZ-Thump™ de  la Megger  aduce pe lânga deja bine cunoscutele modele de 4 si 12 kV unul revolutionar, cu do- meniu de tensiune dublu de 1,5/3 kV, fiind unicul de acest fel de pe piata. Modelul EZ-Thump™ 3DUAL se adreseaza direct pentru abordarea defectelor din retelele de distributie de joasa tensiune sau de iluminat public gratie domeniilor de tensiune alese în acest sens. Toate modelele sunt portabile, compacte si usoare, cu o greutate de numai 32 kg, cu alimentare de la acumulator sau de la retea si au fost proiectate ca sisteme destinate pentru localizarea defectelor de pe cablurile de alimentare ecranate sau ne-ecranate, de joasa tensiune, respectiv medie tensiune cel de 12 kV.

Unitatile EZ-Thump™ permit utilizarea unor metode multiple  de  defectoscopie multiple  de  defectoscopie, intre care amintim metoda TDR  (reflectometru  intern  cu un domeniu de 7,6 km) pentru prelocalizarea

defectelor cu rezistenta scazuta , metoda de elocalizare  a  Arcului reflectat    (ARM®)    pentru defecte cu rezistenta mare/cu strapungere, generator de unda de soc cu o energie de 500 Jouli, determinarea ten- siunii de strapungere, masurarea rezistentei izolatiei, încercarea si localizarea defectelor de manta, încercare    temporizata    cu tensiune de CC reglabila în omeniul de 0-1,5 / 0-3 kV; 0-4 V sau 0-12 kV în functie de

model.

EZ-Thump™  prezinta  si o  serie  de  dotari  noi: :  acu- mulator  intern  care  permite înlocuirea sa usoara chiar si în teren, încarcator intern cu indicarea  starii  în  timpul încarcarii si/sau a circuit  intern  de  securitate  F Ohm   care   monitorizeaza detecteaza o legatura defecta la priza de pamânt, iesire pe comanda de la distanta, afisaj color mare transflectiv, clasa de protectie IP 53 care permite utilizarea în aer liber.

Celelalte functii prezente faciliteaza operarea si permit obtinerea de rezultate chiar si utilizatorilor mai putin experimentati. Modul de operare pasi-rapizi (quick-step) combinat cu interfata grafica pentru utilizator E-TRAY cu comanda prin butonul rotativ unic, sunt usor de abordat de catre utilizatorii care nu folosesc des echipamentul. Procedura de localizare automata a defectului începe cu un test cu înalta tensiune, continuând cu prelocalizarea si localizarea exacta. EZ-Thump™ detecteaza automat capatul cablului, distanta pâna la defect si daca a avut loc o strapungere în cablu pe durata testului. În plus, panoul de comanda este prevazut cu un comutator cu blocare cu cheie si buton de oprire a testului pentru cresterea nivelului de securitate în operare.

Seria EZ-Thump™ are cel mai bun raport existent între performante, greutate si dimensiuni. De asemenea, este singurul sistem de pe piata prevazut cu secventa de localizare automata a defectelor si circuit activ de securitate.

 

Pentru informatii suplimentare, contactati reprezentanta pentru Romania:

SebaKMT – Seba Dynatronic GmbH Reprezentanta în România

Str. Av. Stefan Protopopescu nr.1, Bl.C6, Ap.25, sector 1, 011725 Bucuresti

tel: +40 (0)21 2309138;

fax: +40 (0)21 2039381

www.megger.com www.sebakmt.com; seba.ro@sebakmt.com

 

 

Share