Sisteme de Securitate BOSCH

Sisteme de Securitate BOSCH

http://www.bosch.com.ro/ro/ro/startpage_12/country-landingpage.php

Miercuri 26 și joi 27 octombrie 2016, divizia de sisteme de securitate a firmei Bosch și-a invitat partenerii din România la o demonstrație a performanțelor celor mai noi echipamente de securitate Bosch.

Camerele de supravegere video sunt cu siguranță domeniul unde evoluția tehnologiei din ultimii ani a dat rezultate spectaculoase. Concepte ca Intelligent Video Analytics, Starlight, Face Recognition au fost exemplificate prin demonstrații rapide și elocvente. Rezoluța ridicată a imaginii, numărul ridicat de cadre pe secundă, sensibilitatea ridicată la luminozitate scăzută, excelenta dinamică a imaginilor, sunt caracteristici de top ale camerelor de supraveghere video de la Bosch.

Camerele video de supraveghere Bosch și tehnologiile folosite

Intelligent Dynamic Noise Reduction

Una din tehnologiile incluse de Bosch la ultimele generații de camere video este Intelligent Dynamic Noise Reduction (IDNR). IDNR distinge inteligent între țintele (persoane, obiecte) în mișcare din imagine și „zgomotul” datorat condițiilor de luminozitate scăzută – de exemplu, aducând astfel încărcare de bandă de rețea exclusiv pentru informațiile relevante din imagine. Astfel, imaginile cu scene având dinamica redusă necesită o lățime de bandă mai mică cu până la 50% față de cazul neutilizării tehnologiei, reducand astfel și costul stocării imaginilor.

Intelligent Auto Exposure și High Dynamic Range

Intelligent Auto Exposure de la Bosch rezolvă eficient situațiile dificile când în spatele elementelor de interes dintr-o imagine există surse puternice de lumină de fundal care pot influența negativ calitatea imaginii. Camerele utilizează Videoanaliza existentă onboard pentru a identifica zonele relevante din imagine și pentru a reduce efectul luminii perturbatoare de fundal, în respectivele zone. Totul se petrece automat și în mod dinamic, nemaifiind nevoie să se indice manual camerelor zona/zonele cu surse de lumină de fundal perturbaroare. Camerele Bosch oferă, de asemenea, game dinamice de până la 120 dB, pentru expunere perfectă în toate condițiile de iluminare, indiferent de intensitatea luminii din față sau a celei din fundal, precum și framerare de 60 de cadre pe secundă, pentru a capta cu ușurință obiectele care se deplasează rapid.

Intelligent Tracking

Obiectele în mișcare sunt în supravegherea video cele mai semnificative elemente de interes ale unei imagini, iar urmărirea traiectoriilor acestor obiecte este cheia unei su-pravegheri eficace. Funcția Intelligent Tracking reconstituie mișcarea unor obiecte din cadrul imaginilor și astfel, prin comparație cu traiectorii prestabilite, se pot declanșa alarme. Este posibilă astfel realizarea unei supravegheri video eficace și continue în timp, folosind și ajustarea dinamică a câmpului vizual.

Intelligent Video Analytics

Videoanaliza din camerele Bosch dă sens imaginilor/datelor și le structurează încă din momentul capturii, permițând utilizatorilor atât să identifice evenimente relevante în timpul monitorizării live, cât și să caute fără eforturi în volume mari de date video și să identifice informațiile care contează cel mai mult pentru ei. În acest mod, utilizatorii pot acționa în mod adecvat, mai rapid, mai ușor și mai eficient. Odată ce imaginile au fost captate din zona supravegheată video, se pune problema extragerii acelor informații relevante pentru securitate, precum informațiile legate de persoanele aflate în zona supravegheată.

Intelligent Video Analytics permite pe baza analizei faciale, recunoașterea automată a persoanelor. Intelligent Video Analytics este o funcție implementată de către Bosch la nivelul camerei video și permite declanșarea imediată a unor alarme folosind ore de înregistrări video anterioare. Această funcție este capabilă să identifice multe alte elemente pe baza unor modele prestabilite. La fel de spectaculoasă ca recunoașterea facială este și detecția incendiilor pe baza imaginilor preluate de camerele ce dispun de analiza video inteligentă.

Stitching

Stitching este soluția oferită de Bosch pentru a obține imagini panoramice utilizând mai multe camere. Folosirea  unei singure imagini video în loc de mai multe face ca această soluție să fie mai ușoară și intuitivă. Mai mult, doar imaginea la care operatorul se uită este transmisă cu o rezoluție mare, acesta putând da zoom in pentru a vedea până și cele mai mici detalii.

Starlight

Cea mai nouă tehnologie de senzori din camerele Bosch Starlight, combinată cu suprimarea sofisticată a zgomotelor, oferă o sensibilitate la lumină de 0,0069 lucși în modul color și de 0,0008 lucși în modul monocrom, la rezoluție de 1080p. Acest lucru permite camerelor starlight să producă imagini complet color în întuneric, în situații în care celelalte camere ar trece la modul monocrom. În situațiile în care alte camere nu afișează nicio imagine, camerele starlight sunt în continuare capabile să furnizeze imagini monocrom detaliate. Videoanaliza performantă de la Bosch permite camerelor starlight să interpreteze datele și să decidă ce și când să „raporteze”, în baza unor condiții configurabile.

Rezultatele finale sunt alerte relevante și statistici cheie, care îmbunătățesc acuratețea sistemelor de supraveghere video, oferind date relevante pentru numeroase utilizări în sisteme de securitate sau de altă natură și reducând substanțial marja de eroare care apare în cazul supravegherii umane non-stop, care consumă timp și presupune eforturi semnificative.

4K ultra HD

Bosch pune la dispoziția clienților un portofoliu complet de soluții de supraveghere, care poate lucra cu rezoluții video de la 720p, până la 4 K 720p. Cu tehnologia 4K ultra HD și rezoluția de 12 megapixeli la 20 de cadre pe secundă, camerele DINION IP ultra 8000 MP pot capta la rezoluții ridicate obiecte în mișcare rapidă și oferă detalii remarcabil de fine.

www.boschsecurity.com

Share